Kaj je Java drugačna od Javascripta? Primerjava Jave in JavaScripta

Vprašanje, kako se Java razlikuje od javascripta, vzbuja um številnih začetnikov programerjev, saj se zdi, da so skoraj identični in imajo isto besedo v imenu. Predvidevamo lahko, da je JS bolj podobna »skriptni« obliki. Toda to je napačno. To sta dva različna programska jezika. Delijo le skupno zgodbo o ustvarjanju Netscapea, ki pojasnjuje njihove podobnosti. Potem se popolnoma razhajajo v različnih smereh. Danes se programerji radi šalijo o tem, da so ti jeziki med seboj kot hrček na šunki. Kljub temu je pomembno, da razumemo, kaj se Java razlikuje od javascripta, da si sebe razumemo kot pismeno osebo.

Zgodovina jezikovnih razlik

V zgodnjih dneh interneta so bili Internet Explorer in Netscape Navigator leta 1990 med najbolj priljubljenimi spletnimi brskalniki, ki so jih uporabniki pogosto uporabljali.
[thumb] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2018-11/chim-vdrznyayetsya-java-vd-javascript-porvnyannya-java-javascript_672.jpeg
Nadarjeni razvijalec Brendan Eich iz podjetja Netscape Inc je v samo 10 dneh ustvaril programski jezik za brskalnik, ki je računalnik poučil o načinu interakcije z njim. Ta jezik je imenoval Livescript in ga integriral neposredno v Navigator. Potem je brskalnik interpretiral uporabniške ukaze. Koda ni bila potrebna za prevajanje in modul sploh ni potreben.


Drugi programski jezik je Java, ki pridobi popularnost približno ob istem času, čeprav za svoje delopotrebujete ločen vtičnik. To je programski jezik, ki ga je izumil James Gosling iz podjetja Sun Microsystems. Potrebno je bilo več kot 10 dni, da smo ga ustvarili in razvili - trajalo je več kot štiri leta. Od leta 1991 je skupina inženirjev podjetja Sun Microsystem, imenovana "The Green Team", delala dan in noč, da bi jo ustvarila. Svet je prvič videl leta 1995, od takrat je izšlo več novih jezikovnih različic. Današnji internet je nasičen s programskimi produkti in Java se lahko zahvalite za številne programe, ki olajšajo vsakodnevno življenje uporabnikov. Blagovna znamka je trenutno v lasti Oracla.


Definicija Java

[palec] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2018-11/chim-vdrznyayetsya-java-vd Java je nekaj, kar ima svojo lastno kodo, ki je objektno usmerjen programski jezik za splošne namene, v katerem se lahko ista koda uporablja kjerkoli. Zbira in interpretira. Prevajalnik pretvori izvorno kodo v bajtno kodo, nato pa tolmač ustvari strojno kodo, ki jo stroj izvede neposredno. Je robusten, distribuiran, prenosen in se lahko uporablja za razvoj samostojnih ali spletnih aplikacij. Značilnosti jezika:
 • Kompilacija in interpretacija je Java, ki ustvarja pogoje, da se prevajalnik izvorne kode pretvori v bytecodes. Nato se ustvari strojna koda, ki jo lahko stroj izvede neposredno, za to pa je odgovoren tolmač.
 • Razpoložljivost neodvisne in prenosne platforme se lahko premika z enega stroja na drugega. Uporabite s kakršnimi koli spremembami operacijskih sistemov hkratisistemski viri in procesor ne vplivajo na programe.
 • Bytecode, ki ga generira prevajalnik, se lahko uporablja na katerem koli računalniku.
 • Čisto objektno usmerjen jezik, kjer se vse vrti okoli razredov in predmetov.
 • Preprečuje grožnjo z virusi in zlorabo virov. Sestavljen je iz zbiralca odpadkov in uporablja obdelavo izjem, da odpravi napake in tveganje okvare.
 • Porazdeljeno. Omogoča vam ustvarjanje aplikacij v omrežju in uporabo podatkov in programov. Lahko se uporablja tudi za dostop do oddaljenih objektov prek interneta in omogoča, da več programerjev deluje v tandemu z različnih oddaljenih lokacij.
 • Večnitnost in interaktivnost. Pomaga pri večnitnih aplikacijah, kjer lahko hkrati obdelujete več nalog.
 • ima dinamične in razširljive nove razrede, objekte, metode in knjižnice. Podpira tudi funkcije, napisane v jezikih, kot sta C in C ++.
 • Enostavnost razvoja, saj ponovna uporaba kode olajša proces ustvarjanja.
 • Razširljivost. Izboljšate lahko delovanje s povečanjem časa zagona in zmanjšanjem porabe pomnilnika v okolju izvajanja.
 • Značilnosti javascripta

