Pregled Strickhold Crusader 2: Funkcije igre, sistemske zahteve, grafika, zgodba in Walkthrough

Pregled Stronghold Crusader 2 je obvezen za vsakega igralca pred nakupom ali prenosom igre na vašem računalniku. Ta projekt je del istoimenske linije v žanru strategije, ki v širokih množicah ni zelo uspešen, vendar ima svoje oboževalce. Vse podrobnosti so v tem materialu.

Prazgodovina

V pregledu Stronghold Crusader 2 se je treba spomniti zgodovine celotne linije. Razvijalci iz FireFly Studios po izidu prvega dela so se dobro uveljavili, aplikacija "Križarji" pa je postala še bolj uspešna. Po tem so zaposleni v družbi izdali enega za drugim nadaljevanje, vendar je bilo bistvo istega. Vzeli so stari koncept in ga presadili v nov igralni motor. Hkrati v grafičnem načrtu ni bilo občutka preveč kakovostnega dela oblikovalcev. Po dolgih poskusih, da se manifestirajo v žanru domišljije, ustvarjanju MMORTS in drugih, se razvijalci odločijo za vrnitev k nastanku. Zato se drugi del "križarjev" pojavi v svetu leta 2014.


Grafika

V novem stoletju so vizualni igralci igralcev pomembna sestavina za vsakega igralca igralniške industrije, zato je v pregledu Stronghold Crusader 2 nujno omeniti ta vidik. Razvijalci v tem pogledu so naredili idealen korak. Izboljšali so grafiko in hkrati pustili stilistiko na enaki ravni. Brez ostrih robov in ostrih barv, slika izgleda malo lepše, vendar ljubitelji starega prvega dela ne bodo ostali razočarani. Dobesedno je povsod vidnaznane elemente, ki se vračajo v ozračje prvotnega projekta. Oblikovanje stavb priznava iste barove, skladišča, hiše in še veliko več, le z izboljšanjem. Gospod nenehno gleda na svoje naselje s pogledom na osrednjo mestno hišo. Kmetje so na ognju brez dela in se ogrevajo. Ta rešitev bi se morala pritožiti "starim" oboževalcem serije, pa tudi začetnikom. Razvijalci so poskušali zadovoljiti vse in v zvezi s tem je bila sprejeta zelo uspešna odločitev.


Plot in mimo

V pregledu Stronghold Crusader 2 se je treba spomniti, da se je igra pojavila v ozki žanrski kategoriji mestnih simulatorjev. Zato je tukaj zgodba popolnoma odsotna, kot je bila v prvem delu. Uporabniki lahko samostojno gradijo svoje naselitve in se borijo s sovražniki, ki jih nadzoruje umetna inteligenca. Podoben poklic postane dolgočasen za nekaj ur, situacija pa prihrani več igralcev. Boj na velikem zemljevidu s pravimi igralci je hkrati težak in zabaven. Ljubitelji zgodbe se lahko razburijo, saj ni možnosti, da bi šli skozi to. Koncept igre je ostal na isti ravni. Igralec začne pot iz čistega polja, kjer mora s pomočjo kmetov in njegovega razmišljanja zgraditi pravo trdnjavo. Igra se lahko razdeli na ekonomijo in vojaško akcijo. Prva komponenta je potrebna za oborožitev največjega števila ljudi in za napad na sosede.

Ravnotežje v vaši poravnavi

Pregled igre Stronghold Crusader 2 ni mogoč brez omembe načinov razvoja naselja. Na blaginjo utrdbe vpliva splošna ravenzadovoljstvo prebivalcev, pa tudi proizvodnjo virov. Tukaj se igralec ne more osredotočiti na eno smer, žrtvovati druge.
Če je v shrambah veliko hrane, vendar bodo kmetje zaradi nizkega življenjskega standarda pobegnili iz gradu, bo rezultat negativen. Lahko se zgodi, in obratno, ko se ljudje zberejo do te mere, da proizvodnja virov postane skoraj nemogoča. Zelo srečni kmetje so takoj žrtve naravnih nesreč, niso zaščiteni pred napadi sosedov, ampak delujejo neverjetno počasi. Proizvodni procesi so predstavljeni z zgledom prvega dela. Na primer, da bi dobili kruh, je treba zbrati pšenico, jo poslati v mlin, od tam pridobljeno moko do pekarne, kjer se bo že pojavil končni proizvod. Logistika vpliva tudi na igralni proces. Če postavite proizvodnjo na obrobje, bodo izdelki dlje časa prišli državljanom.

