Funkcionalna odvisnost in relacijske podatkovne baze

Informacije so bile vedno dovolj dinamično zanimive. Razvoj programskih jezikov relacijskih baz podatkov in informacijskih tehnologij je korenito spremenil vsebino in strukturo, ki nas zanima. Obstajal je določen strog sistem reprezentacij. Formalizacija, natančna matematika in binarni odnosi so postali uspešno in hitro razvijajoče se področje znanja in izkušenj. Naravni svet informacij ni spremenil svoje dinamike in se je z razvojem vsebine in strukture dvignil na novo višino. Ima gladko obliko, ki v naravi ni nič "pravokotne". Informacije, seveda, so predmet formalizacije, vendar imajo dinamiko, ne le podatki in algoritmi njihove obdelave, temveč tudi same naloge in njihova področja uporabe.


Informacije & gt; formalizacija podatkov

Informacije se pretvorijo v podatke (podatkovni model, informacijska struktura baze podatkov), kot jih programer vidi. Ni zagotovila, da je ta vizija pravilna, vendar če je njen program rešil nalogo, so bili podatki verjetno predstavljeni pravilno. Vprašanje, kako dobro so bile formalizirane informacije, je vprašanje časa. Doslej je koncept dinamike (samo-prilagajanje spreminjajočim se pogojem uporabe) - samo sanje programiranja. Funkcionalna odvisnost: "pravilna rešitev = program (programer)" in pogoj: "stalna skladnost" velja v večini primerov, vendar le skupaj. Toda to ni matematična osnova, ki se uporablja pri ustvarjanju baz podatkov.


Neposrednotrditev: naravna in stalna dinamika informacij in algoritmi za reševanje problemov vedno. Relacijske baze podatkov so binarni odnosi + stroga matematika + natančne formalne konstrukcije, +

Podatki, datoteke in baze podatkov

Kako so podatki shranjeni že dolgo niso pomembni: ali je RAM ali zunanja naprava. Komponenta strojne opreme je dosegla enakomeren razvoj in zagotavlja dobro kakovost v velikih količinah. Glavne možnosti shranjevanja se razlikujejo glede možnosti uporabe podatkov:
 • datoteke;
 • podatkovna zbirka.
 • Prva je namenjena programerju (za zapisovanje, v kakšni obliki, kako to narediti, za branje), drugi pa takoj prinese potrebo po znanju o preprosti funkcionalni odvisnosti. Hitrost vzorčenja in zapisovanja podatkov pri delu z datotekami (razumna velikost, ne astronomska) je zelo hitra, hitrost podobnih operacij z bazo podatkov pa je včasih opazno počasna.

  Osebne izkušnje in kolektivni um

  V zgodovini so bili poskušani doseči meje, vendar so relacijske podatkovne baze še vedno prevladujoče. Zbrani veliki teoretični potencial, praksa uporabe je obsežna, razvijalci pa visoko usposobljeni. Koncept funkcionalne odvisnosti razvijalcev baz podatkov, naloženih programerju, tudi če ne namerava uporabiti bogate matematične in logične izkušnje pri gradnji kompleksnih informacijskih struktur, procesov dela z njimi, vzorčenja in zapisovanja informacij. Tudi v najpreprostejšem primeru je programer odvisen od logike baze podatkov, ki jo je izbral za delo.Ni želje, da bi sledili kanonom, lahko uporabljate datoteke, dobite veliko datotek in veliko osebnih izkušenj. Potrebno bo veliko osebnega časa in naloga bo rešena dolgo časa.
  Ne glede na to, kako zapleteni so primeri funkcionalne odvisnosti, ni nujno, da se potopimo v globino pomena in logike. Pogosto je treba priznati, da je bil kolektivni um sposoben ustvariti odlične podatkovne baze različnih velikosti in funkcionalnosti:
 • trden Oracle;
 • zahtevni MS SQL Server;
 • je priljubljena MySQL.
 • - odlične relacijske podatkovne baze z dobrim ugledom, enostavne za uporabo, hitre slušalke. Njihova uporaba prihrani čas in odpravlja potrebo po pisanju nadomestnih listov pomožne kode.

