EOT - kaj je to? Kako se izvajajo odprtokodne pisave?

Spletne strani so bile do nedavnega omejene ne le na "neaktivna" orodja, temveč tudi na pakete pisav za internet. Kaj to pomeni? Vsaka stran je bila polna priljubljenih: Arial, Courier New, Times New Roman Izvirnost je bila preobremenjena! Vendar napredek omogoča razvijalcem iskanje novih načinov za reševanje nestandardnih nalog.

Nekaj ​​zgodovine

Razvoj vgrajene tehnologije OpenType se je končal na prelomu stoletja (1997). Reševanje »tipičnega« problema spletnih strani je bilo ugotovljeno pred več kot 20 leti. Vendar je monopol Microsofta preprečil popularizacijo ECO. Kaj bi to bilo? Razširil bi ne le zmogljivosti razvijalcev, temveč tudi spodbudil nadaljnji razvoj.


Glavna vloga je bila namenjena skupnemu razvoju Microsofta in Adobeja - formata datoteke OpenType. Na prednosti - malo kasneje, vendar "debugging" trajala več kot 10 let. Obseg dela resnično navdušuje.

Odprti tip: ni padca pomanjkanja

Priporočenec TrueType Ideal ima pomemben nabor prednosti:
 • podpira Unicode, ki širi število znakov na 65.000
 • . Majhne velikosti zagotavljajo izvajanje dokumentov PDF in spletnih virov.
 • Znotraj družine so dovoljene spremembe optičnih velikosti, pri čemer se uporabljajo različni nizi vektorskih kontur.
 • Značilnost kontekstnih nadomestkov, ki spreminja slog znaka, odvisno od konteksta.
 • Na kratko o glavni vgrajeni tehnologiji OpenType

  je privlačna ne le raznolikost.črk, vendar tudi zagotavlja varnost. Celotna skrivnost je stisniti in pretvoriti v format .eot, kjer se spletni vir nahaja v korenu. Če ni določeno, znaki ne bodo prikazani. Ta zaščitni mehanizem je postal priljubljen pri znanih proizvajalcih.


  Ena od glavnih pomanjkljivosti je bila obravnava postopka preusmeritve, oziroma orodja za te namene. Pretvornik je bil ekskluzivni pripomoček WEFT, ki deluje samo na platformi Windows. Manj pomembna pomanjkljivost je sistem zaščite, ki preprečuje kopiranje znakov na spletnem mestu. O seznamu problemskih con in načinu njihovega obravnavanja smo razpravljali v delovni skupini (Fonts WG). Najdena je bila alternativna rešitev: namesto ustvarjanja "prostega" vsebnika pod "root" shemo, je bila dodana v format pisave OpenType.

  Zakaj uporabljati ECO

  Ta mehanizem vam omogoča zaščito poteka dela pred nepooblaščeno uporabo. Razvijalci ocenijo svoje stvaritve na stotine, če ne na tisoče dolarjev, jih je mogoče razumeti. Vzpostavitev posamezne pisave EOT (ki je spodaj) lahko traja več let! Zato "virtualni ščit" zagotavlja zaščito intelektualne lastnine pred napadi od zunaj.

  Za kaj je datoteka pisave?

  EOT ne dvomi. Kaj je to? Toda nekateri trenutki še vedno povzročajo vprašljiv pogled. Potopimo se v "notranjost" tako, da pogledamo strukturno osnovo vsake datoteke:
 • splošne informacije;
 • kodiranje ISO, Adobe in Apple, Unicode;
 • tabela imen in glifov;
 • OpenType pomeni prisotnost digitalnega podpisa infunkcije bitne slike.
 • Vgrajena tehnologija OpenType ne samo da lahko razširi prikaz spletnih strani (različne preslikave znakov), ampak tudi zaščito pred piratstvom. EOT - kaj je to? Panacea ali precenjevanje populizma? Odgovor na to vprašanje je nekje v sredini, vendar so koristi nesporne. Vendar pa ni nobenega zagotovila, da nekaj let v "dirki orožja" ne bo vstopil nov igralec.

  Sorodne publikacije