Philips W632: Pregled in pregledi

Philipsov pametni telefon W632 je bil izdan s preveč napredno mobilno tehnologijo, leta 2011 pa je bil sam proizvajalec prvotno postavljen kot začetna rešitev z dostopno ceno in eden najboljših v tem trenutku avtonomije.

Nisha devysa

Tipičen proračunski mikroprocesor Mediatek z enim samim računalniškim modulom je bil osnova za Philips W632. Enako lahko rečemo za zaslon, pomnilniški podsistem in grafični pospeševalnik. Edina stvar, ki točno na ozadju analogov izstopa junak tega pregleda - to je zmogljivost baterije. To je na račun tega, da je ta mobilna naprava močno dodeljena v ozadju analogov. Drugi pomemben plus je zelo demokratična cena pripomočka. To je za tiste, ki so igrali največjo vlogo v letu 2011 pri izbiri novega "pametnega" telefona in ta dva dejavnika ter je bila izdana naprava.


Oblikovanje

V tipični izvedbi primera, tudi v skladu s sedanjimi standardi, je monoblok izdelal Philips Xenium W632. Njegova dolžina je 123 mm, širina - 63 mm in debelina - 14 mm, teža naprave pri takšnih dimenzijah je bila enaka 164 gramov. Na sprednji plošči naprave je bil uveden zaslon s skromnimi 38-palčnimi diagonalnimi ukrepi. Nad njim so bili skupinski zvočnik, skupina senzorjev in oko sprednje kamere. Pod zaslonom je nadzorna plošča. Poleg treh običajnih gumbov je imela tudi eno dodatno poimenovanje »Iskanje«. Na levem robu pametnega telefona so bili gumbi za nastavitev glasnosti,in na zgornjem koncu - gumb za vklop naprave. Na nasprotni strani pametnega telefona so bili združeni vsi žični vmesniki (mikro USB in 35-milimetrski zvok) in govorni mikrofon. Na zadnjem pokrovu pametnega telefona so nosili glasen zvočnik, lečo glavne kamere in eno osvetlitev z LED osvetlitvijo. Tudi proizvajalec ni pozabil postaviti svojega logotipa tukaj.


Računski okvir

Philips W632 je temeljil na mikroprocesorju MT6573. Ta čip lahko deluje na frekvenci 800 MHz in temelji na arhitekturi pod kodnim imenom ARM11. Strojna in programska oprema v svoji sestavi je bila sestavljena samo iz enega računalniškega modula. Ista CPU je bila izvedena v skladu z normami moralno in fizično zastarele do danes, vendar dejansko za leto tehnološkega procesa s tolerancami 65 nm. V času sprostitve naprave je ta čip omogočal reševanje težav primarne in sekundarne ravni. Zdaj, kot je bilo omenjeno, je zastarel tako moralno kot fizično. Največja zmogljivost je zmogljivost najpreprostejših in najmanj zahtevnih strojnih aplikacij.

Podsistem za prikaz in grafiko

Za obdelavo je slika ustrezala enemu izmed najboljših vhodnih pospeševalnikov za mobilne naprave tistega časa - Power VR531, ki ga je oblikovala Imagination Technologies. Ta grafična rešitev je delovala na frekvenci 281 MHz in omogočala operativno obdelavo slike pri ločljivosti 800 * 480px. To dovoljenje je imelo zaslon v tem pametnem telefonu. Dolžina diagonale vInč je bila enaka 38. Gostota pikslov za to napravo je bila deklarirana pri 246 ppi in je bilo zelo problematično razlikovati eno točko na njeni površini z normalnim očesom. Zelo isti matrični zaslon je bil v tistem času najpogostejši - TFT.

Pomnilnik

Z razpoložljivostjo 512 MB RAM-a se je telefon Philips W632 hvalil. Zmogljivost vgrajenega pogona je znašala le 180 MB. Seveda ni bilo dovolj spomina, da bi tak pripomoček takrat deloval udobno. Zato je bilo potrebno kupiti tudi zunanjo pomnilniško kartico. Njegov največji obseg je lahko 32 GB. In to bi vsekakor rešilo problem pomanjkanja spomina na tako "pametnem" telefonu.

