Poceni telefon z odlično kamero: blagovne znamke, modeli, najboljša ocena, klasifikacija, specifikacije, nasveti za izbiro, priročniki za uporabo, pregledi in pregledi lastnikov.

V zadnjih letih so kamere s pametnimi telefoni doživele velike spremembe in prinesle številne funkcije, ki so močno izboljšale kakovost slik, vključno z optično stabilizacijo slike, velikimi slikovnimi senzorji, svetlim objektivom in celo optičnim zoomom. Ni potrebno porabiti celotne države za dober model. V tem pregledu, predstavil top poceni telefonov z dobro kamero in baterijo, stroški, ki ne presega 25 tisoč rubljev. Poleg tega so navedene specifikacije kamer in njihova uporaba.

Izberite cenovno ugoden telefon s čudovito kamero

Pametne telefone lahko razvrstite po številu slikovnih senzorjev, matrični tehnologiji proizvodnje, številu in velikosti slikovnih pik, majhni teži leče, prisotnosti optične stabilizacije itd.


) Pri vrednotenju specifikacij pametnega telefona ne pozabite na naslednje:
 • Število megapikslov slikovnega senzorja ni tako pomembno kot premer leče. Optika s široko relativno odprtino (razmerje med goriščno razdaljo in efektivno zaslonko, manjša številka pomeni večjo širino leče) prenaša več svetlobe in izboljšuje kakovost fotografij pri šibki svetlobi.
 • Dimenzije pikslov, delo v slabih svetlobnih pogojih so pomembne, vendar visoke specifikacije redko pomenijo dobre zmogljivosti fotoaparata v realnih pogojih.
 • Modna optikastabilizator slike, čeprav bi moral izboljšati kakovost fotografij pri šibki svetlobi, tega ne počne vedno, ker mora programska oprema za obdelavo fotografij delovati pravilno.
 • Vse dvojne kamere niso enake. Nekateri pametni telefoni (kot je iPhone X) jih uporabljajo za stranski učinek. Drugi (npr. LG V30) omogočajo preklapljanje med širokokotnimi in standardnimi objektivi.
 • Potrebujete portretni način? Lahko ima drugačna imena. V iPhone je to način Portrait (Portret) in Note 8 (Live Photos), druge telefone pa vam omogočajo, da dosežete neželene učinke, ko je motiv izostren, ozadje pa je zamegljeno. Ta funkcija je v glavnem podprta s pametnimi telefoni z dvema slikovnima senzorjema, vendar pa cenovno ugodni mobilni telefoni z dobro kamero omogočajo enake rezultate s programsko opremo. Nekateri modeli vam omogočajo, da spremenite zamegljenost ozadja končne fotografije.
 • Specifikacija kamuflažnih kamer ni nič manj pomembna. Ker se število samozaposlenih portretov navdušencev vztrajno povečuje, ne moremo spregledati poceni telefonov z dobro sprednjo kamero. Če želite razumeti, kako bo pametni telefon streljal pri šibki svetlobi, morate poleg dovoljenja preveriti tudi membrano. Nekatere sprednje kamere (na primer v Pixel 2) lahko proizvajajo enake učinke kot dvojno jedro.
 • Zapomnite si video. Poceni telefon z odličnim fotoaparatom lahko snema ne le fotografije. Vedeti morate, katera ločljivost in hitrost slikanja sta zajeta.Na primer, LG V30 lahko snema UHD video pri 30 fps, iPhone 8 pa je dvakrat hitrejši. Prav tako je vredno iskati fotoaparat s filtri in funkcijo zajemanja počasnega posnetka.
 • Čast 9

  poceni telefon z odlično kamero, Honor 9 ponuja dve glavni sliki senzorja - barvno in enobarvno. Obstaja ročno upravljanje in zahvaljujoč širokemu načinu zaslonke in portreta lahko snemate s stranskimi učinki v slogu digitalnih zrcalno-refleksnih fotoaparatov.


