Blokiranje obrobnih oglasov: več načinov

Edge - najnovejši razvoj med internetnimi brskalniki vseh znanih Microsoftovih. Ta brskalnik je vključen v najnovejši Windows 10. Prvi dostop do globalnega omrežja po nakupu novega računalnika ali namestitvi operacijskega sistema, ki ga uporabnik prejme prav zaradi te rešitve. Spregovorimo o zelo pomembni slabosti programa in kako ga odpraviti - pomanjkanje zmožnosti za blokiranje robnih oglasov privzeto.

O brskalniku Edge

Obravnavani brskalnik je bil ustvarjen iz nič in je namenjen predvsem zamenjavi zastarele in hitro izgubljene priljubljenosti Internet Explorerja. Treba je opozoriti, da se je Edge na splošno zdel vreden konkurent drugim opazovalcem, čeprav ni brez pomanjkljivosti. Seveda bi blokiranje oglasov v brskalniku Edge, če je bilo prvotno iz prve različice, prineslo Microsoftovo odločitev veliko bolj priljubljeno, kot je mogoče danes navesti. To je zelo priljubljena funkcija.


Kako blokirati oglaševanje na robovih

Če govorimo o blokiranju različnih oglaševalskih komponent sodobnih spletnih strani prek obravnavanega brskalnika, je to seveda pomembno za mnoge funkcije brskalnika. Uporabniki se uporabljajo za uporabo podobnih funkcij v drugih aplikacijah za ogled spletnih strani, ki so bile uporabljene pred pojavom Microsofta. Toda vsaka aplikacija se ne ocenjuje s prisotnostjo ali odsotnostjo ene ali druge, čeprav pomembne, funkcije. Mnogi kot Edge na splošno, na primer, za hitrost dela in njegoveprivzeto v OS. In glede dodatnih možnosti - je bila najdena rešitev. Blokiranje oglasov v programu Microsoft Edge lahko opravite s programsko opremo tretjih oseb in vtičniki. Na neki točki je tudi možnost aktiviranja funkcije zaklepanja v samem brskalniku.


Prva metoda

V času, ko so se pojavile prve različice brskalnika, manjka možnost blokiranja "oglaševalnega smeti". Toda prva rešitev je bila najdena dovolj hitro, da blokira oglas Edge z uporabo Adguardja. Na splošno se ta blokator prikaže kot odličen način za samodejno odstranjevanje oglasnih pasic, pojavnih oken. Poleg tega programski paket, ki je Adguard, vključuje komponente, ki lahko pospešijo delo na internetu, kot tudi zagotavljajo možnosti za celovito zaščito uporabniškega računalnika pred spletnimi grožnjami.

Prednosti in slabosti

Tako je s pomočjo Adguarda mogoče bistveno izboljšati kakovost in varnost brskanja po internetu v Microsoftovem brskalniku. Blokiranje robov in druge funkcije, ki se prikažejo po namestitvi programa Adguard, naredijo brskalnik skoraj popoln. Edini faktor zaustavitve je strošek programa, za nekatere uporabnike se zdi, da je previsok.

Plugins

Z razvojem brskalnika Edge in sprostitvijo velikih posodobitev tega izdelka so bile na voljo nove, prej odsotne funkcije. Zlasti je bilo mogoče uporabljati aplikacije razvijalcev drugih proizvajalcev - vtičnikov. Tovrstna razširitev funkcionalnosti je zelo dobrodošla številnim uporabnikom, med drugim tudiker je blokiranje oglasov Edge postalo bolj dostopno in preprosto. Dovolj je, da namestite razširitev AdBlock iz trgovine z aplikacijami Windows 10, in oglaševanje na spletnih straneh je mogoče v večini primerov spregledati.

AdBlock

Prednosti in slabosti AdBlock-a
Verjetno je ta način reševanja problema odstranjevanja okuženih pasic in drugih "junk" komponent spletnih mest mogoče šteti za najbolj priljubljen, poleg tega pa se plug-in distribuira brezplačno. Pomanjkljivosti so dejstvo, da AdBlock ne blokira vseh oglasov v celoti, ponudbam nekaterih razširitvenih podjetij pa še vedno manjka. To je najverjetneje posledica sporazumov, ki obstajajo med razvijalci AdBlock-a in drugih podjetij (obstajajo govorice, tudi Google).

Vgrajene značilnosti Edge

Nedvomno razvijalci najbolj priljubljenega operacijskega sistema včasih poslušajo misli uporabnikov in izvajajo svoje programe v funkcijah povpraševanja. Kot veste, je brskalnik Edge posodobljen z operacijskim sistemom, saj je sestavni del. Z izdajo ene od večjih posodobitev za Windows 10 je Edge za blokiranje oglasov, natančneje, možnost blokiranja pojavnih oken, postal vgrajen v Microsoftov brskalnik. Če želite uporabiti to funkcijo, morate odpreti brskalnik in se pomakniti po poti: »Možnosti« - »Napredne možnosti« - »Blokiraj pojavna okna«, nato pa preklopite stikalo za uporabo te funkcije na »Vklop«. Po takšnih manipulacijah pop-up okna teoretično ne motijo ​​uporabnika. Zgoraj opisana metoda je relativno učinkovita metoda, ki vam omogoča, da odstranite izproces brskanja po spletnih straneh je najbolj vsiljiv, zelo moteč in pogosto nevaren element. Microsoft seveda lahko navaja, da je blokiranje oglasov v operacijskem sistemu Windows Edge prisotno, čeprav je 100% zanesljiva in primerna za vse potrebe uporabnikov, je zgoraj opisano rešitev težko poimenovati.

Prihodnost

V svojih objavah razvijalci programa Windows in brskalniki Edge svojim uporabnikom pogosto obljubljajo, da bodo v brskalniku ustvarili in uresničili celovit blokator oglasov. Ni podatkov o datumih izdaje, zato je zelo težko napovedati, kdaj bodo uporabniki dobili resnično popolno in funkcionalno rešitev, vgrajeno v brskalnik. Poleg tega ne smemo pozabiti, da je prihodek od oglaševanja precej velik znesek, ki prihaja iz računov, vključno z Microsoftom. Popolnoma je mogoče domnevati, da je to razlog, zakaj je tako počasen razvoj zelo potreben za navadne uporabnike programskih orodij

Sorodne publikacije