Borza pohablja Poloniex: ocene in opis

Poloniex - ena najbolj znanih izmenjav izmenjav cyber valut v svetu. Ta storitev zagotavlja odlično likvidnost za večino altokinov, s katerimi se lahko trguje z bitcoini.

Zgodovina Poloniexa

Tristan D Agosta je to borzo ustanovil januarja 2014. Poloniexova upravljavska struktura ostaja anonimna, verjetno zato, ker digitalne valute ostajajo nekoliko senčne. Poleg tega nima licenc za opravljanje storitev izmenjave v nekaterih državah, vključno z Združenimi državami. Podjetje ima sedež v San Franciscu v Kaliforniji. Storitev je osredotočena na ameriški trg, danes pa privablja trgovce po celem svetu.

Preverjanje uporabnikov na Poloniexu

Ustvarjanje računa na Poloniexu je enostavno in ga je mogoče opraviti v manj kot 5 minutah. Uporabnik posreduje potrebne informacije, nato pa klikne na dohodno pismo v e-pošti, da potrdi registracijo in dokonča celoten postopek.


Po mnenju Poloniexa je postopek preverjanja podoben postopku, ki je na voljo na drugih borzah in ima dve ravni. Za prvo potrebujete potrditev e-pošte, ime in priimek ter državo stalnega prebivališča. Po zaključku tega koraka je dnevno dvig gotovine na voljo 2.000 USD, po odprtju trgovanja z maržo.
Druga raven preverjanja zahteva predložitev osebnih podatkov, naslova, skeniranja telefonskih številk osebne izkaznice (potni list, državni list)ID, vozniško dovoljenje), kot tudi pošiljanje fotografije uporabnika, ki ima dokument s fotografijo. Osebju za izmenjavo lahko traja nekaj dni, da pregleda aplikacijo in preveri račun. V primeru kakršnih koli težav bo uporabnik obveščen, da se mora obrniti na službo za podporo za preverjanje. Po zaključku tega koraka je dnevna omejitev dviga 25.000 USD. Obstaja tudi tretja stopnja preverjanja, ki lahko zagotovi omejitve nad 25.000 $. Dodatne informacije o zahtevah za to niso javne, zato morajo uporabniki ali podjetja stopiti v stik s podporo. Po mnenju zaposlenih v podjetju Poloniex je ta poteza povezana s politiko varstva pred goljufijami in pranjem denarja.

Značilnosti storitve

Borza ne podpira valut FIAT. Vloge so možne samo v kriptodah. Najbolj približna storitev standardnemu denarnemu apoenu je Tether USD, ki predstavlja ameriški dolar, ki se nahaja v torbi Blockchain. Po drugi strani je podpora za digitalne valute ogromna:
 • Bitcoin (BTC);
 • Litecoin (LTC);
 • Dash (Dash);
 • Ethereum (ETH);
 • Zcash (ZEC);
 • Monroe (XMR).
 • Poleg tega je na voljo več kot 80 drugih priljubljenih digitalnih valut, s katerimi se lahko trguje na Poloniexu. Povratne informacije o storitvah sporočajo, da je celoten seznam na spletni strani v razdelku za registrirane uporabnike.

  Komisija Poloniex

  Platforma za trgovanje uporablja standardni model, ki spodbuja likvidnost trga in nagrajuje nižje provizije.stopnjo Prav tako vodi k boljši distribuciji na trgu, saj spodbuja izmenjave, da presežejo druge. Ta model je še posebej pomemben za Poloniex, saj je storitev ena najobsežnejših izmenjav različnih grobnih izdelkov.
  Opis in povratne informacije Poloniexa kažejo, da se uporabnikom zaračunajo naslednje dajatve:
 • za transakcije, manjše od 600 BTC, - 015% za prodajalca, 025% za kupca;
 • od 24000 do 60000 BTC - 000% oziroma 010%;
 • od 60000 do 1200000 BTC - 000% in 008%;
 • Več kot 120.000 BTC - 000% in 005%.
 • Izračun pristojbine temelji na obsegu poslov za vsakega uporabnika v zadnjih 30 dneh in se samodejno prilagodi. Istočasno lahko Poloniex vstopi v sklade.

