Ebook PocketBook 650: pregled, funkcije, pregledi

PocketBook Ultra 650 eBook je ena od tistih naprav, ki bolje izgleda na papirju kot v resničnem življenju. Združuje inovativno oblikovanje (gumbi za obračanje strani se nahajajo za sabo in kamera s 5 milijoni slikovnih pik) in nepopolna programska oprema z zaskrbljujočim zaslonom. Posledično je bil objavljen najslabši model elektronskega bralnika za leto 2014. Strošek naprave v času izdaje je bil 240 $, vendar ne upravičuje svoje cene.

Pocketbook 650: pregled modela

S pripomočkom, debelim 79 mm, je to ena najtanjših e-knjig na trgu, ki tekmuje celo s Kindle Voyage. Naprava ima 6-palčni Carta e-Ink s prednjim osvetljevanjem in slojem, občutljivim na dotik, in deluje na lastnem operacijskem sistemu PocketBook z 1 GHz procesorjem in 512 MB RAM-a ter 4 GB notranjega pomnilnika.


Trgovec je na voljo v 3 barvah (bela, zelena, rjava), v odsotnosti črnega modela pa bo uporabnik verjetno želel kupiti rjavo barvo. Zakaj? O tem kasneje. Pladenj zadnje obarvane plošče je kombiniran s črnim sprednjim vložkom v poslikanem okvirju. Obstajata dva gumba za obračanje strani v sredini levega in desnega roba od zadaj, pred zaslonom pa so štiri skrivnostne tipke. Stikalo za vklop, priključek za slušalke, režo za microSD kartico in microUSB priključek najdete na dnu (zadnja dva sta skrita pod pokrovom).


Velika večina sodobnih elektronskih knjig je zavrnila zvok. Podjetja, kot so Amazon, Barnes & amp; Noble in Kobo tekmujetaponujajo najcenejše naprave, zvok pa poveča skupne stroške. Pocketbook 650 podpira to funkcijo, vendar je edini način za poslušanje besedila, pretvorjenega v govor, ali MP3 datotek - preko 35 mm vtičnice za slušalke.
Zasnova modela se razlikuje po dveh fizičnih tipkah flip strani, vendar sta v ozadju. Večina e-knjig ima gumbe na sprednji, levi in ​​desni strani. Družba PocketBook ni šla na običajen način, ampak jih je postavila na hrbtni strani. Štiri fizične sprednje tipke omogočajo dostop do nastavitev, gredo na začetni zaslon in se premikajo naprej in nazaj.
Na prvi pogled vse to ustreza dobremu oblikovanju e-knjige, vendar obstaja veliko težav. Nejasni ključi pod zaslonom so zavajajoči, trdi gumb pa lahko še bolj zavrača. Po mnenju lastnikov ta in nizka kakovost zaslona kažejo, da te naprave ne bi smeli tržiti. Za tiste, ki se želijo seznaniti s Pocketbook 650, priročnik vsebuje podrobne informacije o e-knjigi, vključno s tem, kako napolniti baterijo, povezati se z internetom, gestami zaslona, ​​uporabiti programe, omrežne nastavitve, posodobitve itd.

Prikaz

] Naprava je opremljena z zaslonom "elektronskega papirja" tipa Carta e-Ink, vendar ga na njem ne moremo reči. Pripomoček je meglen in siv zaslon, ki je precej slabši od E-Inka katerekoli druge e-knjige. To je delno posledica belega telesa vzorca, proti kateremu je vseZdi se, da je temnejša, vendar je tu igrala tudi vloga in dejstvo, da osvetlitev ozadja in kapacitivni touch-layer zmanjšata kakovost slike. (To je razlog, zakaj je rjavi kovček, namesto bela, boljši).


Zaslon sprednje luči omogoča branje v temi. Za razliko od pametnih telefonov in tablic, se svetloba ne oddaja izven zaslona. Namesto tega je 5 diod LED na dnu sprednje plošče, ki enakomerno prekrivajo celoten zaslon. Ta sistem ima pomanjkljivost, da to ni dovolj tudi pri maksimalni svetlosti. Ko že govorimo o frontalni osvetlitvi, je treba opozoriti, da je tu slabše kot vsi sodobni modeli elektronskih knjig, med njimi tudi opazen Boyue T61. Ni znano, kako je to uspelo PocketBook, vendar je osvetlitev zaslona ostrejša in mehka, tudi če je vklopljena pri polni moči. V H2O in Boox T68 Lynx slika postane jasnejša in jasnejša, ko se svetlost poveča. Da bi zaslon izgledal bolj bel, je treba osvetlitev ozadja povečati, tudi če je ni potrebno. Ampak v primeru Pocketbook 650, ki jih lastnik pregledi, so prisiljeni, da ga odklopite, ker ni izboljšanje kakovosti besedila, ne prinaša.

Življenjska doba baterije

V skladu z ocenami uporabnikov je življenjska doba litij-polimerne baterije z magnetizmom 1500 z izklopljeno osvetlitvijo 6-7 dni. To ni veliko in ustreza trajanju mnogih drugih podobnih naprav.

Kamera

Pocketbook Ultra 650 ima 5-megapixel kamero z bliskavico. ČepravTežko je razumeti, kaj točno je prikazano na zaslonu E-Ink, optika pa se dobro spopada z zajemanjem kakovostnih fotografij. Bliskavica ni zelo uporabna pri zajemanju besedila ali drugih predmetov. Vendar pa uporabniki niso prepričani o potrebi po takšni funkcionalnosti v napravi, ki je namenjena branju. Kljub dobri kakovosti snemanja traja veliko časa (do 5 sekund), snemanje posnetega gradiva pa počasi poteka. Kakovost slike je v najboljšem primeru obrobna, tako da se ne pojavi želja po uporabi bralca kot glavne kamere.

