Kaj je Siri in kako deluje? Značilnosti Siri

V zadnjem času so pametni telefoni postali vse bolj del našega življenja in postali glavni atribut. S prenosnimi napravami sodobna generacija ves svoj čas porabi za delo, igranje ali učenje. Zahvaljujoč telefonu se kupci nenehno povezujejo ne le v mobilnem omrežju, ampak tudi v družabnih omrežjih. To so "VKontakte", "Twitter", "Facebook" in tako naprej. Rad bi omenil, da so pametni telefoni neodtujljiv pomočnik. Omogočajo vam, da pravilno razporedite svoj dan, postavite cilje in jih dosežete. Prav tako lahko nadzorujete svoje vedenje prek telefonov. Seveda, ne brez pomoči aplikacij. Eno izmed najbolj znanih orodij za komunikacijo s pametnim telefonom je Siri. V tem članku bomo razpravljali o tem, kako pomočnik deluje, aktivira in tako naprej, in podrobno govorimo o tem, kaj je Siri.

Tehnologija Siri

Za začetek je tehnologijo, ki jo Siri teče, ustvarila velika skupina razvijalcev. Če zaupate vire na internetu, potem so pred 40 leti znanstveniki delali na ustvarjanju umetne inteligence. Zato se je zdelo, da je sposobna analizirati in se odzvati na vse informacije, ki jih je dala oseba. "Siri" - sistem, povezan z vprašanjem. To je delo, ki je popolnoma zgrajeno na vseh takšnih dosežkih znanstvenikov. Ker se je Apple pravočasno odločila za uporabo teh tehnologij kot dopolnilo k izdelkom, se je začela doba umetne inteligence. Zaradi ogromnih prizadevanj in prizadevanj znanstvenikov lahko zdaj uporabimo "Siri". O tem jekako deluje.

Siri v "iPhone"

Z iphone 4S in do šeste generacije vključno s Siri je bila izdana kot samostojna aplikacija. Če želite, lahko program izbrišete ali, nasprotno, prenesete v napravo. Glavni pogoj - da je pametni telefon delal na operacijskem sistemu IOS. Orodje se je zagnalo s klikom na ikono. Sedaj je "Siri" postal osnovni program. Tudi če uporabnik še vedno ne ve, da obstaja posebna trgovina z uradnimi programi "iPhone", takoj po nakupu lahko začne uporabljati podatke umetne inteligence. Kaj je Siri in kako deluje?

"Siri" je prejel načelo jezikovnih poizvedb, iz katerega sam dodeljuje ukaze in jih izvršuje. Zahvaljujoč delu podjetja lahko pripomoček prepozna velik jezikovni paket. Trenutno ima Siri 20 različic. Na ozemlju Ruske federacije je program na voljo v ruskem jeziku. Obstaja tudi funkcija za obdelavo govora.

Funkcije Siri

Oseba, ki še ni sodelovala s Siri, seveda ne razmišlja le o tem, kaj je Siri, temveč tudi, katere funkcije aplikacija izvaja. Kaj potrebuje, kako lahko pomaga pri komunikaciji s pripomočkom. Odgovor je maksimalno banalen in preprost. Pripomoček mora pravilno in pravilno prepoznati vse uporabniške ukaze. Reakcija je dovolj hitra, napake so izključene. To je glavna funkcija pripomočka. Če govorimo o bolj specifičnih nalogah, potem je v bistvu "Siri" sposoben izvesti vsak ukaz, ki je predmet pametnega telefona. Če želite na primer poklicati ali poslati sporočilo, se lahko obrnete na pripomoček inpočakajte, da se zahteva zaključi. Lahko tudi obdelate glas programa.

Značilnosti programa

Seveda, tehnologije, ki bi popolnoma razumele glas osebe in vse, o čemer govori. "Siri" je poskus ustvarjanja komunikacijskih sredstev med pametnim telefonom in potrošnikom. Vendar pa ima tudi svoje pomanjkljivosti. Zato morate natančno poznati vse funkcije programa in kako ga uporabljati. Siri na Androidu ni mogoče namestiti, vendar obstajajo analogi.