  [thumb] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2018-11/chim-vdrznyayetsya-java-vd-javascript-porvnyannya-java -javascript_174.jpeg
  javascript - je to kaj? Prvič, ta jezik je pomemben za delovanje sistema. Ima vgrajen skriptni jezik odjemalca, ki zagotavlja pravilno vedenje in interaktivnost aplikacij. Jezik je bil predstavljen na ECMA (EuropeanRačunalniško združenje Netscape za standardizacijo. Standardna različica se imenuje skript ECMA. S tržnimi triki je postala priljubljena, da bi pridobila svoj interes.
  Brskalnik se uporablja za zagon javascript kode (kar je tisto, kar iščemo). Slednji je na voljo v različnih izvedbah. Kot platforme se uporabljajo ne le brskalniki. Nekatere podatkovne baze, kot je Mongo DB, Couch DB, uporabljajo JS kot skriptne jezike in poizvedbe. Vključuje majhen in preprost niz ukazov za Javo, ki jih brskalnik interpretira. Dogodke na straneh lahko hitro zgradite z JS, čeprav ne morejo razvijati aplikacij, saj je mogoče za upravljanje razviti druge jezike, kot je Java ali C ++. V nadaljevanju so podane značilnosti in opis programskega jezika Java:
 • Interpretacija - koda JS se izvrši v brskalniku in neposredno komprimira kodo.
 • Skriptni jezik odjemalske strani, ki uporablja brskalnik za izvajanje kode in ne zahteva interakcije s strežnikom. Kljub temu vam novejše različice in okviri že omogočajo ustvarjanje skript na strani strežnika.
 • Na podlagi dogodka - lahko sproži kodo posebnega pojava za vsak dogodek. Dogodek je lahko katera koli stran, ki se prenaša ali pošilja obrazec.
 • Uporablja nadzor nad stranjo HTML z manipuliranjem predmetov na njej.
 • Primarne jezikovne razlike

  [thumb] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2018-11/chim-vdrznyayetsya-java-vd-javascript-porvnyannya- java-javascript_205.jpeg
  Pred petimi leti je vprašanje, kaj se Java razlikuje od javascripta, da bi ga olajšali.odgovor Java je jezik splošnega namena in JS je neločljivo povezan z ustvarjanjem animiranih in interaktivnih elementov. Danes je vse veliko bolj zapleteno. V zadnjih nekaj letih sta se oba jezika hitro razvijala. Jeziki Java in javascript so napisani, zbrani in izvršeni na različne načine, pri čemer ima vsak od njih resne razlike pri funkcionalnosti.
  Za boljše razumevanje vprašanja vam predstavimo primerjalno tabelo.

