Digitalni televizijski sprejemnik: kako izbrati, priljubljene modele

Današnje televizije so morda glavni ponudniki medijev, ki oddajajo "številke" dobre kakovosti. Vendar ni vsaka naprava sposobna delati z digitalno televizijo, zlasti za modele proračunskega sektorja. Samo nimajo posebnega tunerja, ki vam omogoča oddajanje DVB-T2 signala. In če je tako, potem je to evropska različica DVB-T, ki za naše ozemlje ni naključna.

Kot alternativo se lahko povežete s satelitskim ali kabelskim oddajanjem, dobro ali popolnoma omejeni na zvezne kanale, ki so za nekatere predragi ali na splošno nesprejemljivi. To težavo je relativno enostavno rešiti z digitalno predpono do televizorja: vse kanale (vse ali skoraj vse), veliko funkcij, enostavno upravljanje in tudi če ni signala, vas lahko zabava z vgrajenimi aplikacijami za igre. Ta TV-kartica izgleda kot majhna škatla in ne zavzema veliko prostora.


Poskusimo ugotoviti, kaj je to - digitalne predpone na televiziji: kako izbrati, kako se povezati, kaj iskati predvsem in predvsem pri nakupu in ali so res dobri, ker so naslikani. Za začetek bomo določili težavo pri izbiri, to pomeni, da lahko svoje želje primerjate z zmožnostmi teh pripomočkov.

Proizvajalec

Na splošno je zelo težko izbrati vodilno mesto med proizvajalci, saj preprosto ne obstaja idealen model predpone: nekatere značilnosti se zdijo ena prednost, druga pa je ničvredna "obremenitev". Nekdo meni, da je digitalna predpona za televizorzelo preprosta in manj funkcionalna, in nekdo tako možnost se zdi, nasprotno, priročno in čim bolj udobno. Če pogledate iste preglede v specializiranih forumih in spletnih trgovinah, bomo videli, da uporabniki istega modela pustijo radikalno drugačne povratne informacije.


Kljub temu je mogoče poudariti izrecne voditelje, ki so v zvezi s tem dosegli pomemben napredek, ko so na trg uvedli več kot eno generacijo tunerjev TB. Tukaj lahko označite blagovne znamke VVK, Sven, "Supra" in druge. Podjetja so imela dovolj časa za temeljito raziskavo trga, upoštevanje nekaterih slabosti preteklih serij, delo z mehanskimi modeli in izboljšanje programske opreme. Toda "mladi" proizvajalci, kot je Tesler, lahko najdejo možnosti. Vsaj povratne informacije lastnikov o blagovni znamki te blagovne znamke so večinoma pozitivne.

Značilnosti izbire

Načeloma se zanašati na glasno blagovno znamko v tem primeru ni najboljša možnost. Veliko bolj praktično je, da temeljito preučimo vse značilnosti pogleda na vladarja in se z njimi že povrnemo. Morda potrebujete digitalno predpono za vaš stari televizor, kar pomeni, da vam dragi in večfunkcijski sprejemniki sploh ne pridejo. Zmogljivosti vašega televizorja ne bodo zadostovale za razpoložljivo funkcionalnost - samo vrzite denar v veter. Torej naj ta trenutek v vaših očeh, preden priključite digitalno predpono na stari TV.


Funkcionalnost

Pred nakupom te vrste tehnologije je pomembno, da se sami odločite, kaj natančno želite od digitalnega sprejemnika. Plačateza funkcije, ki jih ne boste uporabljali ali ne prilegajo televizorju, je nepraktično, to je, da ugotovite, kaj sami vidite na digitalni televiziji.
Predpona televizorju ima lahko dostop do brezplačnih in plačanih vsebin. Skoraj vsi moderni modeli TV-sprejemnikov lahko delujejo z javnimi kanali, vendar jih je v primerjavi s predvajanjem s plačilom po ogledu zelo malo. Res je, da je za nekaj razpoložljivih brezplačnih kanalov dovolj za udobno zabavo. Upoštevajte tudi to, preden priključite digitalni televizijski sprejemnik na televizor s plačano multimedijsko kartico.

Snemanje

Pojasnilo, kot tudi drago, lahko TV-sprejemnik snema vse oddaje iz oddajnega omrežja. V tem primeru bo eden od obveznih atributov pripomočka zmožnost za delo s pomnilniškimi karticami, trdimi diski ali drugimi mediji. Možnost je izjemno uporabna, če pogosto pogrešate delo ali nekaj zasedenega, vaš priljubljeni program ali film pa se v tem času neustrezno oddaja: prihaja iz dela, vklopljen in uživa. Torej se prepričajte, da preverite pri prodajalcu, če ima vaša najljubša digitalna predpona takšen nabor lastnosti na televiziji.

Podpora za video formate z visoko ločljivostjo

Če imate drago in moderno televizijo z visoko ločljivostjo, ki proizvaja dostojne slike z visoko ločljivostjo, je smiselno pogledati vrhunske sprejemnike, ki lahko v celoti podpirajo to postavitevdo določene mere. Predpona za televizor (digitalni TV razred 4K) tega načrta mora v celoti izpolnjevati zahteve visokega razreda in podpirati formate Full Quad HD in HD. Stroški takšnih naprav so seveda veliko dražji od običajnih TV-sprejemnikov, vendar ponujajo veliko več funkcij v smislu kakovosti in večfunkcionalnosti.