  Aplikacija kamere se zažene z dvoklikom na tipko za zmanjšanje glasnosti. Uporabnik lahko izkoristi vrsto ustvarjalnih učinkov, vključno s svetlostjo, fotografiranjem v intervalih, videoposnetki s počasnim posnetkom in še več. Fotoaparat vam omogoča snemanje videoposnetkov UHD, shranjevanje fotografij v stisnjenem formatu in serijsko snemanje s hitrostjo sličic 10 sličic na sekundo. Občutljivost ISO je na voljo v razponu od 100 do 3200, na voljo pa je tudi 2-hibridna povečava. Trenutno je ta poceni mobilni telefon s kamero najbližji premium telefonom. Funkcionalne značilnosti modela vključujejo enobarvne 20-Mp in 12-Mp barvne zadnje senzorje z relativno objektivno odprtino f2. Velikost 64 GB, format RAW.

  Moto X Play

  To je poceni telefon s čudovitim fotoaparatom in baterijo, ki v sedanji liniji pametnih telefonov vzame nišo med Moto G in X Style kot model srednjega razreda. Opremljen z 21-megapixel in 5-megapixel spredaj obrnjen slikovni senzorji z relativno odprtino f2 leče.0 in veliko 55 "\ tZajeto matrico X Play z 21 milijoni slikovnih pik je svetlo, dobro osvetljeno in ima velik dinamični razpon. Če fotoaparat zazna visoko kontrastno sceno, samodejni način HDR bistveno izboljša kakovost svetlih in temnih področij ter poveča intenzivnost barve. Učinek je zelo opazen, čeprav je v nekaterih primerih morda videti preveč intenziven. Po mnenju lastnikov, z nezadostno osvetlitvijo, je kakovost fotografij manj impresivna, saj je hrup bolj opazen, saj fotoaparat zahteva višjo občutljivost ISO, da bi nadomestil pomanjkanje stabilizacije slike. Ni ročne nastavitve ISO, ki veliko uporabnikov razočara. Model ni popolnoma vodoodporen, ni USB Type-C vrata in turbo-polnilnik ni vključen. Zaradi prisotnosti reže za kartice microSD smo povečali zmogljivost pomnilnika.
  Aplikacija kamere je preprosta in čista, naprave pa so nameščene na navideznem nadzornem disku, ki se lahko pomika po zaslonu. Tako lahko hitro preklapljate med načini fotografiranja - serijsko, panoramsko, HDR in pospešeno snemanje videa. Glavna funkcionalnost fotoaparatov je 21-Mp glavni senzor z relativno optično optiko F2.0 in goriščno razdaljo 27 mm (ekvivalent), 5-megapixel spredaj obrnjen f22-objektiv, fazno samodejno ostrenje, auto-RVC, dvotonska LED bliskavica FullHD video s hitrostjo slikanja 30 sličic na sekundo.
  Moto G5
  Pete generacije pametnega telefona Moto G ima 1/3-palčni glavni slikovni senzor z ločljivostjo 13 milijonov slikovnih pik, objektiv f2.0 s 4-kratnim digitalnim zoomom in 28 mm enakovredna) goriščna razdalja in 5-palčni zaslon IPS.Fiksna žariščna optika ustvarja fotografije brez popačenja, ostrina v kotih pa je skoraj središče okvirja, čeprav ima vgrajena kamera zelo omejene možnosti nastavitev. Sprednja kamera zagotavlja kakovost slike, ki zadostuje za družabna omrežja ali grafike 6 x 4, če pa jih natančno pogledate, lahko opazite pomanjkanje majhnih podrobnosti. Po mnenju lastnikov so panorame nekoliko razočarane, vendar je video posnetek z ločljivostjo 1080r, zelo podroben, svetel in dobro osvetljen.

