Učinkovita uporaba pametnih kartic

Šolsko izobraževanje je pomembna stopnja človekovega razvoja in uporaba učinkovitih orodij je izredno pomembna. Inteligenca je sistem slik, ki se celovito zaznavajo in se uporabljajo skupaj z drugimi znanji in dogodki. To ni samo vid, sluh ali čutila. Obstaja intuicija, podzavest, masa nejasnih vzorcev.

Vendar, da bi pridobili kvalitativno znanje, da se naučijo, kako jih uporabiti hitro in pravilno, ni potrebno globoko razumeti "naprave" naravne inteligence in načel izgradnje znanja in povezav med njimi. Na vseh področjih izobraževanja in uporabe znanja je dovolj, da uporabimo preproste ideje inteligentnih kartic, da dobimo velik kompleksen rezultat.


\ t posebne ali nestandardne naloge. Vse je veliko preprostejše - to je običajna šolska metoda učinkovitega pridobivanja znanja, katere elementi se v zgodovinskem obdobju uporabljajo v vrtcih in starših vsak dan. Preprosto v šoli je izraz »uporaba obveščevalnih kartic« poseben metodološki proces. Pogosto se razpravlja, posodablja in razvija skozi vse dejavnosti usposabljanja. To je odlično orodje v šolskem izobraževanju.
Lahko se spomnimo britanskega Tonyja Buzzena, Polja Alfreda Korzhibskyja alina splošno, da se obrnemo na antične filozofe in modre ljudi: Porfir, Aristotel, Raymond Lulli, bistvo tega se ne bo spremenilo. To je ista inteligentna kartica, primere katere lahko vidimo povsod in ves čas.


Ni take osebe, ki ne bi zapisala za namene sistematizacije ali shranjevanja pomembnih informacij. Področja uporabe ne obstajajo, ne glede na to, katere kartice tehnološkega procesa, kontrolni listi, stenski plakati in drugi informacijski izdelki, ki vsebujejo sistematične informacije, povezane z vsebino z drugimi informacijskimi objekti, nastajajo.

Šola in podjetja: različne sfere, nekatere kartice

Kartice z intelektom na temo izobraževanja in poslovanja niso zelo različne. V prvem primeru učijo, v drugem primeru delajo. Toda kaj naučiti in delati, v prvem in drugem primeru je koncept relativen. Uporaba inteligentnih kartic v učnem procesu je lahko usmerjena na:
 • usposabljanje spomina;
 • o razvoju sposobnosti za analizo in sistematizacijo informacij;
 • razporejanje;
 • grafična kompilacija algoritma ukrepov;
 • predstavitev projekta.
 • V šoli je veliko idej, pomembno je, da je proces kartiranja fascinanten, praktičen in ne omogoča študentom časa, da se odvrnejo od drugih stvari. Pomembna natančnost in barvitost postopka priprave vsake kartice, pomembne povezave med karticami, zaporedje njihove lokacije in logika odločanja. Uporaba intelektualnih kart v poslovanju je usmerjena v namen njene optimizacije, obračunavanja in kontrole primarnih dokumentov v računovodstvuali v proizvodnji, finančnem nadzoru, analizi in odločanju o ravnanjih konkurentov in drugih vprašanjih.
  Obe področji sta bistveno drugačni, vendar je oblikovanje inteligentnih zemljevidov popolnoma enako. Obstajati morajo enostavni pogoji:
 • kartica mora vsebovati najmanj informacij;
 • Zemljevid je treba izvesti lepo, natančno in barvito;
 • Odnos z drugimi zemljevidi je natančno označen;
 • Zemljevid ni nujno ločen list papirja: vse kartice so lahko prikazane na enem listu papirja hkrati z vsemi grafičnimi povezavami, ki prikazujejo vsebino. Glavni pogoj za učenje ali delo z inteligentnimi karticami: ne uporabljajte radirke, to je nič in nikoli ne umivajte! Če gre kaj narobe, morate popolnoma reciklirati vse in ne smete takoj zavreči zastarele možnosti, saj bo skoraj vedno dala novo idejo. Vse te preproste akcije vam bodo omogočile, da zmanjšate vsebino vsake kartice, izboljšate medsebojno povezovanje, poenostavite rešitev.

