Zakaj potrebujete samodejno posodabljanje programa?

Vsak uporabnik računalnika prej ali slej naleti na problem nezaželene programske opreme, plošče in dodatnih komponent v svojem operacijskem sistemu. Vendar pa vsi ne vedo, katere aplikacije je mogoče odstraniti, vendar jih ni vredno. Nekatere pripomočke, ki ste jih lahko prenesli, so nekatere namestili sami s pomočjo samodejnih posodobitev. V tem članku bomo podrobno preučili to aplikacijo, razumeli, zakaj jo potrebujemo in jo lahko odstranimo.

Pojav "bolezni"

Pri uporabi interneta je pogosto treba prenesti komponento za različne namene. In najpogosteje, še posebej, če prenesete iz sumljivih strani, ta datoteka prenaša tudi program za samodejno posodabljanje programa.


Ta program je samostojen, kar pomeni, da bo skoraj 100% verjetnost nameščena na lokalnem računalniku brez vašega soglasja. Vendar pa tega virusa ni mogoče poklicati, čeprav je nameščen sam.

Poglabljanje

Od vsega zgoraj navedenega se postavlja vprašanje, ali potrebujemo storitev samodejnega posodabljanja programov na našem računalniku? Odgovor je preprost - ne. Ta aplikacija ne bo imela posebne koristi, saj je njena glavna naloga namestiti posodobitve ali ponovno naložiti programsko opremo. Najverjetneje je skoraj vsak uporabnik osebnega računalnika seznanjen z brskalnikom Amigo ali vsaj slišal o tem. On je tisti, ki lahko namesti program za samodejno posodabljanje. Iz imenarazumete lahko, da je program namenjen prenosu novih različic aplikacij na lokalni računalnik, toda - ne. Najverjetneje bo to sestavni del Mail.ru, saj je ta izdelek njihov razvoj.


Osvoboditev "bolezni"

Torej smo ugotovili, da ta aplikacija ne koristi računalniku, ampak le nalaganje nepotrebnega "smeti", ki potrebuje veliko prostora . Spoznajte, kako odstraniti storitev Automatic Updates. Ker je ta programska oprema razvoj Mail.ru, je tudi priporočljivo, da "rušiti" in druge programe tega podjetja, da bi se izognili ponovni namestitvi "škodljive" komponente. Upoštevajte postopek odstranitve. Postopek brisanja je enak kot v katerem koli drugem programu:
 • Pojdite na "Nadzorna plošča", izberite "Programi in komponente".
 • Na seznamu najdemo aplikacijo, ki jo potrebujemo.
 • Izberite in pritisnite napis "Delete".
 • Poleg odločitve se bo pojavilo sporočilo, kliknite "Da".
 • Ko končate vse zgornje korake, program izgine iz vašega lokalnega računalnika. Vendar to ne pomeni, da je bila storitev samodejnega posodabljanja popolnoma odstranjena iz računalnika. Zato naredimo naslednja dodatna dejanja:
 • Kliknite kombinacijo tipk Win + R, vnesite ukaz% AppData% in kliknite V redu.
 • Na zaslonu boste videli mapo, kjer programi zapustijo svoje dodatne datoteke. Poiščite mapo z omembo storitve Mail.ru, ko jo boste našli. Druge mape za dotikNi vredno, sicer lahko pride do težav v sistemu.
 • Ne bo treba skenirati vašega računalnika s programi, kot sta AdwCleaner ali HitmanPro. Antivirusi pogosto prezrejo takšne datoteke, ker ne štejejo za nevarne za računalnik.

  Zaključek

  V tem članku smo se seznanili s storitvijo samodejnega posodabljanja programov. Prišli so do zaključka o tem, kako je nameščen na lokalnem računalniku in za kakšne namene se uporablja. Ugotovite, katere ukrepe morate izvesti za odstranitev celotnega programa in njegovih ostankov iz lokalnega računalnika. Bodite pozorni pri selitvi na vire tretjih oseb na svetovnem spletu in nalaganju različnih aplikacij, pogosto skenirajte računalnik z protivirusnim programom in pripomočki za čiščenje "smeti", vaš računalnik pa vam bo služil zelo dolgo.

  Sorodne publikacije