Pospešek i3-540: navodila, funkcije

Pregled, ki ga predlagate, vam bo dala pregled nad tem, kako opraviti overclocking i3-540. Ta mikroprocesor je bil uveden leta 2010 in je pripadal prvi generaciji arhitekturnih čipov pod kodnim imenom Core. Do danes je ta CPU popolnoma zastarela. Ampak, če je overclocked s povečanjem urni frekvenci, razlika med trenutnimi mikroprocesorji in junak tega pregleda bo minimiziran. Gre za realizacijo te operacije in bo namenjena temu materialu.

Izbira opreme. Priporočila

Pred nadgradnjo i3-540 morate imeti pravilno nameščen osebni računalnik. Ura frekvenca mikroprocesorja po izvedbi te operacije je bistveno povečana, kot tudi odvajanje toplote. Zato je mogoče hitrost CPU povečati le z izboljšano modifikacijo hladilnika. Če ta pogoj ni izpolnjen, potem je možno pregrevanje procesorja in njegova nadaljnja prekinitev s tako nenavadno uporabo. S tem sistemom hladilnega telesa ta postopek ni priporočljiv.


Tudi matična plošča mora biti ATX. Pred tem bi moral njegov sistem oskrbe z električno energijo temeljiti na polprevodniških kondenzatorjih in zanesljivih polprevodniških komponentah. Če ta pogoj ni izpolnjen, se lahko matična plošča zlomi, z drugimi elementi osebnega računalnika pa lahko pride do okvare. Drug pomemben element pri povečanju urne frekvence CPU - je RAM. Običajno je frekvenca 1066 ali 1333 MHz. Toda zPri izvajanju te operacije se priporoča uporaba modulov z višjimi vrednostmi. Na primer 1600 ali celo 1866 MHz. To bo CPU omogočilo, da preklopi to spremembo, da nadzoruje določen parameter in zagotovi določeno mejo za povečanje hitrosti.


Drugi element osebnega računalnika, ki v tem primeru prinaša višje zahteve, je napajanje. Njena moč mora biti vsaj 650 W. V procesu povečevanja urne frekvence porabe energije računalniškega sistema se znatno poveča. Če napajalnik ne bo imel dovolj moči, potem ne bo deloval pravilno in se bo zlomil. Tudi drugi elementi osebnega računalnika lahko vdrejo v to hkrati. Priporočljivo je tudi, da bodite pozorni na postavitev sistemske enote. V notranjosti je treba zagotoviti kroženje zraka. Poleg tega je priporočljivo namestiti dodatne ventilatorje za te namene. To bo odpravilo pregrevanje osebnega računalnika. Če želite povečati hitrost računalnika, jo morate dopolniti s pogonom SSD. Če je v računalniku navaden trdi disk, potem rezultat izvajanja te operacije ne bo tako visok.

Vrstni red overclockinga. Splošni algoritem izvajanja

Kot smo že omenili, je mikroprocesor i3-540 prva generacija arhitekture Core. Zato je odklenil množitelj. V skladu s tem se lahko poveča njegova hitrost samo povečativrednost slednje. Toda v tem primeru ni vse tako preprosto in nekatere ključne značilnosti te operacije bodo osredotočene. To bo povečalo hitrost vašega računalnika z najmanjšim številom napak.
Vrstni red overclockiranja i3-540 se izvede na naslednji način:
 • Predizbirni paket AIDA 64 prednaložite z interneta in ga namestite na osebni računalnik. Znova zaženite računalnik.
 • Ko vklopite računalnik, pojdite v BIOS. Če želite to narediti, pritisnite DEL ali F2.
 • Po odprtju vmesnika tega sistema gremo na zavihek Dodatno.
 • Najde postavko "Memory Clock". Vrednosti so zmanjšane na 1200-1300 MHz. V ta namen uporabite tipko PgDn. Ta rešitev bo povečala množilec mikroprocesorja, ne da bi upoštevali frekvenco pomnilnika.
 • Nato se parameter napetosti CPU »na istem zavihku dvigne do 14 čl. To je najvišja vrednost, ki je ni mogoče dvigniti.
 • Nato izberite "Multiplier CPU" in s tipko PgUp povečajte vrednost na 30. To bo spremenilo frekvenco CPU-ja s 306 GHz na 399 GHz. Shranite spremembe in zapustite BIOS.
 • Po nalaganju računalnika preverite stabilnost njegovega delovanja. To storite tako, da zaženete pripomoček AIDA 64 in v njem izberete "Stress PC". Če je uspešen, gre lahko v BIOS in še vedno poveča vrednost množilnika. In tako, dokler PC ne preneha delovati stabilno. Takoj, ko test stabilnosti ne preide skozi računalniški sistem, zmanjšamo množitelj na prejšnjo vrednost in ga shranimo.Pravzaprav je to meja povečanja hitrosti takšnega osebnega računalnika. Nadaljnje povečanje frekvence mikroprocesorja lahko vodi do nestabilnega delovanja.
 • Testiranje zmogljivosti

  Pravzaprav to dopolnjuje tudi overclocking Core i3-540. Zdaj je potrebno po tej operaciji preveriti zanesljivost računalnika. Za to potrebujete najzahtevnejše programe, ki se izvajajo na osebnem računalniku in nekaj časa delajo. Če se v 2-3 urah ne pojavi nobena težava, potem je vse v redu in PC način lahko pustite nespremenjen. V nasprotnem primeru je treba v primeru okvare zmanjšati množitelj z zgoraj opisano metodo in ponoviti preskus.

  Smiselnost izvajanja

  Nadgradnja Intel i3 - 540 omogoča povečanje hitrosti vašega osebnega računalnika. In če vzamete frekvenco, bo realno povečanje vsaj 25 odstotkov. Glede na optimizacijo programske opreme je povečanje hitrosti delovanja lahko celo 30%. Zato je ta operacija še vedno pomembna in uporabniki jo pogosto uporabljajo za povečanje hitrosti osebnega računalnika, tudi zdaj.

  Realni rezultati

  Pospešek Intel Core i3 - 540 vam omogoča, da povečate hitrost takta na 40-42 GHz skupaj s sistemom zračnega hlajenja. Če uporabljate hladilnik tekočine, lahko dosežete 45-47 GHz. V redkih primerih je lahko ta vrednost 49-50 GHz. Zato je izvedba te operacije na takšnih osebnih računalnikih res upravičena in omogoča znatno povečanjehitrost njihovega dela.

  Mnenja

  Overclocking i3-540 procesorja vam omogoča, da povečate zmogljivost računalnika z zmanjšanjem naložb. Hkrati je povečanje hitrosti precej resno. Zato lastniki takšnih osebnih računalnikov močno priporočajo, da se zatekajo k njej.

  Zaključek

  Kot del tega pregleda je bilo obravnavano overclo i3-540. To je dokaj preprosto operacija, celo slabo pripravljen uporabnik jo lahko obravnava sam. Učinek njegovega izvajanja lahko doseže 25-odstotno povečanje hitrosti. Zato je tehnično in gospodarsko popolnoma upravičena.

  Sorodne publikacije