  Razpoložljiva orodja

  Pregledi podjetja Poloniex kažejo, da je trgovalni vmesnik na borzi dobro premišljen. Ponuja veliko časovnih okvirov, svečnikov z več možnostmi, Fibonaccijeve ravni in Bollingerjevih pasov. Ta funkcija je na voljo vsem 200 z veliko pari. Platforma predstavlja štiri glavne trge:
 • Bitcoin (BTC).
 • Ethereum (ETH).
 • Monroe (XMR).
 • Tetra (USDT).
 • Vsak trg ima svoje podatke in vse trgovalne pare, ki so na voljo na spletnem mestu. V preteklem letu je Poloniex predstavljal več kot 99% poslov na področju Tether. Danes takšna trgovina ostaja edini trg z vedno visoko likvidnostjo. Obstajajo tri glavne vrste garancij:
 • nakup;
 • prodaja;
 • Stop Limit.
 • Ta naročila so na voljo vsem valutnim parom. Borza podpira trgovanje z maržo in ponuja 25% za nekatera valutna para: BTC /XMR, BTC /ETH, BTC /MAID, BTC /XRP, BTC /DASH,BTC /FCT, BTC /LTC, BTC /STR, BTC /BTS, BTC /CLAM, BTC /DOGET. Stran ponuja tudi možnost posojanja, v katerem lahko uporabniki ponudijo ali zahtevajo posojilo po določeni obrestni meri.

  Trenutno menjava valut ne predvideva trgovanja s terminskimi pogodbami in izvedenimi finančnimi instrumenti. Vmesnik Exchange izgleda odlično in je preprost za uporabo. Hkrati je na voljo samo angleščina za delo s spletnim mestom. Ne boste mogli trgovati z rusko delniško kriptologijo Poloniex. Povratne informacije so v zvezi s tem negativne.
  Hitro preklapljanje med več kot 200 trgovinskimi pari. Na žalost storitev nima aplikacij za Android in iOS, kar nekoliko znižuje oceno Poloniexa. Mnenja pravijo, da je platforma odzivna, dobro izgleda na mobilnih napravah. Nekatere aplikacije tretjih oseb so bile ustvarjene z uporabo Poloniex API-ja, vendar se večina uporabnikov strinja, da jim ni mogoče zaupati, ko gre za trgovanje z denarjem.

  Podpora uporabnikom za Poloniex

  Mnenja kažejo, da izmenjevalec nudi podporo prek e-pošte, oznak in klepeta v živo. Najlažji način, da dobite odgovore, je, da vprašate moderatorje, vendar odgovori pogosto prihajajo z zamudami.
  Na splošno podpora ni ena od koristi družbe Poloniex - zaposleni se predolgo odzivajo na vprašanja strank in odzivi so pogosto nepopolni. Obstaja tudi zbirka vprašanj in odgovorov, vendar ni velika, saj zajema le glavna vprašanja.

  Negativna povratna informacija

  Kripto Exchange Poloniex ni vedno pozicioniran kot pozitiven pojav. Redno obstajajo sporočilanapak, povezanih s servisnim delom. Nekateri trgovci krivijo izmenjevalca za namerno zavijanje ponudb (umetno zvišanje cen in nato nenadno znižanje). Takšne obtožbe ostajajo brez resnih dokazov, vendar mnogi uporabniki potrjujejo sporočila v zvezi s tem. Habrahabrove negativne ocene Poloniexa omenjajo samo platforme za trgovanje s tretjimi strankami, ki so na voljo v Googlovi uradni trgovini. Priporočljivo je, da teh storitev ne uporabljate. Spletna stran Poloniex je počasna, se zdi, da razvijalci niso dobro delovali z nalogo. V primerjavi z drugimi izmenjavami je vtis, da brskalnik takoj obdeluje veliko sredstev. Če odprete več zavihkov hkrati, se uspešnost mesta zmanjša.

  Poloniex Security

  Podobno kot druge platforme za trgovanje, Poloniex ponuja tudi dvokomponentno preverjanje pristnosti za prijavo in izstop. Poleg tega je za umik sredstev potrebna potrditev po e-pošti. Izmenjava navaja, da je večina finančnih sredstev strank shranjenih v kripto. Prav tako razvijalci poročajo, da nadzorujejo platformo v 24/7 načinu za vsako nenavadno dejavnost. Vendar pa revizije borze Poloniex kažejo, da položaj ni bil vedno primeren. Izmenjevalnik je bil hakiran marca 2014, samo dva meseca po izstrelitvi. Takrat so hekerji ukradli 123% bitkoinov, shranjenih v torbici. Potem je bilo 50.000 $. Ranljivost je bila zlahka rešena in od takrat ni bilo nobenih incidentov. HkratiStoritev Poloniex ni mogla takoj izterjati odškodnine, saj njen direktor izjavlja, da nima takšnih sredstev.
  ​​Namesto tega se je pristojbina povečala z 02% na 15%, škoda pa je bila enakomerno porazdeljena po vseh računih strank. Po dveh mesecih so bile bilance ponovno vzpostavljene, provizija pa se je vrnila na nekdanjo velikost. Treba je omeniti, da so se ustvarjalci izmenjave zelo dobro spopadli s situacijo, takoj ko so razrešili in razložili, kaj se je zgodilo. Ta reakcija je bila dobro sprejeta v skupnosti trgovcev s kripto in je igrala veliko vlogo pri ohranjanju ugleda Poloniexa. Mnenja o tem so zelo hitro razširjena po spletu. Omeniti je treba tudi, da izmenjevalec pošilja sporočila strankam po elektronski pošti in SMS, šifriranje PGP pa se ne uporablja v korespondenci uporabnikov.

