Napaka 678 pri povezovanju z internetom: kako popraviti sesutje?

Neuspeh pri povezovanju z internetom z napako 678 je precej razširjen pojav in se pojavlja predvsem v tistih primerih, ko se povezava, ki temelji na PPPoE, uporablja za vzpostavitev povezave, v kateri je aktivirana tako imenovana Miniport WAN. Na zaslonu se prikaže tipično sporočilo, ki pravi, da se oddaljeni računalnik ali strežnik ne odziva. Reči, da je točno razlog za takšen neuspeh očitno nemogoč, je zato predlagano, da se preuči več najpogostejših situacij in možnih tehnik, ki jim bodo pomagale popraviti.

Vzroki za napako 678 pri povezovanju z internetom

Kar zadeva glavne vzroke za okvaro komunikacije, jih je lahko precej veliko. Težave, povezane z okvaro opreme ali poškodbami omrežnih kablov, ne bomo upoštevali, temveč se bomo osredotočili na tipične zrušitve programske opreme, ki jih odpravimo z ponovno konfiguracijo nekaterih parametrov komunikacijskih naprav in možnosti, ki jih uporabljajo povezave v okolju operacijskega sistema Windows.


Med najpogostejšimi razlogi, ki povzročajo napako 678 pri povezovanju z internetom, se imenuje:
 • deaktivirana povezava;
 • napačne omrežne nastavitve v računalniku in usmerjevalniku (usmerjevalniku ali modemu);
 • pomanjkanje ali nepravilna namestitev voznikov opreme;
 • "vzlet" nastavitev Winsock;
 • blokiranje povezav preko varnostnih programov ali virusov.
 • Aktivacijapovezava in spreminjanje nastavitev protokolov za dostop

  Na podlagi zgoraj navedenih razlogov lahko začnete odpravljati nastale napake. Najprej se morate prepričati, da je internetna povezava v računalniku ali prenosnem računalniku trenutno v aktivnem stanju. Za hiter dostop do teh parametrov v meniju Zaženi vnesite bližnjico ncpa.cpl, nato pritisnite tipko za vnos in v oknu poglejte ikono za dostop do internetne povezave.


  Če je neaktiven, ga morate preprosto obrniti v meniju PCM in uporabiti ustrezno postavko. Pogosto je nezmožnost vzpostavitve povezave lahko posledica dejstva, da so v nastavitvah povezave izpostavljene napačne možnosti. V zgornjem oknu, preko seznama lastnosti, morate iti k namestitvi parametrov protokola IPv4, nato pa preverite, ali so vsi naslovi, ki jih je podal ponudnik, pravilno vneseni ob sklenitvi pogodbe. Morda je napaka 678, ko je povezana z internetom, povezana s ponudnikom (na primer nastavitvijo nedostopnih naslovov DNS), zato se obrnite na službo za podporo. Vendar pa obstaja tudi enostavnejša rešitev.
  V nastavitvah privzetega protokola preprosto spremenite naslove strežnikov DNS z brezplačnimi javnimi Googlovimi kombinacijami, kot je prikazano na zgornji sliki. Opomba: Bodite posebej pozorni na točko aktiviranja strežnika proxy. Če ponudnik ne uporablja te možnosti, jo izklopite tako, da jo odstraniteoznačite ustrezno postavko.

  Napaka 678 pri povezovanju z internetom prek usmerjevalnika

  Za napake usmerjevalnika preverite nastavitve, ki so zanje nastavljene. V primeru običajnih usmerjevalnikov pojdite na spletni vmesnik naprave prek katerega koli brskalnika v sistemu in si oglejte možnosti, prikazane v parametrih WAN (prav tako jih zagotavlja ponudnik internetnih storitev).
  Druga možnost je, da kot eno od rešitev sami napišete naslove DNS in v nastavitvah protokola na vašem računalniku ali prenosnem računalniku nastavite samodejni dostop do vseh naslovov (to je nujno za brezžično povezavo). Toda v primeru modemov, ki jih dobavi določen operater (na primer Intertelecom), lahko pride tudi do napake 678, ko je povezana z internetom, zaradi pomanjkanja nameščenih gonilnikov za njih. Poskusite jih osvežiti s standardnim upravljalnikom naprav, tako da določite sistem ali iskanje v tem računalniku ali izberete njihovo lokacijo na disketi z gonilniki, ki naj bo vključena v napravo. Če takega diska ni, ga prenesite iz drugega računalnika na uradni strani operaterja in ga nato namestite ročno. Če zahtevanega gonilnika ni mogoče najti, uporabite informacije o napravi ID v upravitelju naprav in najdaljšo vrstico z dvema identifikatorjema poiščite gonilnike na internetu in nato zaženite namestitev.
  Hkrati ne bodo negativno vplivali tudi vozniki WAN Miniport. Morda so nekatere naprave, zato ne bodite presenečeni. Opomba: če so gonilniki v redu,ponastavite nastavitve modema ali usmerjevalnika tako, da odklopite napajanje za 10-15 sekund.

  Obnovite Winsock in ustvarite novo povezavo

  Če nimate nobenega od zgoraj navedenih želenih rezultatov, poskusite ponastaviti nastavitve Winsock.
  Če želite to narediti, v operacijskem sistemu Windows 7 ali novejši pokličite ukazni poziv kot skrbnik in v njem izvršite ukaz netsh winsock reset, nato pa izvedite celoten ponovni zagon sistema.
  Če to ne pomaga, ustvarite novo povezavo za visoke hitrosti in nastavite zahtevane parametre.

  Kaj bi lahko bilo več?

  Če govorimo o možnih vzrokih za napako 678 pri povezovanju z internetom, ki je lahko povezana z nastavitvami same povezave, jo lahko sprožijo različne vrste virusov in celo zaščitna programska oprema. V prvem primeru je priporočljivo, da izvedete popolno skeniranje sistema z uporabo prenosnih protivirusnih programov, v drugem pa onemogočite čas in protivirusni program ter požarni zid Windows, ki lahko blokira povezavo. Če povezava deluje, mora protivirusni modul spremeniti ali nastaviti izjeme, kot so nastavitve, ki niso blokirana za vhodna in izhodna povezava, kot tudi za dostop do internetnih programov. Toda takšne situacije se zgodi zelo redko, zato bodo zgoraj opisane rešitve zadostovale.

  Sorodne publikacije