Napaka 638 pri povezovanju z internetom. Kaj storiti?

Operacijski sistem Windows je moderno in zmogljivo orodje. Skoraj vedno, po nakupu novega računalnika ali prenosnika, pride iz škatle. Nastavitev zahteva minimalno znanje in spretnosti. Glavno orodje v sodobnem svetu za večino uporabnikov je brskalnik (Mozilla, Google Chrome, Internet Explorer), saj skoraj vsi delavci in druge komunikacije na spletu. In če ima uporabnik težave z dostopom do interneta, lahko resno upočasni delo, pokvari razpoloženje zaradi pomanjkanja komunikacije s prijatelji, odseka osebo od informacij, ki jih potrebuje.

Zakaj obstajajo težave pri delu na internetu?

Ena najpogostejših napak, s katerimi se uporabnik srečuje med delom na internetu, je napaka 638. Poglejmo, kaj to sporočilo pomeni.


Napaka 638 pri povezovanju z internetom pomeni, da omrežna povezava ni na voljo. Obstaja več pogostih težav, s katerimi se uporabniki pogosto srečujejo.

Napaka strojne opreme

Preverite celotno dolžino napajalnega kabla (lahko je obrezana, odrezana ali ukrivljena).
Raziščite povezavo omrežnega kabla in usmerjevalnika. To je najpogostejša mehanska težava: v tem mestu je kabel vstavljen v priključek RJ-45 in pri dolgi uporabi se lahko majhno vodenje omrežnega kabla pokvari ali izpade iz priključka. Poskusite sami potisniti kabel - preprosto, kar je najpomembnejše, ga pozorno preberitenavodilo o kriminalcu (posebno orodje za te namene) in ne zamenjuje ožičenja.


Prepričajte se, da je usmerjevalnik vklopljen, na njem zasveti ustrezni indikator

Software error

Napaka v nastavitvah omrežne povezave. Napaka Internet 638 se lahko pojavi zaradi "izkoreninjenih" nastavitev. Če ponudnik ne nastavi usmerjevalnika, ga pokličite in sledite navodilom. Priporočljivo je, da povezavo prilagodite le naprednim uporabnikom.

Proces nedokončane posodobitve Windows

Kljub dejstvu, da je operacijski sistem Windows varno zaščiten pred kakršnimi koli izjemnimi situacijami, ki se lahko pojavijo, ko je nadgradnja sistema nepravilna (lučka je bila izklopljena ali je baterija nepričakovano prazna ob posodobitvi). V takih primerih se lahko vse zlomi, vključno z internetnimi nastavitvami. Pojdite na nadzorno ploščo - & gt; Windows Update Center in preverite sistem za nove posodobitve. Kliknite Namesti posodobitve. To lahko reši problem.

Prisotnost virusov

Vedno uporabljajte najnovejšo različico svojega najljubšega protivirusnega programa! Vedno posodobite operacijski sistem pravočasno, ker se kibernetski napadi izboljšujejo vsako minuto. Če je koda napake 638, jo lahko povzroči škodljiva programska oprema, ki je blokirala dostop do interneta. Odprite meni protivirusnega programa in kliknite »Preveri posodobitve«. Nato opravite celoten pregled operacijskega sistema. Virus se lahko skriva povsod: od delovnih map do datotek registraZelo pomembno je, da preverite vse.

Stari gonilniki omrežne kartice

Prijavite se v nadzorno ploščo - & gt; Upravitelj naprav - & gt; "Omrežne kartice". Preverite, ali je ime omrežne kartice navedeno v tem razdelku. V nasprotnem primeru ali v bližini tega elementa je opozorilo (klicaj), zato je vredno posodobiti gonilnik za omrežno kartico. Lahko jih prenesete s katere koli druge opreme, ki ima dostop do interneta, in jo prenesete v računalnik ali se obrnete na strokovnjaka. ali delujejo nepravilno. Za konfiguriranje usmerjevalnika morate prebrati priročnik za svojo opremo, ker je prilagodljiv za vsak model posebej. Pred tem morate ponastaviti tovarniške nastavitve na gumb "Ponastavitev". Pomembno: če niste prepričani, da imate dovolj znanja za samostojno konfiguriranje usmerjevalnika, v nobenem primeru ne ponastavite nastavitev na tovarniške nastavitve in jih nato pokličite. podporo.
Tukaj so glavni načini, kako popraviti napako 638, če je težava na površini, ta priročnik vam bo pomagal in še naprej udobno uporabljal računalnik. V vsakem primeru, če niste prepričani v svoje sposobnosti pri nameščanju in vzdrževanju interneta, je vedno bolje, da se obrnete na strokovnjake, v korist teh. Podpora za vse ponudnike je brezplačna.

Sorodne publikacije