  Trgovanje z maržami na Poloniexu

  Poloniex borze pogosto omenjajo možnost trgovalne marže - to je pozitivna značilnost storitve. Tukaj lahko opravljate posle z izposojenim denarjem namesto z lastnim. Ko oddate takšno naročilo, je ves denar, ki ga uporabljate, izposojen od drugih uporabnikov, ki svoje prihranke ponujajo v obliki začasnih posojil. Sredstva na vašem maržnem računu se uporabljajo samo kot zavarovanje za ta posojila in za poplačilo dolgov do upnikov. Ne smemo pa pozabiti, da ni vmesnikov Poloniexa v ruskem jeziku. Pričevanja izkušenih uporabnikov pravijo, da ne samo, da moratepreučite meni storitve, vendar se prepričajte, da pravilno razumete vse izraze in koncepte v angleščini.

  Računi na spletnem mestu

  Ob začetku trgovanja z maržo dobite tri ločene račune, v katerih lahko shranite deponirana sredstva: zamenjavo, kritje in posojanje. Vaš račun za zaloge uporablja sredstva, ki jih uporabljate za redno trgovanje na zavihku Exchange. Vaš račun za kritje ima garancijo, ki se uporablja za zavarovanje posojil, ki se uporabljajo v trgovini. Kreditni račun stranke ima sredstva, ki jih je mogoče zagotoviti drugim uporabnikom in prejeti obresti.
  Ko vlagate, najprej gredo na vaš račun za zamenjavo. Za trgovanje z maržo morate na račun Preostali prevod prenesti nekaj sredstev na svoj račun. Uporabnik ga lahko financira v kateri koli valuti, za katero je vključeno trgovanje z maržo.

  Stališča

  Ko si sposodiš denar in skleneš sporazum, se odpre položaj. Če kupite, odprite dolg položaj. Če prodajate oz. Upoštevajte, da se lahko pri nadaljnjem trgovanju vaš položaj spremeni. Na primer, če odprete kratek čas s prodajo 300 XMR, potem kupite 600 XMR, tako da bo vaša kratka pozicija dolga. Ko ga zaprete, se krediti nastavijo samodejno. Če dokončate pozicijo z dobičkom, bo knjižena v dobro vašega računa; Če izgube zaprete, se od njih odštejejo zneski, potrebni za odplačilo posojilvaš račun za kritje.

  Odpiranje naročila

  Ko odprete naročilo, boste videli informacije na dnu grafikona.
 • Položaj: dolg ali kratek.
 • Znesek: Neto znesek kriptovalyut, ki ste ga kupili ali prodali. Če je vaš položaj kratek, bo ta vrednost negativna.
 • Osnovna cena: približna vrednost, pri kateri boste morali zapreti svoj položaj, da bi dosegli neprekinjenost.
 • Cena: ocenjena najvišja ponudba (če je dolga pozicija) ali zahtevana najnižja (če je krajša), pri kateri bo prisilno zaprtje potekalo. Prosimo, upoštevajte, da je to samo ocena, ki nima nič opraviti s tem, kdaj se bo trgovina dejansko ustavila. Realne cene, pri katerih se bo začela prisilna zaustavitev, ni mogoče natančno napovedati, saj je odvisna od velikosti in števila odprtih pozicij in naročil, trenutne vrednosti zavarovanj in tržnih pogojev v času transakcije.
 • Nerealizirani P /L: Ocenjeni dobiček ali izguba, ki ste jo ustvarili, če je bil vaš položaj zaprt. Vključuje že plačana posojila.
 • Nerealizirana posojila za posojila: ocenjena vrednost neplačanih plačil za odprta posojila.
 • Kaj je obvezno zaprtje pogodbe o družbi Poloniex?

  Prisilno zapiranje se pojavi, ko se vsi vaši položaji ali njihovi deli samodejno zaprejo, da se preprečijo nadaljnje izgube. To je potrebno, da ne bi porabili vseh kreditnih sredstev privzeto. Prisilno zapiranje se izvaja z uporabo enega ali več tržnih naročil. Likvidnostjok neposredno vpliva na velikost izgub, ki jih povzročite. Prisilno zaprtje se zgodi, ko vaša trenutna marža pade pod stopnjo storitve. Zelo priporočljivo je, da redno preverjate trge in odprte pozicije, zmanjšate tveganje, kot je potrebno, velikost vaših pozicij ali prenos dodatnega zavarovanja na vaš račun. Trgi se lahko zelo hitro spremenijo, vendar ni mogoče zagotoviti nobenega jamstva. Ko prenesete sredstva na svoj margin račun, morate le kupiti in prodati. Transakcije se obdelujejo samodejno, kot poroča Poloniex Crypto Exchange.

  Sorodne publikacije