Kamere

Kot vsi trenutni pripomočki je bil junak tega članka opremljen tudi z dvema podobnima elementoma. V središču glavne kamere je bil senzor pri 5 MP. Zdaj ta parameter ne bo nikogar presenetil, toda v letu 2011 je bilo dovoljeno računati na zelo in zelo sprejemljivo kakovost fotografij in videov. Največja ločljivost posnetkov v tem primeru je bila 2592 x 1944 px. Prav tako je treba opozoriti, da je bila glavna kamera izvedena tako pomembna tehnologija, kot je samodejno ostrenje. To nam je omogočilo bistveno izboljšanje kakovosti fotografije. Obstajala je tudi ena osvetlitev iz enega elementa LED. Sprednja kamera je temeljila na občutljivem elementu pri 03 MP in lahko snema fotografije in video v formatu VGA. Za video klice je to dovolj, toda za današnjo popularno "sephi" bo ta vrednostni dovolj

Baterija pametnega telefona. Samostojna naprava

Ključna kakovost, ki bi se lahko v ozadju analogov in konkurentov ponašala s pametnim telefonom Philips W632, je bila njegova avtonomija. Kapaciteta celotne odstranljive baterije v tem primeru je 2100 mag. Danes je mogoče najti velike količine baterij, leta 2011 pa je bil ta parameter resnično zabeležen. V načinu maksimalne obremenitve bi lahko takšen pametni telefon podaljšal 11–12 ur in je bil v tistem času res rekord. Če raven uporabe naprave za zmanjšanje na povprečje, bi lahko precej računati na 3-4 dni trajanja baterije na eno polnjenje s tako zmogljivostjo baterije.

Seznam vmesnikov

Število podprtih žičnih in brezžičnih vmesnikov praktično nikakor ni slabše od sodobnih mobilnih naprav Philips Xenium W632. Funkcije te naprave kažejo podporo za naslednje:
 • Devias je uspešno deloval v mobilnih omrežjih standardov GSM (drugo ime je 2 G) in 3 G (prisotna je bila le podpora UMTS, ki je bila najbolj napredna v letu 2011, in zdaj je že moralno in fizično zastarela). V prvem primeru bi lahko v prisotnosti ustreznega pokritja in kakovosti signala računali na hitrost do 500 kb /s. No, v drugem - pod enakimi pogoji - je bilo teoretično mogoče dobiti 72 Mbps.
 • Seznam brezžičnih standardov za ta pripomoček je vključeval podporo Wi-Fi v različicah b & amp; g z največjim menjalnim tečajem11 Mbit /s in 54 Mbit /s. Očitno na tem seznamu ni dovolj različice n pri hitrosti do 150 Mb /s. Ker pa so ti standardi združljivi, pri povezovanju s takimi brezžičnimi omrežji ne bi smelo biti posebnih težav.
 • V tem pripomočku je podpora Bluetooth. Njegova različica je 2.0. Ta vmesnik je odličen za oddajanje zvočnega signala v brezžični stereo ali za skupno rabo datotek s podobnimi napravami.
 • Navigacijske zmogljivosti so v tej napravi predstavljene s sistemom GPS in istim oddajnikom.
 • Na ta "pametni" telefon lahko priključite tudi žične stereo slušalke. Za ta pripomoček je bil opremljen s 35-mm avdio pristanišče.
 • Naprava je opremljena tudi z mikro USB. Ta vrata omogočajo povezavo pripomočka z računalnikom. Drugi namen je polnjenje baterije.
 • Programska komponenta

  Ta naprava, podobno kot Android, je delovala pod nadzorom take sistemske programske opreme. Philips W632 je temeljil na različici tega operacijskega sistema s serijsko številko 2.3. Do danes je takšna sistemska programska oprema zastarela. Moralno in fizično. Ta operacijski sistem ni tako pogost in ga pogosto najdete na mobilnih napravah.

  Mnenje lastnikov

  Najpogosteje najdeni na internetu so samo pozitivne ocene o Philips W632. Njegove specifikacije so bile res odlične. Med glavnimi prednostmi tega modela so:
 • avtonomija, ki lahko doseže povprečno obremenitev 4 dni. Zdaj ni vsak pametni telefon zPodobna baterija se lahko pohvali s takšno avtonomijo.
 • Kamera z napredno tehnologijo v tistem času, ki je še vedno pomembna.
 • CPU iz leta 2011 je zelo produktiven. Vključeval je samo 1 računalniški modul, ki je deloval na frekvenci 800 MHz. Seveda pa to ne bo nikogar presenetilo, toda v tistem trenutku je bil velik procesor vstopne ravni.
 • Še en plus pripomočka je dejanska programska lupina, ki vam je takrat omogočala zagon obstoječe programske opreme za to računalniško platformo. Prav na takšnih pozitivnih točkah, ki so povezane s to mobilno napravo, in njeni lastniki pozorno spremljajo preglede po svetovnem spletu na forumih in portalih na to temo.

  Izhodi

  Leta 2011 je prišlo do zelo uravnotežene naprave na ravni proračuna s Philips W632. Takrat ni imel večjih slabosti. Toda prisotnost prostrane baterije, povečana avtonomija in sprejemljiva zmogljivost so ga ugodno razlikovali glede na konkurenco. Njegov pomemben plus je bil, da je imel zelo, zelo skromne stroške. No, celoten seznam dopolnjuje podporo za pomnilniške kartice z visoko zmogljivostjo in osrednjo kamero s tehnologijami, ki jih še danes ni mogoče najti.
 • Sorodne publikacije