Kako odstraniti ključavnico iz mape Windows 7? Načine za rešitev problema

Verjetno je veliko uporabnikov opazilo, da so nekatere mape prikazane v Raziskovalcu z ikono za zaklepanje.Zbogom Do trenutka, ko ga uporabnik ni zanimal. Vsaj dokler ni bilo potrebno odpreti takega imenika in spremeniti njegovo vsebino. Izkazalo se je, da je to mogoče iz določenih razlogov, zato morate vedeti, kako odstraniti ključavnico iz operacijskega sistema Windows 7. Opozoriti je treba, da je to enostavno narediti, vendar je najprej na voljo nekaj splošnih informacij, ki nikoli ne bodo motile. .

Kaj to pomeni?

Zaklepanje map v sistemu Windows 7 pomeni, da je določen uporabnik zavrnjen dostop do tega imenika, tudi če deluje kot skrbnik. Pogosto lahko uporabnik vstopi v takšen imenik, vendar spreminjanje njegove vsebine ni mogoče. In to je slabo. Zakaj ta operacijski sistem osebi narekuje, kaj naj počne in kaj ne? Morate rešiti problem. Še posebej, če imenik ne pripada sistemu, vi pa ste skrbnik računalnika. Zato morate razmisliti, kako odstraniti ključavnico iz mape z operacijskim sistemom Windows 7. Treba je takoj omeniti, da lahko ta preprost postopek izvedete na več načinov. Razlikujejo se po stopnji kompleksnosti in vrsti sestavnih delov operacijskega sistema, ki so načrtovani za dosego cilja. Torej, tukaj so možne rešitve problema.


Prva različica

Temelji na kontekstnem meniju "Vetrovi". Malo ljudi ve, vendar obstaja točka, ki vam omogoča, da postanete lastnikimenik. Ampak to je točno tisto, kar je potrebno, da odstranite ključavnico iz mape. Algoritem delovanja je izjemno preprost. Naredite naslednje:
 • Zaženite Windows Explorer in pojdite na razdelek, kjer se nahaja želeni imenik.
 • Kliknite mapo z desno tipko miške.
 • V kontekstnem meniju izberite element "Postani lastnik".
 • Odpremo mapo in začnemo urejati njeno vsebino.
 • To je eden od odgovorov na vprašanje, kako s kontekstnim menijem odstraniti ključavnico iz mape Windows 7. Vendar pa obstaja ena značilnost. Ta metoda ne deluje v uradnih zbirkah "sedem", saj je možnost "postati lastnik" v sistemskem registru omejena. Toda v zbirkah drugih razvijalcev je privzeto aktiviran. Če imate uradni sestanek, vam bo druga metoda pomagala.


  Druga možnost

  Temelji tudi na skupinski politiki operacijskega sistema, vendar od uporabnika zahteva malo več ukrepov. V bistvu boste morali upravljati uporabniška dovoljenja. In to je dolgo in dolgočasno, vendar bo pomagalo rešiti problem. Naredite naslednje:
 • Odprite Windows Explorer in se pomaknite do imenika, v katerem se nahaja želena mapa.
 • Z desno miškino tipko kliknemo nanj, izberemo "Lastnosti" in gremo na zavihek "Varnost".
 • Pod seznamom uporabnikov in skupin pritisnite gumb »Spremeni«, nato »Dodaj« in pojdite na zavihek »Dodatno«. Nato pritisnite "Išči".
 • Zdaj pritisnite tipko Ctrl na tipkovnici in z miško izberite naslednje kategorije: "Opravil sem test", "Administratorji", "Sistem".
 • Vse spremembe uveljavimo tako, da kliknemo gumb "V redu" in se vrnemo na lastnosti mape na zavihku "Varnost".
 • Tukaj v lastnostih označimo točko "Full access", pritisnemo "Apply" in "OK".
 • In to je alternativni odgovor na vprašanje, kako odstraniti ključavnico iz mape Windows 7. Po uporabi vseh zgoraj navedenih dejanj bo imenik odklenjen. Lahko začnete urejati svojo vsebino. Pravzaprav je vse zelo preprosto.

  Zaključek

  Zato smo poskušali odgovoriti na vprašanje, kako odstraniti ključavnico iz mape Windows 7. Izkazalo se je, da lahko to storite na več načinov. In če vam prva možnost iz nekega razloga ne ustreza, bo druga delovala pravilno. Pravzaprav je bilo potrebno le spremeniti pravice dostopa do določenega imenika, sploh ni bilo treba kopati v sistemski register "Vetrovi". In to ne more, ampak prosim.

  Sorodne publikacije