  Java  javascript  Stroga jezik iz spremenljivke, prvotno razglašene za uporabo v programu. Vrsta spremenljivke se preveri med postopkom prevajanja.  Ima bolj sproščeno skladnjo in pravila.  To je objektno usmerjen jezik.  Jezik za skripte, ki temeljijo na predmetih.  Programi se lahko izvajajo na katerem koli virtualnem stroju (JVM) ali v brskalniku.  Koda JS se izvaja samo v brskalniku, ker je JS zasnovan samo za brskalnik.  Predmeti so zgrajeni na razredih, čeprav ne moremo ustvariti nobenega programa brez ustvarjanja razreda.  Predmeti temeljijo na prototipih.  Program ima pripono .Java in pretvori izvorno kodo v bajtne kode, ki jih izvaja JVM (Java Virtual Machine).  Datoteka ima .js podaljšek in se razlaga, vendar ni prevedena, vsak brskalnik ima tolmač javascript za izvajanje kode JS.  Samostojni jezik.  Vsebina na spletni strani je integrirana z vsebino HTML-ja.  Program uporablja več pomnilnika.  Zahteva manj pomnilnika, zato se uporablja na spletnih straneh.  Podpira dogodke vzporednosti

  Z uporabo te tabele bodo uporabniki začeli bolje razumeti zakaj je razlika med java in javascript

  Združljivost z brskalniki

  javascript je bila prvotno specifična za spletno mesto. V svoji trenutni inkarnaciji deluje na skoraj vseh brskalnikih in nekatere spletne strani ga uporabljajo za izboljšanje uporabniškega vmesnika. Java-programčki brskalniki podpirajo le do določene mere, njihova uporaba je majhna predvsem zaradi varnostnih vprašanj. Večina obiskovalcev spletnih mest ima omogočeno JS, java aplikacije pa so privzeto onemogočene, zlasti v mobilnih brskalnikih. Oba jezika sta združljiva z Java strežnikom, na primer v aplikacijah, kot sta Apache Tomcat, JBoss in WebSphere.

  http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2018-11/chim-vdrznyayetsya-java-vd-javascript-porvnyannya-java-javascript_666.jpeg /thumb]
  Ti strežniki so zasedli večino programov, ki so bili pregledani na javno dostopnih mestih in zaščiteni s požarnimi zidovi podjetja. JS je nekaj časa eksperimentiral na strani strežnika. JS vse bolj uporablja strežnike aplikacij s svojim lastnim kodiranjem. Oba jezika imata okvire in knjižnice. Uporabnikom ponujajo dostop do ciljne in vsestranske kode, ki jo je mogoče ponovno uporabiti za različne izdelke. Ko se uporabljajo, znatno skrajšajo čas razvoja. Po preučitvi teh argumentov lahko uporabnik najde odgovor na vprašanje, kakšna je razlika med Java in javascriptom.

  Ključne razlike med sodobnimi jeziki

  V zadnjih desetih letih so se jeziki izboljšali in razvili. Tudi razlike med njimi so se spremenile. Danes jih je mogoče sistematizirati v več smereh:
 • Slog izvedbe. Ključ je, kako se izvajajo. Java koda je običajno napisana v IDE, prevedena koda pa jo izvaja Java-ov virtualni stroj, vendar je uporabniki ne berejo. JS se izvaja na običajen način s svojim mehanizmom in sintakso. Dejansko so datoteke JS, poslane na internet, običajno stisnjene v komaj opazno obliko. Zaznavanje je pomembna razlika, saj spremembe Jave IDE zahtevajo vrsto korakov in specializirano programsko opremo za prevajanje in uvajanje sprememb.
 • Vpliv skupnosti. Skupnost programerjev je imela velik vpliv na oba jezika. Java Community Process uporablja Javo za sprejemanje vhodnih podatkov o prihodnjih jezikovnih vnosih prek specifikacij poizvedb. Sedanji lastnik Jave, Oracle, uporablja te poizvedbe za delo na naslednjem uradnem uvajanju jezika.
 • Pisanje in uvajanje. To je še ena ključna razlika med Java in javascriptom. Java je zasnovana posebej za razvijalce, ki enkrat pišejo kodo in jo nato namestijo v kateri koli operacijski sistem, ki ga izberejo, ne da bi morali spreminjati. JS je bolj občutljiv na spremembe v izvedbenem okolju in sledi odprtemu standardu ECMAScript.
 • Primerjava Jave in javascripta kot pojma dedovanja. JS ne uporablja razredov, temveč temelji na prototipu.
 • Razlike vrodovnik JS ima enostavnejši in manjši nabor ukazov kot Javas.
 • Tehnični prelomi