Prepričajte se, da so vse zahteve čim bolj jasne. Izvedli se bodo na primer naslednji ukazi: "Pokliči očeta", "Odpri pošto" in tako naprej. Vse zahteve morajo biti oblikovane natančno in ne v poljubni obliki. To je dovoljeno samo za angleščino, ker je ta paket najbolje prepoznan. Ne pozabite na izgovorjavo in jasnost. Vse fraze je treba izgovoriti čim natančneje in natančneje. Od teh dejavnikov je odvisno, v kakšnem obsegu je razumljena zahteva. Prav tako je treba upoštevati, da če je ekipi dodeljena hrupna lokacija, je verjetno, da je Siri ne bo razumel.

Razpoložljive jezike

Zelo pomembno vprašanje je, kateri jeziki so na voljo v programu. Veliko jih je: ruski, angleški, švedski, nemški, številni azijski in tako naprej. Kaj to daje? Če je jezikovni paket nameščen v »Siri«, lahko komunicira in ga poizveduje. V vsakem primeru bo program razumel ukaze. Vendar pa obstaja ena funkcija. V operacijskem sistemu niso na voljo vsi ti jeziki, zato Gray ne bo deloval na njih. Če je različica sistema iOS nad 8,3Takšen problem se lahko pojavi, ker je bila v tej spremembi programske opreme dodana polovica zgoraj opisanih jezikov.

Kako delati s Siri?

Še eno pomembno vprašanje, ki ga zanima veliko ljudi. Kako delati s Siri? Program lahko vklopite na dva načina. Če je nameščen in gre takoj z nakupom, potem ne delajte nič posebnega. Program se bo zagnal ob dolgem pritisku na gumb »Domov«. Če ne želite uporabljati pomočnika ali vam ni všeč, kaj je ključ odgovoren za vklop, lahko to možnost izklopite v nastavitvah.
Druga možnost je, da "sivi" telefon ni nameščen. Potem boste morali sami namestiti pripomoček. Če želite to narediti, pojdite na uradno Apple Store in prenesite želeni program. Ko je nameščen, lahko odprete Siri neposredno z namizja. Deloval bo kot običajen program. Program ne zahteva aktivacije ali registracije. Ta razvoj je čim bolj jasen in preprost. Vmesnik je preprost, jasen, vsaka oseba lahko uporablja takšnega pomočnika. Spomnimo se, da Siri ne obstaja na Androidu.

Kako uporabljati?

Uporabo »sivega« je še lažje, kot da jo prenesete sami. Pojdite v program. Tam bo uporabnik opazil zvočni zapis. Podobna plošča je tudi v diktafonu. Poleg tega je začetek programa opremljen z zvokom, po katerem se prijeten glas izgovarja z besedno zvezo "Hi, lahko nekomu pomagam?". Lastnik naprave pravi tisto, kar potrebuje. Primer take zahteve se lahko uporabistavek: "Siri, pokaži mi, da je v bližini brezplačno parkiranje". Takoj, ko je jezik posnet, se bo oglasil še en signal. Po tem bo "Siri" prikazal rezultate izvajanja ukaza na zaslonu.

"Siri ne sliši mojega glasu, kaj naj naredim?"

Včasih se zgodi, da "sivi" ne prepozna glasa ali ga sploh ne sliši. Če ne želite povezati telefona s servisnim centrom in plačati denarja, lahko sami poskusite ugotoviti razlog in razumete rešitev sami. Takoj preverite delovanje operacijskega sistema. Zelo pogosto po zamenjavi ali posodobitvi Siri ne želi poslušati lastnikovih zahtev. To se običajno obravnava s trdim ponovnim zagonom, vendar žal ne v 100% primerov. Če to ne pomaga, pojdite na nastavitve in poskusite "družiti se" tam: omogočite /onemogočite pomočnika, omogočite dostop do mikrofona in tako naprej. Druga pogosta težava je okvara mikrofona. To preverite tako, da povežete slušalko. Če skozi to reagira pomočnik, potem je problem verjetno v telefonu. V odsotnosti slušalk lahko obiščete kateri koli program, kjer lahko vnesete glas. Še enkrat, če ne deluje v drugih pripomočkih, je težava v mikrofonu. V tem primeru morate telefon prenašati v servisni center. Pomagali bodo rešiti problem. Če je pametni telefon še vedno pod garancijo, bo to storil brezplačno. Zdaj lahko kdorkoli odgovori na vprašanje "Kaj je Siri?". Program je jasen in priročen.

Sorodne publikacije