Upravljanje

Ta trenutek za nekatere ni tako pomemben kot zgoraj navedene nianse, nekdo pa nasprotno opozarja na možne načine upravljanja, predvsem in predvsem. Daljinski upravljalnik je seveda dober, vendar pa se »načini odhoda« ne bodo splačali. Pogoste situacije, ko se daljinski upravljalnik izgubi nekje na kavču, se pokvari, baterije, itd., Tako da, če digitalni set-top box nima alternativnih metod nadzora, lahko pride do težav. Optimalni nabor tipk za sodobne TV-sprejemnike je ostal skoraj nespremenjen: trije gumbi, od katerih dva preklopita kanale, tretji pa vklop /izklop naprave. V prodaji so modeli z glavno funkcijo, ki je prikazana na sprednji plošči ali na koncu.

Vmesniki

Oglejmo si, kako priključiti digitalno predpono na televizor. Sklop vmesnikov za proračun in srednji segment je običajno enak. V dražjih modelih si lahko ogledate nekaj dodatkov, adapterjev, pristanišč po meri in druge lastnosti brezžičnega priključka katerega koli televizorja.
Tipičen nabor nujno vključuje analogni vmesnik, kot je RCA ("tulipan"). Signal iz tega priključka ni zelo dober, toda za starejše televizorje "tulipan"bo več kot dovolj, ker ti (stari televizorji) ne morejo dati kakovostne slike. Tudi na nekaterih modelih lahko vmesnik "SCART" (SCART) - v ljudi "glavnik". Spojnik odlično deluje z analognim oddajanjem in se dobro počuti na televizorjih preteklih generacij. Treba je omeniti, če se odločite za gledanje visokokakovostne digitalne televizije (4K, Full HD), bo analogni signal popačil oddajo. To pomeni, da boste med gledanjem včasih videli valovanje, "belo mrežo" ali pa bo slika močno povečana. Najnaprednejši in najnaprednejši tip priključka za TV-sprejemnik (in na splošno vsi deli tega načrta) je HDMI-vmesnik. Digitalna predpona za televizor s tem izhodom je zmožna sprejeti signal brez popačenja, kar pomeni, da boste videli sliko izjemne jasnosti (odvisno od prisotnosti HD, 4K vir).

Popularni modeli

Določimo več modelov, ki so zelo priljubljeni pri domačem potrošniku, in na nekaterih razstavah smo prejeli več nagrad. Upoštevajte tudi glavne prednosti naslednje konzole, pa tudi njihove slabosti.

D-Color DC1002HD

Predpona lahko enostavno rokuje z videom visoke ločljivosti (Full HD) ter stabilnim in zanesljivim sprejemom. Kljub dokaj demokratični ceni, je pripomoček opremljen s produktivnim naborom čipov.
Oblikovalci so veliko upoštevali, vendar iz neznanega razloga niso marali za vsestranskost modela, zato redki avdio formati (Dolby Digital) niso zaman. Poleg tega nekateri uporabnikise pritožujejo nad zelo zapleteno konzolo, ki jo je treba skrbno usmeriti pred »ustreliti«. V drugem je to zelo uspešen proračunski model, ki si zasluži vašo pozornost. Prednosti konzol:
 • demokratični cenik;
 • priročen in najpomembnejši - jasen meni;
 • stabilen sprejem digitalnega signala;
 • majhne in vsestranske dimenzije.
 • Slabosti:
 • Težave z zvočnimi posnetki razreda Dolby Digital;
 • se po treh do štirih urah uporabe močno segreje;
 • usmerite IR sprejemnik na daljinskem upravljalniku.
 • Približna cena - približno 1000 rubljev.

  Oriel 963

  Gadget dobro zazna signal in ga lahko odda v polni ločljivosti HD. Predpona ima zavidljiv sklop vseh vrst funkcionalnih podrobnosti, kot tudi vsestranskost in enostavnost povezave. Ohišje je izdelano iz aluminija, zato ne bi smelo biti težav pri pregrevanju. Če se nekoliko segreje, potem se po izjemi skoraj takoj ohladi (traja pet do deset minut).
  Nekateri uporabniki se pritožujejo nad preveč zapletenim menijem za tako vsakdanjo stvar kot TV-sprejemnik, vendar po nekaj tednih uporabe težave zaradi navade izgine sam. Sklop razpoložljivih funkcij je popolnoma skladen s cenovno politiko serije, tako da je model mogoče imenovati odlično uravnotežen glede cene /kakovosti. Prednosti konzol:
 • dobra občutljivost;
 • trdna kovinska torbica;
 • podpira vse sodobne avdio in video formate;
 • preprostost in vsestranskost povezave (širok izbor vmesnikov);
 • je funkcija snemanjav živo
 • Cons:
 • Zelo zmeden in ovijalni meni.
 • Ocenjeni stroški - približno 1700 rubljev.

  M8 Android TV Box

  To predpono lahko imenujemo zabaviščni center za mini-medije. Pripomoček nima nič opraviti s predpono "pametno", deluje tudi na platformi Android, zato je še bolj dostopna.
  Poleg gledanja običajne digitalne televizije se lahko sprehajate po internetu, igrate igre, poslušate glasbo in še veliko več. Na splošno lahko poskusimo vse vabe, ki nam jih dajo pametni pripomočki. V modelu ni bilo nobenih kritičnih slabosti, čeprav se nekateri uporabniki pritožujejo nad pomembno ceno. Toda če pogledamo vse razpoložljive možnosti predpone, ni treba govoriti o preplačilu. Prednosti modela:
 • dober in pameten nabor čipov (brez zavor, frize in drugih);
 • velika količina notranjega in zunanjega pomnilnika (2 GB /8 GB);
 • odlično delo na protokolih za vay-file;
 • velik sklop vmesnikov za povezavo;
 • funkcija igralne konzole;
 • podpora za vse znane avdio in video formate;
 • dostop do interneta;
 • imajo vgrajene kurirje in Skype.
 • Slabosti:
 • Cena je previsoka za osnovno različico.
 • Približna cena - približno 3000/4000 rubljev (osnovna /Pro-serija).

  Sorodne publikacije