  Moto G je eden od najbolj poceni telefonov z odlično kamero, ki je nepremočljiva. Vgrajeni pomnilnik je mogoče razširiti s kartico microSD. Aplikacija kamere je enaka kot pri Moto G5 +, preprosta je in podpira samodejni HDR. Ko se dotaknete zaslona, ​​lahko izberete predmet za ostrenje, okoli katerega se prikaže vrtljivi gumb za nadzor svetlosti. Specifikacije fotoaparata: 13-megapixel senzor, relativna odprtina objektiva f2.0 in goriščna razdalja 28mm (v 50mm ekvivalentu), FullHD video snemanje.

  Moto G5 +

  To je poceni telefon z lepim fotoaparatom in baterijo, ki omogoča delo skozi ves dan, ki ga je mogoče polniti do 6 ur uporabe v samo 15 minutah. Dolga življenjska doba akumulatorja med polnjenjem je zagotovljena z zmogljivim in varčnim Snapdragon 625 čipom.Prijetne HD-slike na IPS zaslonu ne nalagajo akumulatorja in grafičnega procesorja, kar bistveno podaljša čas med polnjenjem in presega celo najboljše modele. GPU z osmimi gigabitnimi jedri in 2 GB pomnilnika RAM zagotavlja dobro delovanje in 12 megapikslovFotoaparat omogoča izdelavo visokokakovostnih fotografij. Glavni slikovni senzor ima sistem samodejnega ostrenja, skozi katerega so vsi piksli vključeni v proces ostrenja, ne 5%, kot pri običajnih fotoaparatih. Hkrati AF deluje 60% hitreje. To je prvi proračunski pametni telefon s podobno funkcijo.
  Tako je telefon opremljen z glavnim 12-megapixel senzorjem in relativno odprtino objektiva f1.7, kot tudi s 5-megapixel širokokotno kamero c f2.2-objektivom, fazno samodejno ostrenje, auto-HDR, microSD režo \ t -kart (do 128 GB) in notranja pomnilniška zmogljivost 32/64 GB.

  Moto G4 +

  Pametni telefon je opremljen s 16-megapixelnim CMOS senzorjem, snemanjem FullHD videa, precej svetlo zaslonko F2.0 in 55-palčnim FullHD zaslonom. Glede na povratne informacije lastnika so podrobnosti in okvirji okvirjev dobri in presenečeni so s prenosom barv dvo-tonske bliskavice ISO od 64 do 3200. Na voljo je reža za microSD kartico, tako da lahko dodate dodatni prostor za shranjevanje, če je potrebno, zadnjo kamero z ločenim pomnilnikom. 16 Mp, f2.0 objektiv in sprednji 5-megapixel senzor slike z optiko f2.2,

  Moto X4

  poceni telefon s čudovitim fotoaparatom in akumulatorjem Moto X4 ponuja odlično funkcijo v dokaj kompaktnem (po današnjih merilih) Vodotesen ohišje: Glavni slikovni senzorji sta dva: ultra širokokotna kamera ima očitna popačenja in nekaj težav s kakovostjo fotografij, vendar je kot dodatek zelo uporabna. Pametni telefon snema videoIzjemno visoka ločljivost ali ultraširokozaslonski format fullHD, zato lastnikom svetujemo, naj ga uporabijo kot akcijsko kamero, zlasti ker je zaščitena pred prodiranjem vlage. V primerjavi z drugimi modeli, kot sta HTC U Play in Honor 7X, se cena Moto X4 zdi nekoliko precenjena. Vendar pa je to eden redkih vodotesnih pametnih telefonov, zato je vreden denarja. Funkcionalne značilnosti modela: dvojna kamera z 12-megapixel senzorjem z relativno odprtino objektiva f2 in 8-megapixel senzor z ultra-širokokotno optiko f2216-megapixel sephi-cam s številko zaslonke f2.0 LED bliskavico, 1080p-zaslon z diagonalo 52 " , snemanje 4K videa, 32 GB fiksnega pomnilnika.