  Značilnosti programiranja in podatkov

  Pri programiranju za dolgo časa bolezen ima nekaj, kar nenehno preoblikuje, ponavlja delo predhodnikov, prilagaja nekaj novim informacijam, nalogam ali pogojem njegove uporabe. Značilnost funkcionalne odvisnosti je, da je lahko napaka, kot pri programiranju, zelo draga. Naloga je redko enostavna. Običajno je med formalizacijo informacij nastala zapletena predstavitev podatkov. Običajno so dodeljeni njihovi elementi, nato pa so v določenih razmerjih povezani s ključi, nato se oblikujejo algoritmi za oblikovanje tabel, zahtev, algoritmov informacijskega vzorčenja. Šifriranje je pogosto zelo pomembno. Vse podatkovne baze ne ponujajo mobilnih rešitev, zato se lahko pogosto soočite s tem, kako dobro je nastavljen MySQLObstaja na ducate zbirk podatkov, ki so popolnoma in stabilno delujoče, s čimer je razvijalec prisiljen narediti enajsto bazo, ki je podobna že obstoječi. Obstajajo primeri, v katerih splošno gostovanje omejuje funkcionalnost PHP in to nalaga programiranje dostopa do baze podatkov. V sodobnem programiranju je odgovornost za programski algoritem enaka odgovornosti za ustvarjanje podatkovnega modela. Vse bi moralo delovati, vendar ne sme biti vedno potopljeno v blato teorije.

  DB: preprosta odvisnost od podatkov

  Prvič, koncept baze podatkov je baza podatkov kot sistem za upravljanje baze podatkov (na primer MySQL), kot tudi določena informacijska struktura, ki odraža podatke o nalogah in komunikacijo med njimi. . Ena MySQL baza podatkov se "drži" toliko, kot želite informacijske strukture na različnih področjih uporabe. Ena baza podatkov Oracle lahko zagotovi informacije za veliko podjetje ali banko, spremlja varnost in varnost podatkov na najvišji ravni, in sicer na podlagi različnih računalnikov na različnih razdaljah v različnih orodnih vrsticah.
  Menimo, da je odnos v relacijskem modelu temeljnega pomena. Osnovno razmerje je niz stolpcev z imeni in vrsticami z vrednostmi. Klasičen "pravokotnik" (tabela) je preprost in učinkovit dosežek napredka. Kompleksnost in funkcionalna odvisnost baze podatkov se začne, ko se "pravokotniki" začnejo povezovati med seboj. Ime vsakega stolpca v vsaki tabeli mora biti edinstveno v kontekstu naloge. Eden in isti ne more biti v dvehtabel Spoznajte pomen konceptov:
 • "določite bistvo";
 • "odpraviti odpuščanje";
 • "določi odnos";
 • "zagotoviti gotovost".
 • je osnovna potreba po uporabi baze podatkov in izdelavi podatkovnega modela za določeno nalogo. Kršitev vsakega od teh konceptov je nizka učinkovitost algoritma, počasno vzorčenje podatkov, izguba podatkov in druge težave.

  Funkcionalna odvisnost: logika in pomen

  O relacijah tuple ne morete brati, da je funkcija ustreznost množice argumentov nabor vrednosti, funkcija pa ni le formula ali graf, ampak je lahko podana z nizom vrednosti - tabela. To ni potrebno, vendar ne preprečuje predstavitve funkcionalne odvisnosti: F (x1 x2, xN) = (y1 y2, yN). Ampak se prepričajte, da razumete, da je vnos - tabela, izhod je tudi tabela ali posebno rešitev. Običajno funkcionalna odvisnost vzpostavi logiko povezav med tabelami, poizvedbami, privilegiji, sprožilci, shranjenimi postopki in drugimi trenutki (komponentami) baze podatkov. Običajno se tabele pretvori ena v ena, nato v rezultat. Toda uporaba funkcionalne odvisnosti ni omejena na takšno idejo. Programer sam gradi svojo predstavitev slike podatkov, model domene, informacijska struktura ni pomembna, kako jo imenovati, če pa deluje na določeni bazi podatkov, mora temeljiti na njeni logiki, upoštevati njeno vsebino in narečni jezik, ki se običajno uporablja SQL \ t . Lahko trdimo, da so lastnosti funkcionalnegaOdvisnost od baze podatkov je na voljo prek narečja jezika SQL. Toda veliko bolj pomembno je razumeti: po vseh razvojnih perverzijah ne preživi veliko podatkovnih baz, ampak narečja tega jezika so številna in značilnosti notranjih struktur v bazah.

