Falmers Skyrim: Skrivnosti prehoda, nasveti

Falmers v Skyrimu so sovražna bitja, ki živijo v ječah in ruševinah. Popolnoma so slepi, vendar imajo čudovit sluh, ki jim omogoča, da se takoj odzovejo na vsako gibanje. Dovakin se bo moral pogosto srečevati s pravljicami med njihovimi pustolovščinami, zato je ta članek namenjen tem bitjem.

Zgodovina

Ne vedo vsi, toda drugo ime flamerjev v Skyrimu je snežni vilini. To je razumljivo, saj je na grdih načinih podzemnih bitij težko najti vsaj nekaj podobnega elvenski lepoti. Toda, ko je bilo vse drugače. Tudi kot visoko razvita rasa so se falemi borili s starodavnimi Nords. Snežni vilini so izgubili bitko za bitko in jih prisilili, da so zaprosili za pomoč pri Dwemersih. Slednji so omogočili falemom, da živijo v svojih podzemnih mestih, vendar jih niso obravnavali kot zaveznike. Stražarji so zasužnjili snežne viline in jih naredili za predmet svojih strašnih poskusov.


Mnogo let kasneje so phalermi zaradi učinkov številnih poskusov slepi in izgubijo svoj prvotni videz. Kljub temu so pridobili neverjeten odpor, ki jim je omogočil, da so preživeli tudi svoje ustvarjalce. Na žalost je mutacija globoko zakoreninjena in vplivala na vse naslednje generacije.

Nastanitev

Neaktivne ruševine Dumbledorja in temne ječe - to je kraj v Skyrimu, kjer lahko z veliko verjetnostjo najdete folkmerje. Problem je v tem, da je vrsta bitja, ki živi na teh lokacijah, določena naključno, tako davnaprej ne boste mogli določiti, katere sovražnike boste naleteli v eni ali drugi nevarnosti. Kljub temu je v igri edinstveno področje, kjer lahko zagotovite iskanje Falmersov. Na voljo je le igralcem, ki imajo dodatek Dawnguard in se imenuje Forgotten Valley. Da bi prišli sem, morate dokončati iskanje "dotaknite se neba".


Omeniti je treba, da Phalmers iz pozabljene doline, za razliko od svojih podzemnih kolegov, mirno živijo pod odprtim nebom. Hkrati pa je nepojmljivo, da se od takšnega načina življenja počutijo nekaj neprijetnega.

Vrste

Tako kot skoraj vsi prebivalci sveta igranja Skyrim, so phalmers razdeljeni v več vrst, od katerih ima vsaka svoje edinstvene značilnosti:
 • Mercenaries. Sposobni so uporabljati različno orožje in čarovnijo, lahko pa z določeno verjetnostjo zastrupijo namen pri udarcu. So najbolj nevarni predstavniki svoje rase.
 • Divji. Spoznajte se samo na območju prepovedane doline. Ne uporabljajo orožja, vendar jim ne preprečujejo, da bi vas strgali s svojimi kremplji.
 • Zamrznjeno. Tako kot divji falemi ne nosijo orožja. Znani so po vampirjih in sesanju življenja svojih žrtev. Najdete jih v pozabljeni dolini.
 • Zamrznjeni šamani. Borijo se s klicanjem orožja in aktivno uporabljajo čarovnijo. Poleg tega. lahko te zastrupijo, ko te zadenejo.
 • Poleg tega se faleme ukvarjajo z vzrejo primitivnih živali, tako da jih pogosto najdemo v podjetju s zmrznjenimi pajki, malarijo in stebelnimi organizmi. Seveda, te pošasti, kot njihovamojstri bodo vaši nasprotniki.

  Trofeje

  Ubijanje flamerjev v Skyrimu omogoča, da najdete različne predmete na njihovih telesih. Da, iz trupel najdete zlato, različne strupe in ušesa. Poleg tega se lahko navadite na edinstveno opremo, kot so meči, loki s puščicami, sekiro in ščitniki. Na žalost standardni Falmerjev oklep trupel ni odstranjen. Kljub temu jih lahko najdemo v igri posebej.
  S sprostitvijo DLC Dawnguard so se pojavile ženske faleme, ki so čarovniki in osebje. Poleg tega so se nekdanji snežni vilini naučili uporabljati težke in okrepljene oklepe. Ta oprema je že na voljo iz njihovih trupel. Mimogrede, uporaba novega oklepa s falermi ni zgodba, ki bi jo na kakršen koli način pojasnili. Lahko samo domnevamo, da gre za preboj v njihovi dirki v kovaškem primeru, ali pripravo na invazijo na površje.

  Edini tovrstni

  je treba omeniti brata Virturo in Heleborja, ki sta edina, ki sta ohranila svoj prvotni videz. V tistih daljnih časih, ko ga njegova rasa še ni povsem degradirala, se je obrnil k vampirju in samo zaradi tega je lahko pobegnil iz mutacije. Helebor, ko je izpolnil svojo sveto zaobljubo, je bil prepuščen varovanju dobre zemlje in zato ni bil žrtev poskusov Dwemerja.
  Med glavno zgodbo Dawnguarda lahko srečate oba snežna vilina. Ni pomembno, katera od nasprotnih strani je Dovakin.

  Sorodne naloge

  Skyrim ima na tak ali drugačen način več nalog, povezanih s falermi:
 • Dotaknite se neba. Naloga je na voljosamo tistim igralcem, ki imajo nameščen dodatek Dawnguard. V tem prizadevanju boste spoznali zgoraj omenjene Heleboros in Vitor.
 • Poleg običajnih. Na eni od stopenj te naloge bo moral Dovakin najti kri popolnejše, izvedene. V Skyrimu je ta izdelek na voljo v Alfandandu.
 • Slepost. Z zaključkom tega iskanja bo Dovakin prejel edinstvene dragulje, imenovane "Eye of a Fuller". V Skyrimu se lahko ti izdelki prodajajo trgovcem (levo oko Delvin Mallory), ali pa se uporabljajo za okrasitev doma protagonista.
 • Poleg tega se lahko faleme relativno pogosto najdejo kot navadni nasprotniki in v mnogih drugih nalogah.

  Moda

  Če vam je všeč snežni vilini, lahko modele nastavite za folikers za Skyrim. Tu so najbolj priljubljene:
 • Falmer ženske. Načeloma je bistvo mode mogoče razumeti iz njegovega imena. Nadomešča večino flamerjev na zasneženih vilinih, ki niso mutirani.
 • Falmerjeva dirka. Omogoča vam, da uporabite fullerma, ki se odvija kot začetna tekma za protagonista.
 • FALMER. Izboljša teksturo folkmerjev, zaradi česar so bolj razločljivi.
 • Poleg tega boste zlahka našli različne modele, ki vam omogočajo, da kot spremljevalca uporabljate različne člane dirke snežnih vilin.

  Opombe

  Obstaja nekaj zanimivih trenutkov, povezanih s fallemi:
 • Ta bitja so slepa, toda mimo njih se ne morete prikriti. Sovražnik vas bo takoj slišal, če boste naredili vsaj korak.
 • Zamrznjeni Falmers so neuporabni za napad z mrazom.Nasprotno pa ogenj povzroča večjo izgubo.
 • Folkmeri so bele duše, čeprav so v vseh racionalnih rasah znani kot črne.
 • Tudi če vas zanima žalostna zgodba o snežnih vilinih, lahko preberete (v igri) knjigo "Padec snežnega kneza".

  Sorodne publikacije