Matična plošča Gigabyte GA-MA770 DS3: Funkcije, fotografije in pregledi

Zanimiv model matične plošče se je pojavil na trgu leta 2008. Zdaj je bilo modno zbrati sistem samostojno, zbrati hladno napravo za to, nato pa so matične plošče porabile manj, saj je veliko uporabnikov lažje kupilo sistem in razmišljalo o združljivosti, prisotnosti nekaterih posebnih konektorjev itd. Gigabyte GA- MA770 DS3, kljub podpori logike sistemskega proračuna iz "rdeče", je bil v vrhunskem segmentu. Kot vedno je bila povezana s prisotnostjo izboljšanih parametrov, zmogljivosti in novih tehnologij.


Embalaža

Novost je običajno pakirana v preprosto blagovno znamko s svetlimi grafičnimi elementi. Pred nami je bela z zeleno škatlo, pred nami so glavne prednosti modela, serije in podprtih procesorjev. Za specifikacijami je veliko več. Tukaj je vrsta pomnilnika, razpoložljivi konektorji, različne tehnologije in funkcije Gigabyte GA-MA770 DS3. Čeprav so predstavljene karakteristike, vendar v stisnjenem formatu.
V škatli ni bilo nič nenavadnega ali novega. Čeprav je vse, kar potrebujete. Poleg navodil in priročnikov so namestili pogon, par Serial ATA zank, en FDD in UltraDMA ter drsnik za sprednjo ploščo.

Postavitev elementov

Gigabyte GA-MA770 matična plošča DS3 se je izkazala za pravilno. Elementi na njem so dobro oblikovani, nič ne preprečuje namestitve platforme v ohišje. Čeprav tukaj lahko najdete pomanjkljivosti. Na primer, lokaciji ni bilo všeč vsem uporabnikomstik z živili, ki zdaj ni na robu plošče. Tudi reža FDD, ki je postala nižja in "sedi" pod PCI, ni bila pravilno nameščena.


Severni in južni mostovi so zaščiteni s radiatorji. So kompaktni, zato ne smemo misliti, da bo takšen sistem pasivnega hlajenja dovolj za popolno uporabo sistema. Kljub temu je prisotnost aluminijastih radiatorjev všeč, in če jih dopolnite z dobrim hladilnikom, je zagotovljena stabilnost matične plošče. In za tiste, ki bodo na splošno eksperimentirali z overclockingom, bi moral biti na prvem mestu nakup hladilnega sistema.

Podrobnosti

Gigabyte GA-MA770 DS3 V 1.0 je delal s čipom AMD SB600. Ona je partner s 4 Serial ATA pristaniščih na 3GB /s. V tem primeru lahko uporabite polja, eno režo za par IDE, kot tudi ducat USB-vtičnic. Opozoriti je treba, da so bili štirje od njih notri. Obstajala je tudi barvna oznaka, ki je olajšala namestitev modulov.
Platforma ima dva PCI priključka, dva para PCIe x1 in en PCIe x16. Ni bilo slabo, ko je prišel zvočni sistem, ki deluje na osemkanalnem kodeku. V tem primeru priključek podpira tako HDA ​​kot AC'97. Delali so na obdelavi avdio kodeka, sedaj nezadovoljnih uporabnikov, ki so prejeli zažgane kondenzatorje, postali manj. Na plošči in omrežnem krmilniku, ki je podpiral
, je bilo mesto var blokSettings2 = {blockId: "R-A-70350-2", renderTo: "yandex_rtb_R-A-70350-2", async:!
blockSettings2 = {blockId: "RA-70350-2", renderTo: "yandex_rtb_R-A-70350-" 2 ", statId: 70350async: 0};
}

! funkcija (a, b, c, d, e) {a [c] = a [c] || [], a [c] .push (funkcija () {Ya.Context.AdvManager.render (blockSettings2)} ), e = b.getElementsByTagName ("script") , d = b.createElement ("script"), d.type = "text /javascript", d.src = "//an.yandex.ru/system /context.js ", d.async =! 0e.parentNode.insertBefore (d, e)} (ta, ta.dokument," yandexContextAsyncCallbacks ");

