Kakšni televizorji bodo za naslednjo generacijo?

Vodilni televizijski sprejemniki naprednih razvijalcev na področju elektronske opreme v vsaki novi seriji presenetijo oboževalce z novimi funkcijami. Toda poleg posameznih lokalnih inovacij so tudi nevidne revolucionarne spremembe v segmentu. Kaj so prihodnji televizorji? Spodnja fotografija prikazuje samo en primer oblikovalske in oblikovalske uspešnosti predstavnika prihodnje generacije. Vendar je očitno, da zunanje značilnosti inovativnih rešitev niso omejene.

Aspiracija za optimizacijo

Vendar so najbolj opazne spremembe povezane z dimenzijskimi parametri. V tem smislu trendi niso novi - zasloni bodo tanjši, širši in lažji. In če danes veliko glav vdira v izbiro med 40- ali 50-palčnimi televizorji, potem bo to vprašanje v prihodnosti bolj verjetno izginilo, saj lahko zaslon zagotovi celotno steno. Druga stvar je, da bo vprašanje za ceno, saj bodo prihodnje laserske televizorje s široko pokritostjo bolj verjetno izgubile v tem parametru projektorje z istim področjem videa. Druga smer razvoja se nanaša na načelo delovanja zaslona. Verjetno ne bo le tanek, ampak tudi prilagodljiv, kar bo pripomoglo k praktičnosti naprave v vseh pogledih. Ne odložite računa in novega koncepta ukrivljenega televizorja. Kot je za svoje pluse in minuse, so v teku spore, vendar oblikovalci Samsung ne zapusti to nišo, načrtovanje iztisniti iz nje največje koristi.za uporabnika že v bližnji prihodnosti.


Izboljšanje kakovosti "slik"

Standard FullHD je nekoč postavil temelje za nadaljnji razvoj digitalne tehnologije pri delu z video materiali. Danes je resolucija UHD dejanska, kar vam omogoča, da razmislite o podrobnostih, ki prej niso bile na voljo. Toda kako se bodo prikazovali televizorji prihodnosti, glede na to, da tehnologije razvoja zaslona presegajo kakovost same vsebine? Danes se proizvajalci osredotočajo na izboljšanje prenosa barv in uvedbo nove generacije osvetlitve, kot primer, s katerim lahko prinesete tehnologijo "žive" slike Peak Illuminator. Verjetno bo ta mejnik zasledovan v novih generacijah televizorjev. Kar se tiče formatov, bi nastanek 8K standarda, ki bo nadomestil 4K in ga štirikrat izboljšal na podlagi jasne podobe, postal ključni korak v razvoju. Takšen razvoj se že pojavlja, na primer, prvi 8K TV je postal 85-palčni zaslon podjetja Sharp, katerega ločljivost je 7680h4320.


Tehnologija HDR

Druga rešitev je radikalno izboljšanje kakovosti slike. Sistem HDR pomeni razširjen dinamični razpon, kar povzroči kontrast med belimi in črnimi področji slike. Z drugimi besedami, barvna lestvica postane bolj nasičena in bolj dostopna za zaznavanje oči. Vendar to ni vse. Če je razpoložljivost tehnologije za 3D televizorje prihodnje generacije še vedno nejasna zaradi nepredvidljivosti možnosti za njen nadaljnji razvoj, HDR ustvari istoučinek tridimenzionalne tridimenzionalne slike, vendar brez posebne opreme, kot so očala. V konceptualnih modelih s tehnologijo HDR oblikovalci izvajajo tudi eksperimente za zmanjšanje funkcionalnih strukturnih podrobnosti. Ostaja samo eno "delovno" območje brez okvirjev in pritrdilnih elementov.

