Najboljši programi za risanje električnih vezij

Za ljudi, ki so si izbrali poklic kot plovilo, povezano z električno energijo, se pogosto ukvarjajo z električnimi vezji. V sodobnem svetu bi bilo presenetljivo, da za risanje še vedno uporabljamo svinčnik, ravnilo in papir, kjer je bolj koristno uporabljati posebne programe za risanje električnih vezij. Ta članek govori o predstavnikih te kategorije programske opreme.

Microsoft Visio

Pregledovalnik Visio - program za risanje električnih vezij, ki ga je razvil znan Microsoft. V rokah specialista je sposobna razkriti celoten potencial, vendar to ne pomeni, da začetnik ne bo razumel kaj. Vmesnik programa je zelo priročen in ni obremenjen z odvečno informacijo. Imate veliko izbiro različnih oblik, ki označujejo različne elemente električnega kroga. Vse kar morate storiti je, da izberete želeni predmet in ga postavite na pravo mesto. Vse je narejeno za nekaj klikov.


Če je potrebno, lahko spremenite zasnovo sheme, vendar je to individualno, ne pa poklicno. Na voljo je tudi možnost dodajanja slik, diagramov in dodatnih risb. Ker je program plačan, je zelo veselo, da imamo poskusno različico. Lahko ga prenesete in preizkusite, da preberete vse nianse uporabe te programske opreme pred nakupom.

Eagle

Za razliko od Visio, je ta program bolj primeren za strokovnjake. Ampak ne moremo reči, da navaden uporabnik ne bo mogeldelati. Nasprotno, vmesnik programa je tako logičen, da bo večina ljudi takoj razumela kaj. Prvič, programski register že ima veliko število že pripravljenih shem, ki jih lahko takoj natisnete. Drugič, te predloge lahko predhodno uredite, če je vaša shema nekoliko drugačna, kar bo močno pospešilo postopek risanja. In tretjič, oblikovanje nove risbe se začne z izbiro uporabljenih elementov sheme - izberete jih pred delom, v prihodnosti pa lahko dodate seznam novih orodij. Na splošno se ta program za risanje električnih vezij popolnoma spopada z njegovo glavno nalogo. Zato je od uporabnikov prejela veliko pozitivnih povratnih informacij.


Dip Trace

To je še en program za risanje električnih vezij v ruskem jeziku. Le malo se razlikuje od prejšnjih. Poudariti je lahko prisotnost različnih načinov. Mimogrede, prehod na ločene načine izvajamo iz zaganjalnika in ne v samem programu. To ne zamaši delovnega prostora vmesnika z dodatnimi zavihki. Mnogi so odlični glede sposobnosti aplikacije, kar kaže, da ima program veliko število žetvenih vzorcev in elementov, vendar se uporablja tudi za predhodno obravnavane aplikacije. Tako kot dejstvo, da je možno pripraviti lastne skice delov električnega tokokroga.

1-2-3 Shema

Seveda "shema 1-2-3" ne more biti povsem rečeno, da je to program za risanje električnih vezij, ker, kotVsaj ne boš jih narisal, ampak kot maksimum ne moreš niti urejati. Kaj je značilnost tega programa? "1-2-3 Shema" se uporablja za določitev ustreznega napajalnega ohišja v skladu s komponentami, ki bodo v njem. Določiti morate samo vse parametre verige, program pa bo za vas samostojno prevzel druge predmete. V zadnji fazi morate samo izbrati pokrov.
Na žalost je podpora razvijalčevega programa že dolgo dokončana, vendar ni bilo napak in napak v programu, zato lahko aplikacijo "1-2-3 Scheme" varno prenesete v svoje računalnike.

Zaključek

Tu smo obravnavali najbolj priljubljene programe za risanje električnih vezij. Vsak od njih je na svoj način edinstven in morate izbrati tisto, v kateri boste delali.

Sorodne publikacije