  Huawei P8

  To je poceni telefon s čudovitim fotoaparatom in baterijo, tankim kovinskim ohišjem, velikim 52-palčnim zaslonom z visoko ločljivostjo in 13-megapixelnim senzorjem z lečo svetleče diode z relativno odprtino f /2.0. Obstajajo številne izboljšane funkcije fotografij, vključno z načinom osvetlitve in optično stabilizacijo. Glede na lastnike je kakovost fotografij precej visoka, čeprav ni tako ostra ali podrobna kot telefoni konkurentov. Vendar pa za tiste, ki ne želijo porabiti veliko denarja, vendar še vedno želijo dobiti bonus kamera, P8 bo najboljša možnost Pametni telefon je opremljen s senzorjem Sony, ki je zasnovan za šibko svetlobo in ima razpon občutljivosti ISO 64-1600, trajni pomnilnik modela pa je mogoče razširiti s kartico MicroSD.Uporaba kamere spominja na "AIFON". vrstica načinov fotografiranja, ki si jo lahko ogledate s pomikanjem po straneh- snemanje videa in HDR. Meni v zgornjem kotu odpre dodatne načine, kot je dodajanje vodnega žiga, možnost ustvarjanja stranskih učinkov po fotografiranju in nočni fotografiji. Tako je ta velik poceni telefon s čudovitim fotoaparatom opremljen s slikovnim senzorjem s 13 milijoni slikovnih pik, objektivom f2.0 z goriščno razdaljo 28 mm (enakovredno), optičnim stabilizacijskim sistemom in omogoča snemanje FullHD videoposnetkov. Na voljo je tudi prednji senzor z ločljivostjo 8 Mp, relativna odprtina optike f2,4 in goriščna razdalja 28 mm (v ekvivalentu).

  Huawei Ascend Mate 2

  Oblikovanje je vsekakor subjektivna kategorija, vendar uporabniki kot Ascend Mate 2, ker je težko najti drug telefon te velikosti, manjši od 25 tisoč rubljev. Njena 61-palčna plošča jo z gotovostjo povezuje s kategorijami faset in čeprav je morda prevelika za nekatere uporabnike, je branje člankov in gledanje videoposnetkov lepo. Ločljivost zaslona 720r ni tako dobra kot 1080p, vendar ni treba pritoževati glede tega v cenovnem razponu. Telefon je opremljen s 13-megapixel glavnimi in 5-megapixel spredaj senzorji, kot tudi režo za kartice microSD za zadnjo ploščo, ki vam omogoča povečanje vgrajenega trajnega pomnilnika. V skladu s pregledi, pametni telefon izvaja najnovejšo različico Android 4.3, vendar je glasovno iskanje, Google Now, in celo rokavice način, zaradi česar je zaslon bolj občutljiv. Model je opremljen s 4-žilnim čipom snapdragon 400 s hitrostjo 16 GHz in fiksno baterijo s kapaciteto 4050 mAh, kar je dovolj za 25 ur delovanja naprave. Mate 2 - telefon z dobro kamero in pomnilnikom ter poceni.Njegova fotofunkcionalna - 13 MP glavna in 5 MP sephi-senzor co LED bliskavica in AF, 1080p video pri hitrostih 30 fps