Zmogljivi procesorji

Podpora za sliko visoke ločljivosti z velikim funkcionalnim nadzorom ni mogoča brez ustreznega polnjenja v obliki grafičnega procesorja. To je še en inovativni kriterij izbire, ki bo moral v bližnji prihodnosti nameniti veliko pozornost. V novejši generaciji televizijskih sprejemnikov je potrebna tudi močna podpora procesorjem za obdelavo govornih signalov in delovanje servisnih platform, ki bodo odprle nove zmogljivosti pri upravljanju opreme. Na nek način lahko prototipne televizorje prihodnosti te vrste imenujemo predstavniki linije LG ThinQ s procesorji Alfa 9. Funkcionalnim funkcijam te naprave lahko štejemo gosto integracijo s sistemom "pametni dom". S pomočjo televizijskega vmesnika bo uporabnik lahko upravljal gospodinjske aparate, vključno s klimatsko opremo, razsvetljavo, avdio in video predvajalniki, mobilnimi napravami itd. komunikacijo prihodnosti. Danes bo malo ljudi presenetilo z brezžičnimi moduli Wi-Fi in Bluetooth, ki vam omogočajo sinhronizacijo televizorja z drugimi napravami, vendar napredek ni vreden mesta. Kaj?bodo presenetili proizvajalci televizijskih sprejemnikov v tem delu? Že je obstajal problem nedoslednosti kakovosti vsebin in možnosti sodobnih prikazov. Z večjo verjetnostjo bo pretakanje radiodifuzijskih standardov optimizirano glede na znatno povečanje števila samih virov. Z drugimi besedami, prihodnji televizorji bodo postali bolj interaktivni in ergonomski v smislu povezovanja z napravami v skladu z individualnimi preferencami. Kar se tiče tehnik upravljanja, bodo spremembe verjetno kozmetične. To se nanaša na optimizacijo daljinskega upravljalnika, ki se bo sčasoma znebil gumbov strojne opreme in se premaknil na nadzor na dotik.

Razvoj tehnologije za pametno televizijo

Samsung lahko imenujemo modni trender v smislu iskanja novih idej za vmesnik TV. Koncept Smart-TV skupaj s storitvijo SmartHub je omogočil pozabiti na dolgočasna navodila in nastavitve strojne opreme, vendar to ne ustavi napredka. Kakšna bo prihodnja TV od korejskega podjetja v smislu funkcionalne interakcije z uporabnikom? Pri opisovanju možnosti za razvoj te smeri Samsung strokovnjaki uporabljajo koncept konvergence, kar pomeni tesno zbliževanje televizije z različnimi točkami interakcije. Poleg tega je za raven komunikacije značilna ne toliko širina s preprostim naborom nadzornih funkcij, kot je globina povezave različnih začetkov. Predvsem gre za funkcionalno fuzijo TV sprejemnika z računalnikom in osebo. V prvem primeru naprava prejme široko paleto interaktivnih funkcijPC zmogljivosti, v drugem pa intuitivni fizični nadzor brez podpore in orodij. To pomeni, da lahko funkcijo istega daljinskega upravljalnika popolnoma nadomestimo z glasovnimi in gestnimi ukazi.

Umetna inteligenca na televiziji

Poleg načel konvergence je drugo korejsko podjetje LG kot izhodišče za razvoj televizije s svojimi osnovnimi viri. Ključni vidik te smeri je možnost samo-učenja naprave, ki bo postala univerzalno orodje za izgradnjo interaktivne platforme. Kakšne televizije bodo takšne prihodnosti? Tako kot pri izdelkih podjetja Samsung je treba uvesti sistem za prepoznavanje naravnega jezika z edinstveno tehnologijo strojnega učenja. Inovacije čakajo na potrošnika kot del iskanja vsebine. Uporabnik mora povedati le nekaj ključnih besed o vsebini, inteligentni sistem pa bo filtriral v veliko število virov iz omrežnih kanalov v povezane pripomočke.

Sklep

Vendar pa je razvoj televizorjev v različnih smereh težko obravnavati v zaprti niši. Veliko je odvisno od sosednjih segmentov, v katerih se vzporedno izboljšujejo računalniki, omrežne tehnologije, zabavna industrija in seveda televizijska podjetja, ki si prizadevajo tudi za napredovanje. Toda zagotovo lahko rečemo: televizorji prihodnosti bodo obdržali svoje mesto kot eden izmed glavnih gospodinjskih aparatov in vključevali številne dodatne funkcije. O naravi mnogih sprememb tega sprejemnika je mogoče že presojatiDanes, vendar zagotovo proizvajalci obdržijo veliko presenečenj, ki jih je treba še vedno poznati. Navsezadnje vsaka nova tehnologija odpira celo vrsto prej neznanih možnosti.

Sorodne publikacije