Siri: Kaj je Appleov glasovni pomočnik?

Vedno več futurističnih romanov Raya Bradburyja in druge znanstvene fantastike zaživi in ​​najde nekatere ali druge manifestacije v sodobnem svetu. Pred desetimi leti se je zdelo, da je računalnik brezdušni avto, in danes je z njim mogoče voditi dialog, sodobni pametni telefoni pa delujejo kot redni sekretarji. Torej, dokler se ne doseže popolna umetna inteligenca za dolgo časa, toda premik v tej smeri je, kar je samo ena poslušna Madame, ki živi v izdelkih Apple - slavni Siri. V tem članku bomo razpravljali o tem, kaj je Siri, kako deluje in kaj lahko preseneča. Seznam ukazov in nastavitve glasovnega pomočnika - Naprej.


Vse o Siriju: Kaj je glasovni pomočnik?

Siri je napreden sistem za prepoznavanje in interpretacijo človeškega jezika. Program je del vseh Appleovih izdelkov programske opreme, ki so sestavni del njih. Sprva se je storitev pojavila v AppStore App Store in se je morala razvijati kot samostojen projekt, a kalifornijski izdelovalec pripomočkov se je odločil drugače, kupil zagon in zaprl vsa področja razvoja, poleg glavnega. Siri se lahko odzove na različne zahteve za storitve. Pomaga poiskati najbližjo kavarno, ve, kateri filmi gredo v kino, lahko vključuje ustrezen seznam predvajanja. Enciklopedični podatki so tudi v pristojnosti Siri. Kaj je iPhone ali Black Sea Flood - virtualni pomočnik lahko najde odgovor na vsako vprašanje.

Kako omogočiti Siri?

Pogosto Siri že vključuje fazo aktiviranja naprave, če nenato:
 • Pojdite na "Nastavitve".
 • Odprite podmeni Siri.
 • Prevedite preklopno stikalo s servisnim imenom "Vklop".
 • Za pravilno delovanje sistema Siri je treba imeti stalno povezavo z internetom. Prav tako je pred uporabo Sirija vredno razumeti, da je ta storitev v oblaku in vsi glasovni ukazi poslani na Appleove strežnike. Nekatere funkcije zahtevajo dostop do geografskih lokacij in programov drugih ponudnikov.


  Siri na iPhone in Apple Watch

  iOS in WatchOS sta postali prva platforma, na kateri je zaslužil digitalni pomočnik. Na predstavitvi leta 2011 so Appleovi inženirji pokazali, kako uporabljati Siri, kot tudi glavne značilnosti storitve. V ustrezni storitvi lahko najdete vreme ali pa prosite, da napišejo sporočilo. In vse to je bilo storjeno s pomočjo naravnih glasovnih ukazov, vrstni red besed, ki ni bil bistvenega pomena. Sistem bi lahko ujel bistvo tudi pri slabi izgovorjavi. Kasneje je bila storitev integrirana z Apple karticami. Z iPhoneom in iPadom se Siri povezuje z avtomobili in pametnim domom.
  Kratek seznam možnih ukazov:

  "Obstajajo nova sporočila od Olega?"  Prikaži zadnje SMS in črke določene osebe.  "Mešajte seznam predvajanja" Nova leta. "  Naključni seznam predvajanja se bo začel naključno.


  35) "Povej anekdoto"  Siri bo povedal eno od vnaprej vznemirjenih šal.  "Artem Astafijev je moj brat." 44)


  Sekretar je lahkouvesti ljudi s seznama stikov za uporabo preprostih ukazov, kot je "Call mami".  : »Kaj je to pesem?"  voditi integriran prepoznavanje storitev skladbe - Shazam.  "vreme jutri?"  Oglejte si napoved za naslednji dan.  "Kako priti domov?"  Siri lahko določijo vašo lokacijo in pokazati pot do doma.

  Siri na Macu

  Poleti 2016 je bila na predstavitvi nove iteracije macOS predstavljena naprednejša različica glasovnega pomočnika, posebej zasnovanega za namizne in prenosne računalnike. Voice Assistant vam pomaga, da delo z datotekami, služi kot tajnica. Za razliko od mobilnega telefona pomočnik na računalniku ne prekinja druge aplikacije, in lahko komunicirajo istočasno opravljajo druge naloge.
  kratek seznam možnih ukrepov:

  "Koliko več prostora na mojem Mac?"  , pomočnik ima vse sistemske informacije o računalniku in lahko delijo.  "Prikaži vse datoteke, ki jih tag shranjeni" delo "  Pomočnik ve vse o datotekah, ki se nahajajo na trdem disku.  "Odprite najnovejši PDF, ki ga je Anton poslal." 101)

  "našli na spletu foto ameriško zastavo."  Program lahko pokažejo rezultateiskanje po internetu. Rezultate lahko hitro nastavite v sredini sporočil.

  Siri na Apple TV

  Siri je glavna metoda upravljanja na Apple TV set-top boxu, predstavljenem leta 2015. Od pomočnika za programsko opremo lahko zahtevate, da poišče film ali serijo, se naučijo informacije o igralcih, zaprosijo za igro in še več. Glasovni ukazi v primeru ukazne mize vstopijo na nadzorno ploščo ali pametni telefon. Kratek seznam možnih ukazov:

  "Najdi komedijo, izdano leta 2014".  Siri ve vse o kinu in lahko najde filmski trak.

  "Pokaži filme z naslovom Matta Damona v glavni vlogi"
  Asistent ve, kje in kdo je bil posnet in zato ne moreš najti niti filma. poznavanje imen.  "Kaj je rekla?"  Film pred 15 sekundami povlecite nazaj, če niste slišali replike.  "Zagon prenosa".  Siri lahko zažene tudi aplikacije na Apple TV.  "Kdo snema v tem filmu?"  Všeč je bil igralec? Vprašajte Siri kot svoje ime.

  Podprti jeziki

  Siri deluje z večino priljubljenih jezikov, a dolgo in dolgo ni upošteval velikega in mogočnega. Za dolgo časa je bila storitev v nizkem povpraševanju zaradi pomanjkanja ruske Siri. iOS 8 je popravil situacijo, v eni izmed najnovejših testnih sklopov pa je pomočnik končno govoril v ruskem jeziku. Na žalost vse naprave niso vplivale na inovacijo. Obstajajo omejitve za Siri v ruskem jeziku. Upravljanje podpore za iOS in macOSglasu in brez Apple TV (zaradi regionalnih omejitev vsebine).
  Jezikovna podpora se nenehno izboljšuje, iskanje ustrezne storitve govori jasneje, bolj živahno, prilagaja se različnim vrstam izgovorjave in določenemu jeziku. Prav tako lahko pomočnika spremenite v asistenta (moški glasovi so se pojavili pozneje).

  Alternativni sistemi, povezani z vprašanji

  Kadar govorimo o glasnih pomočnikih, ne moremo omeniti drugih rešitev, ki so podobne rešitvam Siri. Kaj je umetna inteligenca in digitalni pomočnik, vsako podjetje razume na svoj način in uporablja različne algoritme. Najbolj znani konkurent Siri je Google Assistant. Za razliko od Siri je ta izdelek med platformami in kot vir informacij uporablja Googlov iskalnik. Podobne rešitve, ki jih ponujajo razvijalci iz Amazon, so prišli do inteligentnih Alexa upravljanje doma sistema, ki združuje iskalnik pomočnik in tajnik.

  Sorodne publikacije