Programska oprema

PocketBook je dobro znan po tem, da uporabnikom zagotavlja primeren nabor in vam omogoča namestitev drugih aplikacij. Prav tako je mogoče pretvoriti sliko v besedilo. S stališča branja ponuja elektronski bralnik številne možnosti oblikovanja, opombe, podloge, zaznamke, različne slovarje (vključno s tujimi) in funkcijo pretvorbe besedila v govor. Pocketbook 650 ima spletni brskalnik, upravitelj datotek, kalkulator, več iger (Solitaire, Chess, Sudoku), beležnico, Dropbox, RSS čitalec, MP3 predvajalnik, Pocketbook Sync (integriran z Bookland, spletno trgovino podjetja). in Pošlji v PocketBook. Zadnja funkcija je podobna storitvi pretvorbe bralnika Kindle, samo brez pretvorbe. Samo nekateri od teh programov so lahko zanimivi za uporabnike, toda tukaj se je PocketBook izkazal za najboljšega. Čeprav lastniki naprave ne priporočajo nakupa naprave, preprosta možnost namestitve programov lahko odtehta težo tehtnice.Prednost tega pripomočka.

Kamera + OCR

Ena od čudnih lastnosti fotoaparata je, da fotografije niso shranjene v formatu e-ink. Če posnamete sliko in jo izvozite v osebni računalnik, bo polna barva. To ne bi bil problem, toda pet megapikslov ni dovolj za dobro upodabljanje. Predmeti so videti zelo zrnati, končni rezultat pa ne zadošča za visoko kakovostno OCR skeniranje knjige, revije ali stripa. Najbolj oglaševana tržna pozicija Pocketbook 650 Limited in 5-milijona slikovnih pik je možnost fotografiranja besedila in njegove pretvorbe v obliko, ki jo je mogoče urejati. Ta funkcija žal ne deluje. Vsekakor Kamera je dobra in omogoča jasne slike posameznih strani. Program za prepoznavanje besedila žal ne more obdelati teh slik in jih pretvoriti v besedilo. Po povratnih informacijah uporabnikov je večkrat poskušal izvesti ta postopek, v najboljšem primeru je bil rezultat nepopoln in zelo netočen. In to je še bolj žalostno, saj kupec računa na to priložnost. Pozitivna novica je, da vgrajena aplikacija za e-knjige omogoča zbiranje fotografij v datoteki PDF. To je lahko koristno.

Čitljivost

Naprava zagotavlja najslabše pogoje za branje v primerjavi s konkurenti, kot so T68 Lynx, Aura H2O, Boyue T61. Užitek branja razburljive knjige je prikrit zaradi slabega zaslona in osvetlitve ozadja, togih in nerodno nameščenih gumbov, počasne hitrosti in napak v programski opremi. Tipke na hrbtni strani so konceptualno predaneDobra ideja, vendar njihovo izvajanje v praksi ne deluje. So majhni in se nahajajo blizu roba elektronskega bralnika. To močno zaplete klike. Uporabniki morajo uporabiti stransko površino prsta, ki se izkaže za zelo nerodno. Hkrati pa počasna hitrost obračanja strani pušča dovolj časa, da se osredotoči na nezadovoljstvo z gumbi. Pocketbook 650 eBook je veliko počasnejši od Kindlr Paperwhite, Aura HD in vseh drugih sodobnih bralcev. Programska oprema je polna napak. Primer ni samo v pogostih zrušitvah ali zaustavitvah programa. Naprava nenehno obrne le polovico ali nekaj strani, bledi in zaslon na dotik zavrne delo. Pogosto se posodobi le polovica zaslona. Hkrati leva stran prikazuje novo stran, desna pa je stara. Ali obratno. Branje je neprijetno in neprijetno.

Prednosti in slabosti

Pocketbook 650 uporabniki ocenjuje pohvale za razpoložljivost bonusnih programov, prisotnost avdio, 5-milijona slikovnih pik kamero in funkcijo pretvorbe besedila v govor. Slabosti bralca so njegov zaslon, osvetlitev ozadja, majhna količina pomnilnika RAM, nefunkcionalni za OCR, neprimerni gumbi za obračanje strani, osnovne programske napake in razpoložljivost preveč knjig v različnih jezikih.

Razsodba

Pocketbook 650 je uporabnike opozoril na izjavo Dorothy Parker: "To ni knjiga, ki jo je treba skrbno odložiti. Treba ga je zavreči iz vse moči. " In veliko je mnenj. Elektronski bralnikRazočaranje v vseh pogledih, vključno s ceno, oblikovanjem, strojno opremo, programsko opremo, kakovostjo zaslona in izkušnjami branja. Tisti, ki so po uvedbi funkcionalnosti naprave in številnih inovativnih oblikovalskih zamisli, vključno s kamero, programom za prepoznavanje besedila in gumbom za stranjo, ki so bili obrnjeni navzdol, uživali veliko upanja, so bili razočarani. Vendar nobena od teh idej v praksi ni bila dobro izvedena.

Specifikacije

Specifikacije elektronskega čitalnika so naslednje:
  • PROCESOR frekvenca 1 GHz;
  • 253 MB RAM;
  • 6-palčni zaslon Carta E-ink z ločljivostjo 1024 x 758 slikovnih pik;
  • kapacitivni zaslonski senzor, osvetlitev ozadja;
  • notranji pomnilnik z zmogljivostjo 4 GB in režo za zmogljivost kartice microSD do 32 GB;
  • podpora WiFi;
  • 5-milijona slikovnih pik kamero z bliskavico;
  • masa: 175 g;
  • velikosti: 1627 x 1067 x 79 mm
  • Sorodne publikacije