Kako uporabljati Soundcloud: osnovne funkcije in smernice za uporabo

SoundCloud je socialna glasbena platforma, ki se ji lahko pridruži kdorkoli za brezplačno izmenjavo in poslušanje zvočnih datotek. Uporabniki, ki poznajo druge priljubljene socialne mreže, kot sta Facebook in Twitter, si lahko predstavijo "Soundcloud" kot podobno storitev, ki je namenjena vsem vrstam ljubiteljev glasbe. V članku se boste naučili uporabljati SoundCloud za iPhone, Android in PC.

Vpis v račun

Storitev mobilne aplikacije je na voljo za mobilne naprave na platformi iOS in Android. Kako uporabljati SoundCloud, če ni računa? Ustvariti morate novo. To lahko storite brezplačno, tako da se registrirate na spletni strani storitve preko Facebooka, Google + ali po e-pošti.


Platforma za glasbene storitve je najbolj primerna za uporabo na mobilnih napravah, čeprav so zmogljivosti aplikacij za Android in iOS nekoliko omejene. Po prijavi v program lahko opazite, da je programski vmesnik sestavljen iz več glavnih delov. Kako uporabljati SoundCloud v vsakem od njih je opisano spodaj.

Krmarjenje po aplikaciji

"Domača stran" je osebni kanal za novice, ki potrjuje zapise, ki so jih objavili in preusmerili drugi člani socialne mreže SoundCloud, katere dejavnosti je sledil imetnik računa. Vsako skladbo lahko poslušate, objavite, predstavite ali dodate na seznam predvajanja. Poleg tega lahko začnete predvajanje neposredno iz vira novicpostaj


"Iskanje" bo koristno za tiste, ki iščejo določenega uporabnika, izvajalca ali pesem. Ta funkcija vam omogoča, da najdete tisto, kar želite poslušati v tem trenutku. "Zbirka" je zavihek, kjer lahko dostopate do vseh skladb, ki so vam všeč, predstavljenih, nedavnih postaj in seznamov predvajanja. Tu je tudi povezava do profila uporabnika. Lahko ga pritisnete s klikom na tri točke v zgornjem desnem kotu strani. "Predvajalnik glasbe" je zavihek, ki omogoča, da se SoundCloud uporablja kot avdio predvajalnik. Omogoča hiter dostop do igranja, medtem ko gledate druge zavihke programa. Na zavihku Naslednji korak lahko na seznamu predvajanja vidite naslednje skladbe, jih spremenite ali izbrišete in dodate katero koli zvočno storitev. Obstaja celoten sklop mešanja in cikličnih načinov igranja. Zagotovljena je možnost blokiranja dodajanja podobne glasbe na oddajno postajo. Možnost Stream na kartici vam omogoča, da se hitro seznanite z najnovejšimi trendi v glasbi in zvoku. Tu lahko izberete želeni žanr in obliko zvočne vsebine.

Možnosti za uporabo programa

Aplikacijo SoundCloud lahko uporabljate po želji, najpomembnejši pa so naslednji ključni načini za učinkovito odstranjevanje glasbenih storitev.
 • Sledenje izbranih skladb posameznih udeležencev vam daje priložnost, da sami odkrijete novo glasbo. Če kliknete na uporabniško ime, lahko obiščete njegov profil in si ogledate, katero glasbo objavlja in katere sezname predvajanja ima. S svojimi dejanji lahko tudi sleditev kateri koli drugi družbeni mreži, in skladbe, ki jih objavljajo ali ustvarjajo repo, so prikazane na domači strani uporabnika.
 • Storitev omogoča ustvarjanje lastnih seznamov predvajanja. Ko poslušate svojo najljubšo skladbo, lahko kliknete tri točke in jo dodate kateremu koli seznamu predvajanja. Uporabnik jih lahko ustvari, kolikor mu je všeč. Seznami predvajanja so na voljo vsem ali za osebno poslušanje.
 • Zagon postaje vam omogoča, da slišite niz podobnih glasbenih skladb. V odsotnosti časa ali potrpljenja, da bi natančno izbrali želene skladbe v svojih seznamih predvajanja, lahko preprosto kliknete na iste tri točke v katerem koli želenem izdelku, tako da aplikacija reproducira postajo s podobnimi posnetki. To ima vedno dostop do zadnjih radijskih postaj iz vašega profila.
 • Kaj lahko storim samo na spletnem vmesniku?

  Aplikacija za mobilno glasbeno storitev ima preprosto, udobno obliko in ne preobremeni preveč funkcij. Kljub temu se nekateri sprašujejo, kako uporabljati SoundCloud v večji meri. Spodaj so na voljo dodatne funkcije, ki so na voljo pri dostopu do storitve iz brskalnika.
  Pod nekaterimi glasbenimi posnetki, povezavo »Prenesi« ali »Kupi« poleg gumba »Oddaja«, ki ni prikazana v mobilni aplikaciji. Veliko del lahko prenesete ali kupite brezplačno. Ta funkcija ni na voljo mobilnim lastnikom, razen za naročnike SoundCloudGo (v nekaterih državah). Storitev v oblaku je socialnakar pomeni, da lahko vsakdo deli svojo glasbo ali zvočne posnetke. SoundCloud ne morete uporabiti kot odskočna deska za vašo glasbeno kariero iz mobilne aplikacije. Funkcija je na voljo v spletni različici storitvenega vmesnika, če kliknete na gumb »Prenesi«, ki se nahaja na vrhu strani.

  Komuniciranje z drugimi udeleženci

  Malo presenetljivo je, da zasebna komunikacija v aplikaciji Soundcloud trenutno ni podprta, vendar se lahko spremeni s prihodnjimi posodobitvami. Medtem lahko sporočila drugim uporabnikom pošiljate samo na spletnem mestu storitve. Uporabnik se lahko pridruži skupinam v programu SoundCloud in deli svoje najljubše skladbe s svojimi člani. Za dostop samo kliknite svoje ime v spletni različici in izberite točko menija "Skupine". Kot vsaka druga socialna mreža lahko tam izmenjujete sporočila. SoundCloud lahko uporabljate kot sredstvo za komunikacijo z drugimi ljubitelji glasbe, vendar samo na spletni strani storitve. Center za sporočila se nahaja v zgornji različici menija brskalnika. Tukaj si lahko ogledate, kdo se je naročil, da bi spremljal prednosti uporabnika ali kdo je poslal sporočilo.

  Na koncu

  Tisti, ki želijo nenehno odkrivati ​​novo glasbo in poslušati brezplačno, morajo mobilno aplikacijo "Soundcloud" uvrstiti na seznam obvezne namestitve programske opreme. To je ena redkih brezplačnih glasbenih storitev, ki združuje proces poslušanja s socialno komponento. SoundCloud lahko uporabljate kot iPhone,in na Androidu, vendar je največja funkcionalnost na voljo samo na spletni strani storitve.

  Sorodne publikacije