Kako odstraniti Clkmon.com: nekaj preprostih nasvetov

Oglaševalski virusi, ki se vse pogosteje pojavljajo na internetu, so začeli vplivati ​​na računalnike zelo selektivno in celo, če lahko tako rečemo, bolj prefinjeni. Ena najbolj zanimivih groženj se imenuje Clkmon.com. Še naprej se bo prikazalo, kako odstraniti ta napad. Toda doslej se pogovorimo o tem, kaj ta aplikacija predstavlja in kako njen vpliv vpliva na uporabniški sistem.

Clkmon: kaj je ta program?

Ta program (in ta program) ne bi smel biti virus, temveč se preprosto nanaša na kategorijo neželene programske opreme, ki jo je mogoče namestiti v operacijski sistem ali prek različnih partnerskih dodatkov pri namestitvi velikega programskega paketa, prenesenega iz nezanesljivega vira, ali prodre v računalnike spontano, ko uporabnik po nesreči ali namerno prekorači dvomljive povezave na internetu.


Do trenutka, ko je porabljen čas, uporabnik ne opazi učinka virusa, dokler se ne začnejo kritične spremembe v nastavitvah spletnih brskalnikov (to je prvi znak). Najbolj zanimivo pa je, da mnogi, tudi ko se prijavijo v redni Task Manager, pogledajo v procese, ne opazijo, da je Clkmon.com prisoten med njimi. Kako odstraniti ta proces, če se nihče ne posveča temu, je lahko razumljiv, če pogledate ime izvršljive datoteke - to spominja na storitev ctfmon, ki je odgovorna za prikaz jezikovne vrstice in preklapljanje razporeditve tipkovnice. Nepazljivost uporabnikov in vodi k dejstvu, da brez ustreznega ukrepanjaZa odstranitev virusa se začne njegova destruktivna aktivnost. Zato ga je treba najprej obvezno izpolniti.


Kako Clkmon.com vpliva na operacijski sistem in brskalnike?

Sprva se spremeni začetna stran, zamenja iskalni sistem, ki je bil predhodno nastavljen na privzeto, nato pa se še vedno preusmerjajo na vire vprašljive (pogosto oglaševalske) vsebine. Poleg celotne preusmeritve se lahko izvede tudi na okuženih straneh, ob obisku pa uporabnik prevzame nove viruse.
Nadalje - slabše. Oglaševanje je tako sistematično vpeljano, da se pojavijo pojavna okna, tudi če je brskalnik izklopljen neposredno na namizju (običajno v sistemski vrstici). Poleg tega se začne nekaj testiranja delovanja računalnika, kar je že znak, da je virus globoko zasedel sistem.

Kako se znebiti Clkmon.com: Standard Removal

Zdaj nekaj praktičnih nasvetov za odpravo te grožnje. Ne glede na to, kako banalno se sliši, se ga lahko znebite ali pa iz glavnih datotek programa, preko odseka programov in komponent, ki je v standardni nadzorni plošči ».
Izberite želeno aplikacijo in kliknite gumb za brisanje /spremembo. Po zaključku postopka morate upoštevati še eno točko v zvezi s programčkom Clkmon.com. Kako ga popolnoma odstraniti? Morate se znebiti preostalega po standardnem postopku odstranjevanja komponent. In to so registrski ključi, datoteke, mape in razširitve (nastavitve plošče) v brskalnikih.
Po brisanju vnosov v registru z iskanjem izvirnega imena, najprej v nastavitvah brskalnika, in vse, kar je, odstranite ali onemogočite plošče, razširitve ali dodatke, čeprav so nekako povezani z grožnjo, in takoj spremenite začetno stran (najbolje je namestiti stran) skriti ali prikazati vrstico z zaznamki) in nato spremeniti iskalni sistem na želeno, če je bil spremenjen.
Nato vprašanje, kako odstraniti Clkmon.com, vključuje prilagajanje lastnosti bližnjice ali same izvršljive zagonske datoteke z uporabo menija PKM z izbiro vrstic lastnosti. Vrsta objekta bo določila celotno pot do izvedljive datoteke brskalnika, ki se mora končati z njenim imenom in končnico EXE. Če je po podaljšku naročnina (običajno http: clkmon.com), jo izbrišite in shranite, nato pa ponovno zaženite sistem.

Metoda alternativnega odstranjevanja

Uporabljate lahko tudi preprostejše metode odstranjevanja virusov, ki vključujejo uporabo posebnih namestitvenih programov iObit Uninstaller ali Revo Uninstaller, ki lahko odstranijo nameščene programe ali celo komponente operacijskega sistema in ne upoštevajo obstoječe prepovedi. Kako odstraniti Clkmon.com z njihovo pomočjo? Dovolj je, da najdete točno aplikacijo ali nameščene plošče (razširitve) na glavnem seznamu programov ali na seznamu razpoložljivih dodatkov za brskalnike in uporabite odstranitev, nato pa se za ostala iskanja vklopi zmogljiv način skeniranja in vsi najdeni elementi se odstranijo izki vključujejo uničenje datotek (lahko so tudi datoteke, mape, registrski ključi). Po zaključku vseh procesov, kot mora biti jasno, se izvede ponovni zagon računalnika.

Kaj ne bi smeli storiti v nobenem primeru?

In končno, ostaja le en nasvet. Recimo, da se uporabnik odloči, da bo iskal rešitev za odstranitev te grožnje na spletu.
Ampak vedno je bilo predlagano, da prenesete pripomočke, kot je SpyHunter ali kaj podobnega. To dokazuje dejstvo, da so taki programi najmočnejše sredstvo za odkrivanje in nevtraliziranje tovrstnih groženj. Ne razmišljajte o njihovi namestitvi in ​​se nato znebite domnevno protivirusne programske opreme, ki bo še težja od samega virusa.

Sorodne publikacije