  HTC U Play

  To je poceni telefon na dotik z lepim fotoaparatom z ločljivostjo 16 MP, relativno luknja f2 objektiv in optični stabilizator slike. Obstaja dvojna LED bliskavica in zaslon z visoko ločljivostjo z diagonalo 52. Sprednja kamera ima tudi 16 Mp in optiko z vrednostjo zaslonke f2.0, velikost OPERATING pomnilnika pa je 3 GB, ROM pa 32 GB. steklo in senzor prstnih odtisov je na sprednji strani. To je eden izmed najbolj poceni modelov z optično stabilizacijo na trgu. Zato sta glavna in Selphy kamera ločljivost 16 Mp in relativna luknja f2.0 zadaj je dvojna LED bliskavica, podpira FullHD snemanje in Za pomnilniške kartice MicroSD je na voljo pomnilniška razširitvena reža
  .
  Nokia 6
  Z visoko hitrostjo 4G LTE, 16-milijona slikovnih pik kamero in odličnim 55-palčnim zaslonom visoke ločljivosti, telefon Nokia 6 ponuja odlično vrednost za denar. Ohišje je izdelano iz anodiziranega aluminija serije 6000 s svetlim obrazom in privlačnim premazom. Pametni telefon je opremljen z IPS zaslonom visoke ločljivosti, ki omogoča reprodukcijo prostora sRGB. Glede na ocene lastnikov je gledanje filmov zabavno zaradi glasnega zvoka in globokih basov. Id dva zvočnika z Dolby Atmos maksimalno močjo 72 vatov. Ekskluzivna ponudba Amazon omogoča povezavo do medijev in nabor pisarniških aplikacij inPodatkovno skladišče 32 GB. Poceni telefon s sprednjo kamero Nokia 6 je opremljen s 16-megapikselnimi glavnimi in 8-megapixelnimi sprednjimi slikovnimi senzorji, relativno odprtino f2 objektivov dvopotna LED bliskavica, fazni AF, 1080p video pri 30 sličic na sekundo, zmogljivost baterije 3000. mAh

  LG Q6

  Za tiste, ki se odločijo, kateri poceni telefon z dobro kamero kupiti, je treba razmisliti o nakupu LG Q6. Po mnogih kazalnikih je to vrhunski model z dostojno vrednostjo. Plastični zadnji pokrov je nagnjen k praskam in nima senzorja za prstne odtise. Čudovita ločljivost QHD IPS ima 55-palčno diagonalo in razmerje 2: 1. Zadnja kamera ponuja samodejno ostrenje in ročno ostrenje in to s precej visoko ločljivostjo 13MP. Prednji 5-megapixel senzor je opremljen s širokokotnim objektivom. lahek, samodejno ostrenje, uporabniku prijazen način, kot sta GIF in streljanje hrane, robusten kovinski okvir, ki izpolnjuje vojaške standarde, in številne teste dolgoživosti pametni telefon ima Android 718-core 14 GHz Snapdragon 43532 GB RAM in 3 GB RAM-a. To so znaki S pomočjo reže za SD kartico sprejme visoko zmogljive telefone do 2 TB, zmogljivost baterije je 3000 mAh in funkcije, kot so odklepanje uporabnika in dotik zaslona. podvojite ceno, če se uporabnik strinja s prejemanjem posebnih ponudb na zaklenjenem zaslonu.Funkcije telefona vključujejo 13-megapixel (f2.2) in 5-megapixel senzorje s samodejnim ostrenjem, bliskavico in 1080p-video snemanjem.

  Sony XA1

  Cenovno ugoden Sonyjev telefon visoke ločljivosti XA1 ponuja prefinjeno ločljivost 23 milijonov slikovnih pik, ki konkurira digitalnim zrcalnorefleksnim fotoaparatom srednjega razreda. Relativna odprtina objektiva, enaka f2.0 in zmožnost delovanja v slabih svetlobnih pogojih zagotavljajo neprekosljivo zmogljivost pametnega telefona v smislu fotografije. Izjemno sodoben videz modela je opremljen s 5-palčnim zaslonom, ki je na voljo s 16 GB vgrajenim pomnilnikom, ki ga je mogoče razširiti na 256 GB zahvaljujoč reži za kartice SD. Skladiščenje podatkov in hitrost Pametni telefon je opremljen s 24-GHz 8-jedrnim 64-bitnim čipom MediaTek Helio P20 in 2300 mAh baterijo, ki je združljiva z najnovejšimi različicami Androida, vendar je Sony dodal nekaj uporabnih funkcij. , kot je sposobnost, da se naučijo prednosti lastnika in na poti za optimizacijo njegove funkcionalnosti.To je odlična možnost za tiste, ki potrebujejo visoko kakovosten telefon z dobro kamero in pomnilnikom. število f2.0 in goriščna razdalja 23 mm (ekvivalent), fazni AF, LED bliskavica in možnost 1080r-video pri hitrosti 30 k /s.

