Napaka 797 pri povezovanju z internetom prek modema: vzroki in načini popravka

Mnogi uporabniki, ki se prek tega modema povezujejo z internetom prek protokolov VPN ali PPPoE, lahko naletijo na napako 797 v fazi namestitve povezave. Nekateri ljudje takoj krivijo opremo, ki jo uporabljajo. Navsezadnje je lahko razlog za ta neuspeh povsem drugačna. Tukaj je nekaj preprostih metod, ki vam bodo omogočile, da se v nekaj minutah znebite tega problema.

Napaka operacijskega sistema Windows 7 pri povezovanju z internetom 797: vzroki napak

V primeru, da sistem izda sporočilo, da ne more vzpostaviti povezave, ker je modem zaseden ali ga ni mogoče najti, je naprava sama po sebi kriva le, če poškodbe ali invalidnosti. V tem primeru ga bo treba zamenjati.


Toda v operacijskem sistemu Windows 7 se napaka 797 običajno izda zaradi drugih razlogov, med katerimi so najpogostejši naslednji:
 • napaka v omrežni povezavi;
 • deaktivirana naprava;
 • manjkajoči, zastareli ali nepravilno nameščeni gonilniki;
 • nepravilni parametri protokola IPv4;
 • blokiranje povezav s sistemsko varnostjo in protivirusno zaščito.
 • Obnova povezave

  Najprej poglejmo najlažji način, kako odpraviti težavo, če je povezana s kršitvami pri delu vzpostavljene povezave.
  Poskus, da bi se znebili napake 797, je lahko naslednji:
 • gre noterv "Centru za upravljanje omrežja in skupno rabo" v "Nadzorni plošči";
 • uporabljajo spremembe lastnosti omrežnega vmesnika;
 • prek menija PCM izbrišite vzpostavljeno povezavo;
 • se vrnejo v začetni del in ponovno vzpostavijo povezavo. Možno je, da bo združevanje pomagalo, čeprav je praviloma malo upanja za to. Zato boste morali uporabiti druge metode, ki v večini primerov odpravljajo težavo.
  Napaka modema 797: Težave pri aktiviranju privzete naprave in namestitvi gonilnika

  Na tej točki je treba preveriti, ali je aktivirana naprava, ki jo povezujete. To še posebej velja za primere, ko se za vzpostavitev povezave uporablja več naprav.
  Če želite izvesti takšna dejanja, pojdite na lastnosti povezave, ki jo uporabljate, in na prvem zavihku »Splošno«) na seznamu nameščenih naprav označite polje za vaš modem. Če vidite, da je druga naprava zaklenjena, počistite polje, ker lahko oba sprožita konflikte. Če modem ni na seznamu ali je napačen, vendar se napaka 797 ponovi, pojdite v Device Manager in preverite, ali je vse v redu z gonilniki. Če je modem označen z rumenim trikotnikom, odstranite gonilnik ali celo napravo in znova namestite programsko opremo s pomočjo prenašalca programske opreme, ki ga nudi ponudnik storitev. Če to ne pomaga in se bo znova pojavila napaka 797, odstranite programsko opremo operaterja v razdelku programa inin jih znova namestite.

  Nastavitev IP

  V primeru, da vsi zgornji koraki niso odpravili težave, uporabite lastnosti modema, ki se uporablja za povezavo, in pojdite na nastavitve protokola IPv4.
  Upoštevajte, da statični naslovi za modeme niso nikoli predpisani. To pomeni, da morajo nastavitve določiti samodejni sprejem IP in DNS. V skrajnem primeru lahko uporabite samo naslove DNS, ki jih lahko dobite pri operaterju (če je njihova uporaba na voljo) ali naročite brezplačne Googlove naslove (običajno kombinacija osmih in štirih).
  V primeru lastnosti povezave izklopite uporabo IPv6 (če je v tej vrstici kljukica, jo preprosto odstranite), ker ni verjetno, da bi operater to povezavo uporabil na podlagi šestega strežnika DHCP.

  Onemogočanje možnega blokiranja

  Nazadnje, eden od možnih razlogov za takšno neuspeh pri poskusu povezovanja prek modema je, da mnogi strokovnjaki kličejo njegovo zaklepanje na požarni zid Windows ali navaden protivirusni program (zelo pogosto se te težave pojavijo pri uporabi Avast).
  Najprej izklopite požarni zid (čeprav tega sam sistem ne priporoča). Če to ne pomaga, izklopite zaščito in preverite povezavo. Če vse deluje, je bolje, da spremenite protivirusno programsko opremo za drug izdelek programske opreme razvijalca.

  Kaj storiti, če nič ne pomaga?

  Če nobena od navedenih rešitev ne daje pozitivnega učinka, poskusite uporabiti meni PCMna ikoni v sistemskem pladnju je nameščena povezava, da pokličete diagnostično orodje in odpravite težave z omrežnimi povezavami. Med odpravljanjem težav je mogoče najti in odstraniti težave. Če se to ne zgodi, je zelo verjetno, da bo sistem izdal nekaj priporočil za popravljanje stanja. Če to ne deluje, se za nasvet o odpravljanju težav ali pri težavah z modemom obrnite na svojega operaterja ali dobavitelja.
 • Sorodne publikacije