Axapta: Kaj je ta program in za kaj je potreben? Programski izdelki

V širini interneta se Axapta pogosto omenja. Kaj je ta program? To ime skrije aplikacijo za načrtovanje virov.

Razvojna zgodovina

Aplikacijo so skupaj razvili Daamgaard Data in IBM ter se prvotno imenovala IBM Axapta. Sprostitev programa je potekala leta 1998, prva je postala trg Danske in Združenih držav Amerike, vendar so po izdaji različice 1.5 pravice za izdelek dobili Daamgaard Data, ki se je nato združil z drugim podjetjem Navision. To se je zgodilo leta 2000. Novo podjetje se je imenovalo Navision Daamgaard, kasneje pa se je ime spremenilo v Navision A /S. Dve leti kasneje je Microsoft kupil podjetje, leta 2011 pa je prišel AX 2012. Zdaj se je pojavila posodobljena različica Axapte. Zakaj potrebujete ta program in kakšna je njegova struktura?

Koda

Program je napisan v jeziku X ++. Ta jezik generira integracijo kode SQL poizvedb. Microsoft je izdal tako imenovano "izjavo o uporabi", ki je opisala razvojne načrte programa. Napovedano je bilo, da bodo nove različice AX povečale navpično funkcionalnost, dodali bodo regionalne izračune in HTML5.

Kje brati o Axapti?

Kaj je ta program in "kaj jedo" lahko najdete na uradni spletni strani. Tu so bile najnovejše novice podjetja in samega izdelka. Leta 2002, preden je podjetje kupilo podjetje Microsoft, je imel ta vir največ pozornosti. Po nakupu pa je bila celotna vsebina portala prenesena v Microsoft Business. V času izdaje različice 3.0 je programski izdelek odličenredno so potekale različne konference, med katerimi so bili tudi uradni predstavniki Microsofta. Izvedli so skoraj vse informacijske vsebine uradnih virov. Vendar pa zdaj prost dostop do teh informacij ni tako preprost kot prej. Zakaj? Dejstvo je, da se je po izdaji Microsoft Dynamix AX 4.0 zanimanje za izdelek tako povečalo, da so številni neuradni portali začeli objavljati svoje novice. Profesionalni blogi prav tako "pomagajo" temu procesu.

Potrošniki

Programski izdelek Axapta je namenjen podjetjem, ki redno uporabljajo različno programsko opremo. AX 2012 je zanesljiv ERP sistem za podjetja (srednja in velika), ki vam omogoča načrtovanje virov. Funkcionalno je bogata in velika, ima številne prednosti pri distribuciji in proizvodnji. S široko paleto funkcij je sposoben služiti številnim kupcem v različnih panogah. Zaradi večvalutnosti in večjezičnosti je program postal najbolj priljubljen med podjetji, ki želijo centralizirati vse operacije. Tako je enostavno povezati pisarne po vsem svetu z Axapto. Kakšen je ta program za načrtovanje virov, če lahko prek njega upravljate skladišča in transport, upravljate inventar surovin, načrtujete dobavno verigo in oskrbo, napovedujete potrebe materialov? AX lahko vse to počne. Poleg tega so na voljo funkcije nadzora kakovosti in upravljanja proizvodnega cikla. Trenutna različica Axapte temelji na Microsoftovi Net-tehnologiji in je pravilomaneposredno.

Kje je uporaba koristna?

Vendar pa vse to daje dokaj nejasno predstavo o Axapti. Opis območij, na katerih se ta izdelek lahko uporablja, je veliko bolj učinkovit. Ločeni proizvajalci industrijske opreme, visoke tehnologije lahko uspešno uporabljajo program. Uporaben bo tudi za načrtovanje virov za vesoljsko, metalurško, medicinsko opremo in potrošniško blago. Tako je obseg uporabe podjetja Axapta širok, poleg tega pa lahko predvideva različne situacije in ponavljajoče se dogodke. S pomočjo programa so regulirani proizvodni procesi, ki zahtevajo avtomatizacijo strank. Uspešno se uporablja v podjetjih, ki se ukvarjajo s proizvodnjo farmacevtskih, kemičnih in prehrambenih izdelkov. Prilagodljive nastavitve programa vam omogočajo, da zadovoljite potrebe proizvodnje skoraj vseh vrst, tudi če je na drobno. Za srednje prodajne prodajalce je Microsoft razvil posebno različico Axapte, ki se imenuje Dynamics AX 2012. Zmožen je tudi oceniti programske rešitve na drobno. Značilno je, da te aplikacije uporabljajo podjetja, katerih velikost, zahteve in dohodek upravičujejo vrednost AX. Večina poslovnih uporabnikov ima prihodek vsaj 50 milijonov na leto.

Zaključki

Axapta je program, katerega funkcija je sprejemanje odločitev na podlagi načrtovanja virov in lahko oblikuje poslovne procese. Program lahko poenostavi in ​​pospeši vaše poslovanje na račun inteligentnega vmesnika z zmožnostjo reševanja problemov.samodejno. Da bi lahko sprejeli uravnoteženo odločitev, je dovolj, da v realnem času analiziramo stanje v aplikaciji. To lahko storite na kateri koli napravi in ​​kjerkoli.

Učinkovitost poslovanja narašča, vodja lahko vedno vidi skladno sliko tako družbe kot celote kot njenih posameznih podružnic. Program bo pripomogel k izboljšanju in pospeševanju poslovnih procesov, uvajanju novih izdelkov in ustvarjanju ugodnejših pogojev za proizvodnjo in dostavo.