  Samsung Galaxy S5

  Ta poceni telefon z odlično kamero zagotavlja impresivno30 sekundno zaporedno snemanje s hitrostjo 6 slik /c zapisov z ultra visoko ločljivostjo. S5 je prav tako certificiran kot odporen proti prahu in vodotesnost do globine 1 metra in je na voljo z notranjim 16/32 GB notranjega pomnilnika, razširljivim s kartico MicroSD. V zvezi z zmogljivostmi streljanja je S5 opremljen s fiksno 31 mm optično lečo s f2.2 prenosom svetlobe in ima funkcijo digitalne stabilizacije slike. Galaxy S5 posname podrobne okvirje za bližnje in oddaljene predmete, občutljivost ISO400 in spodaj z največjo vrednostjo ISO800. Hkrati pa kamera, glede na komentarje lastnikov, zagotavlja izjemno nizko stopnjo glajenja in hrupa slike. Natančen prenos barve in merilnik osvetlitve omogoča, da posnamete dobro izpostavljene slike z sprejemljivim dinamičnim razponom. Funkcionalne zmožnosti glavne kamere vključujejo senzor z ločljivostjo 16 milijonov slikovnih pik, objektiv f2,2 goriščno razdaljo 31 mm (ekvivalent), fazno samodejno ostrenje, bliskavico LED, video 4K s hitrostjo posnetka 30 fps in video snemanje v visoki ločljivosti s frekvenco 60s /s, razširite pomnilnik prek reže microSD. Sprednji slikovni senzor ima ločljivost 2 Mp in optiko z relativno odprtino f2 leče.4 in goriščno razdaljo 22 mm.

  Samsung Galaxy J7

  Linija Galaxy S prinaša medijsko pozornost, zato ni čudno, da so ti telefoni res vodilni v visokozmogljivih napravah. Toda veliko bolj cenovno ugodna linija J7 zagotavlja tudi dovolj moči. Poceni "Samsung" telefon z dobro kamero je opremljen8-žilni čip, ki deluje na 16 GHz, 2 GB RAM-a. To bo dovolj za OS "Android" zadnje generacije, tako da pametni telefon ne bo videti kot proračun. 55-palčni zaslon je narejen s tehnologijo Super AMOLED in ima ločljivost 720p z razmerjem stranic 16: 9, kar je odlično za gledanje videoposnetkov, zadnja 13-milijona slikovnih pik pa ne izgleda nič posebnega, vendar 5-megapikselna sprednja stran ne presega kakovosti višjih modelov. Na voljo je 16 GB vgrajenega pomnilnika, kar je precej omejeno v primerjavi z vodilnimi, vendar je mogoče shranjevanje podatkov razširiti z režo microSD, ki je standardni dodatek za večino pametnih telefonov Android. Kakovost izdelave ni enaka kot pri modelu Vrhunski pametni telefon je odličen v rokah, čeprav, glede na povratne informacije uporabnikov, izgleda kot predstavnik ene od prejšnjih generacij za neizkušenega očesa. Na splošno je Galaxy J7 dobičkonosna pridobitev in poleg tega tudi blagovna znamka Samsung. 5-Mp čelni senzorji s f-številko f19 in goriščno razdaljo 28 mm (v ekvivalentu), LED osvetlitvijo, samodejno ostrenje in 1080p-video.

  Sorodne publikacije