Vojaška komponenta

V pregledu Stronghold Crusader 2: Special Edition je treba opisati in drugi del igre, ki je vojna. Dejansko poravnavo je treba vedno okrepiti. Kmetje, ki so oboroženi na račun uniform v vojašnicah, delujejo kot vojaki. Najprej mora biti ponarejena, drugače pa se ne bo ničesar boriti. Stene so ostale ena glavnih težav igre. Če boste obkrožili vsa naselja, bo točkovni napad na veliko oddaljenost hitro prekinil tako okrepitev. Zaščita osrednjega dela debele obrambne strukture pred sovražnimi napadi bo redno trpela zaradi odprtega dela naselja. V vsakem primeru mora igralec poskrbeti za prisotnost stolpaz lokostrelci, vreli kurilnimi olji in strelivom. Brez nje bodo vsa naselja uničena že v prvih trenutkih. Umetna inteligenca ni zelo pametna, vendar takšna groba napaka ne bo odpustila.

Številne pomembne pomanjkljivosti

Vsak pregled Stronghold Crusader 2 v ruščini ali v drugih jezikih bo pokazal en velik minus - majhno količino vsebine. Vsi zgoraj navedeni vidiki so zanimivi v prvih dveh do treh urah. Po tem, ko ste seznanjeni s prvim delom igre, bodo navijači le zlomili roke. Razvijalci niso samo dodali nobenih novih idej, temveč so izrezali tudi pomemben del prijetnega igralnega mehanizma. Na primer, sistem vpliva na razpoloženje prebivalstva je preveč poenostavljen. Veliko zabavnih ali strašnih zgradb je preprosto izginilo s seznama. Ni hibiskusov, sramotnih stebrov, kipov, vrtov in še veliko drugega - ustvarjalci nadaljevanja kultne strategije so se znebili. Posledica tega je, da se vzdušje srednjega veka ne čuti v polni meri. Igralec nima dovolj mehanizmov, da bi vplival na svojo lokacijo. Igralnost je bila poenostavljena, vendar je zaradi tega postala dolgočasna in monotona. To je glavna pomanjkljivost, ki je razvijalci niso opazili ali so se odločili prezreti.

Povzetek

Stronghold Crusader 2 je popolnoma odsoten iz ene same zgodbe. Razvijalci so se opirali na multiplayer dirke in igre na srečo. Hkrati pa igralcu ni uspelo zagotoviti zadostnega števila zanimivih mehanike, ki bi znova in znova prisilila vrnitev v projekt.

Zdi se, da bi morali razumeti, da je celoten vtis niz manjših točk. Na primer, ljudje izgledajo živo, ko se na poti ustavijo pred kipi ali vislicami, in čez nekaj časa spet hitijo po poslu. V procesu igre ni nobenih novih idej, ampak se je popolnoma premaknilo iz prvega dela in naredilo nekaj poenostavitve. Celo najemanje z najetimi morilci, ki so v prvih minutah ubili sovražnika, ni želel popraviti. V prvem delu so bili takšni trenutki preprosti zaradi inovacij v žanru in letu izdaje. Nadaljevanje enako slabo izkorišča vse ideje in lahko odloži nekaj spopadov z drugimi igralci, vendar nič več. Dovolj je, da preučimo vse mehanike in nihče ne želi redno delovati po vzorcu, vendar ni predviden noben drug način.

Sistemske zahteve

Če se uporabnik odloči za testiranje Stronghold Crusader 2 na svojem računalniku, se mora zavedati sistemskih zahtev. Kljub večletni izdaji je operacijski sistem Windows XP z najnovejšimi posodobitvami. Standardni Intel Core2 Duo 2 gigahertz procesor in grafična kartica NVIDIA GeForce 8800 GT z 512 megabajti pomnilnika bodo zagotovili udobno zabavo. Te tehnične podrobnosti lahko zamenjajo analogi proizvajalca AMD, vrednosti imajo samo lastnosti. Na trdem disku igra zaseda šest GB, saj dodatna programska oprema zahteva DirectX deveto različico. Sistemske zahteve so neverjetno nizko leto izdaje, zato se v odsotnosti priložnosti, da bi preizkusili novosti v industriji, lahko združi drugi del križarjev.nekaj ur.

Sorodne publikacije