Kako študirati?

Najprej je treba opozoriti, da brez nalaganja podatkov številne oblike in poročila preprosto niso odprta. To praktično zamenjuje vse novince v Axapti. Uporabniški priročnik seveda vsebuje veliko informacij, vendar se te majhne stvari lahko naučijo le v praksi. Najprej lahko naložite demo podatke. V vsakem primeru se to izvede preko glavnega menija. Pojdite na zavihek Administration (Administracija), nato v podmeni "Periodični postopki", izberite "Export /Import Data" (Izvozi /uvozite podatke) in "Import" (Uvozi). Podatke v Axapta lahko uvozite prek "Skupine definicij", ki je isti podmeni. To velja za različico 3.0. V mlajših različicah je pot takole: zavihek Administration v glavnem meniju, v zagonskem oknu podmenija "Database", "Import /Export", "Import".
Aplikacija bo zahtevala datoteko in skupino. Skupina je neobvezna in datoteka (pri prenosu demo podatkov) je vzeta iz imenika predstavitvenih podatkov. Prihaja z namestitvenimi datotekami programa, lahko pa se imenuje demodata. Nato mora uporabnik tečivsaka datoteka v imenu katere je ru. Na vsa vprašanja programa na tej stopnji lahko odgovorite z "Da". Zdaj lahko spoznate funkcionalnost Axapte.

Učenje

Prvi koraki pri obvladovanju AX se morajo začeti s seznanjanjem z drevesnimi predmeti. Če ga želite odpreti, morate v meniju »Datoteka« izbrati podključ »Odpri« in v njem »Applied Object Repository«. Na orodni vrstici je tudi ustrezen gumb. Odpre se okno, v katerem so aplikacijski objekti razdeljeni v skupine. Odprite skupino obrazcev in poiščite predmete, ki se začnejo z vadnico za besede. Vsak programer bo takoj razumel namen praktično vseh oblik in za nekatere vodnike razvijalcev je podan kratek opis. Nekatere oblike so igre: pixel križi, morske bitke preko mreže, tetris. Ena od oblik je glasovni vnos, imenovan tutorial_burger. Dovolj je, da uporabnik izgovori stavek v mikrofonu, ki je v obliki obrazca označen s krepkim tiskom, sistem bo obdelal podatke in izvršil naročilo. Če razume V tem primeru, če ne razumete, lahko nastavitev nastavite tako kot v programu Microsoft Speech CDK. Katere glasovne ukaze lahko sistem izvede? Na primer, z besedo Hvala, uporabnik izpolni naročilo. Iz obrazcev Axapta lahko narišete screenshote z uporabo tutorial_FormCapture, deluje v obeh različicah.

Razvijalci

Vendar so to le koristne ali samo zabavne oblike Microsoft Dynamics AX. Kje začeti pravo izobraževanje? Običajno s pomočjo razvijalca ("Menu", "Vodnik razvijalca za Axapto"). Vsa dokumentacija v angleščini. Najprej ga je treba preučitiUstvarite obrazce obrazcev in ustvarite podatke. Obstaja veliko informacij, toda vse, kar potrebuje, je podrobna študija. Da ne bi bilo dolgčas, lahko občasno preklopite na uporabo MorphX, Delo s projektom in Uporaba razhroščevalnika. Če so demoti že preneseni, lahko znanje uporabite v praksi in ustvarite svoj prvi obrazec, toda preden to storite, se prepričajte, da preučite razdelek Ustvarjanje obrazcev /nasvetov /povleci in spusti. Pravzaprav je ta dokumentacija veliko koristna. Če strokovnjak govori angleško, ne potrebuje dodatne literature s spletnega mesta. Ko so vsi oddelki preučeni, je uporabnik prejel prijavo o Axapti o tem, kaj je program in kaj lahko, naj poskusi narediti obrazec in poročilo ter nato začeti ustvarjati obrazec master-detail. Ko so osnovni elementi obvladani, je vredno spoznati programski standard, prebrati priporočila programerja in poglavje o najboljših praksah.

Priporočila

Kljub dejstvu, da ima Microsoft Dynamics AX zmožnost programiranja, je najbolje poskusiti uporabiti že obstoječo funkcijo, vsaj kadar je to mogoče. Čas, potreben za izvedbo, se bistveno zmanjša pri uporabi končnih orodij, zato najprej poskusite najti najprimernejše funkcionalnosti. Program je namenjen avtomatizaciji ukrepov, zato ne zanemarite te priložnosti. Po temeljitem proučevanju programa lahko programer pusti, da deluje skoraj samostojno in v tem času opravi nekaj drugega. Ali pa pojdite na bife. Po spoznavanju angleške literatureprihaja priročnik za ruski jezik o financah, skladiščih, strankah, proizvodnji in drugih že pripravljenih funkcijah. Kaj storiti tistim, ki ne govorijo angleško? Učenje jezika je seveda koristno, saj so skoraj vsi programi v takšni ali drugačni obliki v stiku z uporabnikom. Če ni časa, potem ne obupajte. Aplikacija Axapta je zdaj zelo priljubljena, zato je na internetu veliko spremenljivk, vendar pa morate biti pripravljeni veliko prebrati. Hkrati pa bo deloval tudi nekdo, ki nima kopije programa. Na primer, Youtube ima več tečajev za Axapta 2009. Splošni tečaj je razdeljen na več ur, ki trajajo približno 45 minut. To vam bo pomagalo hitreje obravnavati program.

Sorodne publikacije