Vmesniška plošča

Na splošno Gigabyte GA-MA770 DS3 V 1.0 ima dokaj popolno in samostojno ploščo. Značilnosti so pomagale temu modelu pobegniti v vodje prodaje. Uporabniki so opozorili tudi na prisotnost vseh potrebnih priključkov. Da, panel je našel par PS /2, ki je bil zasnovan za tipkovnico in miško. USB reže so bile vse prej omenjene 10, vendar je bilo šest kosov poslanih na zunanjo ploščo - in to je dovolj. Tu sta bila dva S /PDIF, vrata IEEE so bila izvedena kot šestkontaktna in štiri pristaniška vrata. RJ45 je pomagal vzpostaviti povezavo. Obstaja serijska COM in trije pari avdio konektorjev.
Mimogrede, na samem pultu so bili tudi priključki, med katerimi je bilo prostora za hladilnik, štiri-kontaktna reža za hladilnik je bila nameščena skoraj pri samem čipu, kar kaže na potrebo po namestitvi hladilnega sistema za celotno ploščo in ločeno za kristal. Priključki so opremljeni s tremi kontakti za hlajenje v ohišju.

Podpora

Gigabyte GA-MA770 Matična plošča DS3 je pridobila severni most, ki ga predstavljajo AMD 770 in južni AMD SB600. Kristalni priključek je zasnovan za Socket AM2 + format. Platformo bi lahko namestili z ducata procesorjev. Med njimi so bili AMD Phenom FX, Athlon 64 FX, X2 Dual-Core, Sempron in drugi. Matična plošča je delovala tudi v parih z DDR2. Poleg tega je upravni odbor namestil štiri sedeže, vendar je podprl dvokanalno povezavo, s pomočjo katerebilo je mogoče klicati do 16 GB. Sam čipov je bil konfiguriran tako, da sodeluje z vodilom HyperTransport 3.0, ki je običajno deloval s frekvenco do 2600 MHz, in če kupite Phenom čip, je potreben za pravilno delovanje.

Prilagoditev

Za prilagoditev parametrov matične plošče morate iti v BIOS. Ta meni vam omogoča izboljšanje parametrov modela, povečanje njegove produktivnosti in prilagoditev. Toda na splošno so vsi parametri v BIOS-u namenjeni za overclocking eksperimente z Gigabyte GA-MA770 DS3.
Za prilagoditev procesorske tehnologije morate izbrati meni cool'n'quiet Virtualization. Faktor procesorja se lahko prilagodi tudi v koraku 05, njegov obseg pa se začne pri 5. Frekvenca sistemskega vodila se lahko prilagodi od 200 do 500 MHz in se spreminja tudi s korakom 1 MHz. Obstaja delilnik pomnilnika, ki je izračunan na Phenomovem modelu. Obstaja nastavitev HyperTransport. Frekvenco vodila lahko nastavite na 1 GHz v korakih po 200 MHz in spremenite tudi bit z 8 na 16 in nazaj. Obstaja celo vrsto sprememb napetosti, ki pridejo do spomina, severnega in južnega mostu, na procesorju. Čas je pokazal, da je, če je dobro obravnavati BIOS, mogoče doseči dober overclocking sistema. Če bi bile kritične vrednosti, bi bile označene z rdečo barvo, ki je takoj določila mejo spremembe.
Všeč so mi bili mnogi in razdelek za strojno opremo, ki je bil najbolj primeren za nadzor procesorja in same plošče, kakor tudi hitrost hladilnika na procesorju in druge, če sploh. Skupaj so trije navijači. Meniji so označeni intekočih kazalcev oskrbe. Od tu je bilo mogoče navesti kritično temperaturo ogrevanja, vrednost vrtenja hladilnika, nastavitev samodejnega prilagajanja hitrosti rezil itd. Najbolj zahtevana je AMD OverDrive. To vam omogoča, da ročno razpršite, spremljate sistem, ne da bi šli v BIOS, in delate vse iz namizja. Zanimivo je, da je bilo glede na izbrani čip mogoče pridobiti razširjene ali skrajšane kontrolne parametre. Obstaja tudi dobra programska oprema Easy Tune Pro 5. Ta programska oprema vam bo pomagala ugotoviti temperaturo na glavnih komponentah plošče, prav tako je mogoče nadzorovati hitrost ventilatorja ali pomagati sistemu izboljšati frekvenčne indikatorje. Mimogrede, mnogi strokovnjaki menijo, da bo takšna programska overclocking pomagal začetnikom, saj je sam proces bolj ali manj avtomatiziran.