  [thumb] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2018-11/chim-vdrznyayetsya-java-vd-javascript-porvnyannya-java Čeprav imajo Javi in ​​JS isti objektno usmerjen pristop, lahko prvi stoji samostojno, slednji pa mora biti umeščen v dokument HTML za delo. Java je bolj zapleten in širši jezik, ki ustvarja samostojne programe. Java-appleti so popolnoma samostojni programi, JS pa je besedilo, ki ga brskalnik obdeluje in interpretira. Vendar pa današnje spletne aplikacije zamejujejo meje med običajnimi namiznimi aplikacijami in ustvarjajo z uporabo skupnih spletnih tehnologij, kot so CSS, HTML in PHP. Druga ključna razlika je, kako je jezik podan končnemu uporabniku. Java je treba prevesti v strojni jezik. JS temelji na besedilu, ker ga lahko zapišete v dokument HTML in dokument neposredno poteka skozi brskalnik brez prevajanja.

  Izbira programerjev

  [thumb] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2018-11/chim-vdrznyayetsya-java-vd-javascript-porvnyannya-java-javascript_218. Java ni odvisna od HTML-ja, JS pa je skoraj popolnoma odvisen od nje. Odgovor na vprašanje, kateri jezik je najprimernejši za najboljše spletne aplikacije, je lahko različen, nekateri se raje odločajo za JSt, medtem ko imajo nekateri boljše zmogljivosti in prednosti Jave. Eden najmočnejših vidikov JS je, da ga ljudje razumejo. To močno poenostavlja kodiranje in omogoča bolj zanesljiv jezik. Prav tako daje veliko prednost pred Javo pri hitrosti.Hitro ustvarite dogodke in elemente spletne strani z uporabo JS kot Javascript. Mnogi ukazi javascript se imenujejo tudi upravljavci dogodkov. Ti ukazi so neposredno vdelani v obstoječe ukaze HTML. Poleg enostavnosti uporabe javascripta, ki je bolj odpustil programerju kot Java. To daje programerju več svobode pri ustvarjanju predmetov s svojim prototipom. Java je bolj toga in zahteva, da so vsi razredi in primerki identificirani in označeni. javascript omogoča tudi klicanje obstoječih objektov, kot je sam brskalnik ali vrstica stanja, in vam omogoča, da igrate samo s tem delom. Java je bolj osredotočena na to, kje je potrebna skoraj ves čas, javascript pa je spletno usmerjen.

  Vaje

  [palec] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2018-11/chim-vdrznyayetsya-java-vd-javascript-porvnyannya-java-javascript_929. Jpe in JS lahko resnično ustvarita lepe strani, Java in JS pa lahko ponudita višjo stopnjo stika med stranjo in uporabnikom, kot je to mogoče z HTML-jem. Očitno je, da noben jezik ni boljši od drugega. javascript in apleti so pogosto na voljo kot popolnoma funkcionalni elementi na internetu. To pomeni, da jih lahko preprosto dobite in uporabite na svoji strani, če je potrebno dovoljenje. Pravzaprav obstaja več lokacij, specializiranih za zagotavljanje apletov in javascripta. Če se želite naučiti, kako vpeljati elemente na vaši spletni strani, lahko na spletu najdete veliko odličnih vadnic in virov. Vadnice za javascript in HTML delajo prav to. Vendar ne pozabite, da ne poučujejo, kakopisati jezike, vendar samo pokažite, kako jih namestite na spletno mesto. To lahko dobro predstavi obe obliki. Ko bo uporabnik ugotovil, kako se javascript razlikuje od Java, bo lahko bolje razumel njihove strukture in poskusil izvedeti več o jezikih. Morda boste kdaj ustvarili lastne aplete ali elemente javascript.

  Sorodne publikacije