  Klasično programiranje

  V dobi velikih računalnikov, ki so zasedli četrtino nogometnega igrišča in so zaradi njihovega dela namenili toliko toplote, da je bilo mogoče ogrevati majhno stanovanjsko hišo, brez kartic pa ni bilo niti načrtovanja samega računalnika niti programiranja. Ni neposredno povezana s šolsko različico inteligence, vendar je izkušnja teh časov zelo zanimiva.
  V bistvu razvoj ene ali druge metodologije - poskus učenja zmožnosti izbire namena in postopka za doseganje želenega rezultata. ČlovekVsako minuto je programiranje, vendar mu ne daje nobenega pomena. Uporaba zemljevidov vam omogoča, da razumete, kako in kaj se zgodi:
 • vizualno;
 • grafično;
 • semantično.
 • Naravne, nezavedno izvedene in običajne algoritme se preoblikujejo v vidne elemente, katerih vsebino je treba jasno opredeliti, konstruirati semantične vezi in postaviti v ravnino v določenem zaporedju.

  Objektno programiranje

  Tukaj ni zaporedij, vendar obstajajo realni predmeti, ki imajo zelo specifično vsebino in zmožnost interakcije z drugimi predmeti. Tukaj je vsaka inteligentna kartica = primer realnih predmetov. Ni težko naučiti, kako grafično opisati stvarni objekt, označiti njegove lastnosti in kako interakirati z drugimi predmeti.
  Problem in bistvo sta bistveno drugačna, saj je splošna logika zgrajena na okoljskem "habitatu" mnogih objektov. Okolje je sistem inteligentnih zemljevidov in vsak objekt je ločena struktura. Okolje začne delovati, usposabljanje ali realni poslovni proces pridobiva zagon, vendar je to težko reči, kdaj in kdaj pravi stvarni objekt deluje. Vse je odvisno od trenutnih razmer.

  Karte inteligence, jezikovna rekurzija

  Raven okolja obstoja predmetov in njihovih lastnih objektov - odlično znanje, praktične spretnosti za sistematiziranje informacij, optimiziranje znanja in razvoj intelekta. Toda kjer je padlo jabolko, se lahko pojavi jabolka. Na zaslonu monitorja je lahko več oken. Ko komunicirate na spletu, se težko omejite na pogovor v enemstili z enim sogovornikom in se izogibali učinkom drugih programov. Vsak pravi sistem predmetov, vsaka kartica lahko dela več kot enkrat in ni nujno, da se "obrne" na drugo kartico. Lahko se obrne k sebi in dobi svoj rezultat nazaj. Kartica lahko to stori večkrat.
  Stopnja razmišljanja, ko jim avtor inteligentnih zemljevidov daje pravico do rekurzije, je višja stopnja mišljenja. V enostavnih pogojih za izdelavo zgoraj navedenih zemljevidov se doda zapleten in pomemben pogoj: vsaka inteligentna kartica mora biti dopolnjena s produktom polne funkcije, ki omogoča dostop do samega sebe brez izgube informacij, kršitve integritete in učinkovitosti.

  Učinkovitost kartic za pridobivanje in uporabo znanja

  Izhajajoč iz preprostih intelektualnih kartic, ki izvajajo osnovne kategorije podatkov in odnosa med njimi:
 • z identifikacijo neodvisnih objektov, ki delujejo v okolju;
 • rekurzija, to je sposobnost ustvarjanja in interakcije z okoljem in drugimi predmeti;
 • , tudi če obstaja predmet neznane narave in namena.
 • Ti trije položaji zadostujejo za rešitev praktično katere koli naloge. Izkušnje znanih razvijalcev inteligentnih tehnik so vsekakor pomembne. Potrebno je uporabiti dela ustanoviteljev in znanih teoretikov, vendar pa ni vredno ostati na doseženih rezultatih. Praksa kaže, da je učinkovitost obveščevalnih zemljevidov v izobraževanju in poslovanju nedvomna: vsak poskus sistematizacije informacij in označevanje vsehsemantične medsebojne povezave - sam po sebi uspeh vsakega podjetja. Toda nikoli se ne bi smeli pogovarjati o tem, kaj je bilo doseženo. Svet je dinamičen, vse se nenehno spreminja, brez celovitih objektov z rekurzijo ne moremo.

  Sorodne publikacije