Testiranje

Seveda je bil ta model testiran, kar je pokazalo dobre rezultate in na splošno konkurenčnost tega odbora. V takratnih igrah je odbor dovolil prikazati 80-90 FPS, kar je dovolj za strelce tistih časov.

Pospeševanje

Ovrekloking tega modela je treba izvajati z visokokakovostnim in močnim hlajenjem. Enak proces izboljšanja kot celote je bil dokaj stabilen in brez napak. Težave se lahko pojavijo le, če je napetost napačna, v tem primeru bo sistem zavrnil delo in se izklopil. Zato pospeševanje traja veliko časa, saj je potrebnopravilno nastavite napetost na severnem mostu in jo v povprečju povečate za 015 ur. V tem primeru se lahko frekvenca poveča na 410 MHz.
Te vrednosti jasno kažejo, da na splošno odbor omogoča razstavljanje procesorjev celo mlajše kategorije ob polni moči.

Posodobitev

Po določenem času se je družba odločila izdati posodobljeno različico te različice Gigabyte GA-MA770 DS3 rev. 2.0 Ne moremo reči, da se je različica zelo razlikovala od prejšnje, vendar še vedno povsem nova, je kupil. Oblikovanje plošče je bilo opazno, nekateri elementi so bili preneseni. Vrata COM so se premaknila od zadnje plošče v spodnji levi kot. Namesto tega je bil plošči USB dodan par. Število priključkov SATA se je povečalo s štiri na šest. Opazno drugo vezje Bios, tudi posodobljen model za omrežno povezavo, in na dnu plošče je bil preoblikovan napajalni čip.

Spremembe

Zanimivo je, da so se lastnosti Gigabyte GA-MA770 DS3 v.2.0 spremenile. Južni most je nadgrajen na SB700 in celoten elektroenergetski sistem, ki je postal bolj zanesljiv in 100% izdelan iz polimernih kondenzatorjev.
Število podprtih čipov se je povečalo, vključno s Phenom FX, Athlon 64 Athlon 64 FX, Athlon 64 X2 Sempron. V tem primeru so med podprtimi kristalnimi jedri že pozabljeni Kuma, Windsor, Lima, Sparta itd. Poraba energije procesorja - do 140 W, frekvenca vodila se giblje od 2 do 52 GHz. Posodobljen zvočni kodek. Količina pomnilnika ostaja enaka, moduli so štirje, vendar sprejema sistem dvokanalne arhitekture.

Ocene

Gigabyte GA-MA770 DS3 v.2.0 je prejel ocenepovprečje Prva različica je bila pohvaljena zaradi svojih širokih funkcij, podpore za hiter pomnilnik in pomembnih razširitvenih rež. Disperzija je bila všeč tudi kupcem. Bilo je nezadovoljnih uporabnikov. Nekateri so strmoglavili zaradi ne-pravilne prehrane, ki je bila na splošno določena v drugi različici. Zato je druga posodobljena različica postala boljša. Tukaj smo že omenili priročno lokacijo potrebnih slotov, dostop do njih in celotno lokacijo komponent na tabli. Tam so bili tudi tisti, ki so uporabili podoben model v 6-7 letih, kar se lahko šteje za ne povsem pravilno, saj tehnologija napreduje, zato zastarele naprave ne najdejo mesta in zapustijo trg. Zato je veliko ljudi nezadovoljnih z razpoložljivostjo stare zvočne kartice Realtek in AC'97.
Obe matični plošči sta predstavili Hyper Transport 3.0 in PCI Express 2.0. Prav tako je bilo zadovoljstvo, da so vključeni vsi potrebni adapterji in dodatna programska oprema. Na platformo je možno namestiti tudi štiri ventilatorje, od katerih so trije ohišja, eden pa je zasnovan za hlajenje procesorja.

Sorodne publikacije