  O starem dobrem Excelu

  Ko se je računalnik pokazal na pozitivni strani, se je svet takoj razdelil na programerje in uporabnike. Praviloma prvi uporabljajo:
 • PHP, Perl, javascript, C ++, Delphi.
 • MySQL, Oracle, MS SQL Server, Visual FoxPro.
 • Drugič:
 • Beseda.
 • Excel.
 • Nekateri uporabniki pametno naredijo svoje (brez pomoči programerjev) v podatkovni bazi Word - pravi nesmisel. Izkušnje uporabnikov v Excelu pri ustvarjanju baz podatkov so praktične in zanimive. Pomembno je, da je Excel sam funkcionalen, barvit in praktičen. Zamisel o tabeli, ki je opredelila pojem funkcionalne odvisnosti, je očitna in dostopna, v vsaki bazi pa obstajajo nianse. V vsakem od svojih "obrazov", vendar vse Excel za Oracle manipulirati preprostih kvadratov, to je, tabel. Če upoštevamo, da Excel sploh ni baza podatkov, ampak ga uporabljajo mnogi uporabniki (ne programerji), in Oracle je kompleksen in močan dosežek velike skupine razvijalcev na področju podatkovne baze, postane naravno priznati, da je baza podatkov reprezentativna. poseben programer (ekipa) o določeni nalogi in njeni rešitvi. Kaj je funkcionalna odvisnost s tem, kaj, kje, zakaj, očitno samo avtor ali ekipa.

  O tem, kje potekajo relacijski odnosi

  Znanstveni in tehnološki napredek - zelo boleč postopek in včasih divji. Če se spomniteKar se je začelo z bazami podatkov, kot je * .dbf, kot branded kibernetika, potem se je zaljubil v računalništvo in začelo ovirati gibanje visoke tehnologije na ravni države, postaja jasno, zakaj so relacijske podatkovne baze tako žive in lepe. Zakaj je klasičen stil programiranja še živ, in objektno usmerjeno programiranje je preprosto cenjeno, vendar ne vladajoče. Ne glede na to, kako velika bi bila funkcionalna odvisnost v kontekstu matematike:
  To ni binarno razmerje ali pa je to priložnost, da ponovno razmislimo o zamisli o vzpostavitvi odnosa med množico atributov, da bi raziskali povezavo med "eno do mnogih", "veliko za eno", "veliko za mnoge" ali "veliko skupaj, ampak nekateri še posebej" . Različice odnosov lahko dobijo veliko. To je matematika z logiko in je stroga! Informacija je vaša matematika, posebna. V njem lahko formalnosti rečemo le z zelo velikim minusom. Lahko formalizirate delo kadrovskega oddelka, napišete avtomatiziran nadzorni sistem za proizvodnjo nafte ali proizvodnjo mleka, kruha, da vzorčite v ogromni bazi goga, yandexa ali rambergerja, vendar bo rezultat vedno statičen in vsakič enak! Če je funkcionalna odvisnost = stroga logika in matematika = osnova za podatkovne baze, potem kakšna dinamika je lahko jezik. Vsaka odločitev bo formalna, vsak formalni podatkovni model + jasen algoritem = natančna in nedvoumna rešitev. Področja informacij in aplikacij se vedno spremenijo. Vzorčenje iskalnika na istem iskalnem izrazu ne more biti eno in isto v uri ali dveh in,edinstveno, v enem dnevu - če se iskalni izraz nanaša na področje informacij, se število mest, virov, znanja in drugih elementov nenehno spreminja.

  O nizih in predmetih

  Tudi če je program zgolj matematičen in njegova baza podatkov niti ne razmišlja o dinamiki, vedno obstajajo vrstice. In črte so dolge. In ne more biti neskončna. Ne more biti niti spremenljivka, ampak le pogojno spremenljiva. Vsaka baza podatkov s svojim matematičnim in binarno-birokratskim aparatom nalaga veliko formalnosti in to je hitrost + kakovost vzorčenja in obdelave informacij. In če bodo ta ali druga polja v podatkovni bazi številk, še posebej pravih, dodane omejitve: število mest, prisotnost črke "e", oblika predstavitve - krajša povsod, in vedno imajo pomembne lastnosti funkcionalnih odvisnosti baze podatkov: vrstice pogojne spremenljive dolžine z maso binarnih formalnosti in stroge matematične omejitve. Če spremenite ton in poslušate utrip zvočnika, je vse mogoče naslikati na predmete. V prvem približku je ime stolpca v tabeli predmet, seznam imen - tudi objekt, krajša tabela je predmet glave in v njem imena stolpcev v glavi. In glave ne smejo biti sploh Ampak v tabeli so lahko vrstice. In črta je lahko koristna. In zakaj morajo biti vedno iste številke. Polna kvadratna tabela je nesreča in v večini primerov zasebna.
  Če pošljete vse strukture v objekte baze podatkov, morda ne boste morali zgraditi strogega binarnega odnosa. To je naravno in resničnopomen vsaj zato, ker temelji na objektivni (nedvoumno ne-matematični) logiki, ki odraža dinamiko informacij in okolje, v katerem so naloge.

  Sorodne publikacije