Kako znova namestiti Windows 10 z licenco: koliko je to in kako to narediti?

Vsi tisti uporabniki, ki so prešli na deseto različico sistema tako, da sledijo Microsoftovim brezplačnim ponudbam ali jih namestijo kot tehnični predogled s poznejšo nadgradnjo in kot uradna polna različica, v nekaterih primerih se soočajo z operacijskim sistemom Windows, ko ga znova namestite , kot si mnogi mislijo, lahko zahteva licenčni ključ. In potem je problem, kako ponovno namestiti Windows 10 z licenco. Preberite, kolikor je to.

Ali lahko Windows 10 znova namestim z licenco?

Prva brezplačna različica je bila aktivirana samodejno in s procesom posodobitve praga 2 je proces aktivacije postal veliko lažji, ker so se razvijalci odločili, da uporabnikom ne bodo povzročali težav.


Zdaj ponovno nameščanje operacijskega sistema Windows 10 z ohranjanjem licence poteka zelo elementarno. Če se oprema ne spremeni, lahko sistem znova namestite vsaj stokrat. Tudi zamenjava trdega diska, na primer od trdega diska do SSD-ja za zahtevo za aktiviranje, absolutno ne vpliva. Če govorimo o nadgradnji praga, je bila aktivacija v njej poenostavljena do te mere, da ni težav z "čisto" namestitvijo operacijskega sistema Windows 10 ali nadgradnjo sedme in osme spremembe desetega problema. V deseti različici delujejo tudi aktivacijski ključi, ki so bili uporabljeni za predhodno nameščene Windows 7 in 8!

Windows 10 Ponovna namestitev s shranjevanjem licence: prejšnji koraki

Preden ponovno namestite sistem, morateizvedite vrsto preprostih dejanj. Prvič, za vsak primer bi morali podpreti. Drugič, morate uporabiti izmenljivi medij, iz katerega bo izvedena namestitev.


V primeru "čiste" namestitve in v primeru nadgradnje za ustvarjanje zagonskega pogona USB ali pogona, morate uporabiti pripomoček, imenovan Media Creation Tool, ki ob zagonu izbere ustrezno particijo namesto zagona namestitve sistema na trdem disku. Ta dodatek ima nedvomno prednost, da bo uporabnik trenutno dobil najnovejšo različico sistema, skupaj z glavnimi posodobitvami.

Standardni postopek namestitve sistema

Ponovna namestitev sistema Windows 10 z ohranjanjem licence se začne z dejstvom, da je prednostna zagonska naprava nastavljena v nastavitvah BIOS-a.
Če se kot tak uporablja običajni bliskovni pogon, ga morate pred vnosom parametrov BIOS-a vstaviti v ustrezna vrata, sicer ga prvotni V /I sistem med napravami za prenos ne prepozna. Če je vse opravljeno pravilno, se v odseku Prednostni zagon naprave prikaže ime želenega medija. On mora biti nameščen kot prvi.
Po začetku je postopek standardne namestitve. Ko postopek doseže korak, ki ga namerava vnesti licenčni ključ, ga lahko preprosto prezrete in kliknete gumb za nadaljevanje. Nato boste pozvani, da izberete particijo, v kateri naj bi namestili sistem in ga formatirali. Izberite disk C in se strinjate z opozorilom(formatiranje vseh drugih delov ni potrebno). Nato ponovno poudarimo oblikovani del in počakamo na dokončanje namestitvenega postopka.
V primeru posodobitve je treba opozoriti, da imajo datoteke na trdem disku lahko prejšnje nastavitve, zato je po namestitvi operacijskega sistema Windows 10 zaželeno, da se jih znebite, ker bodo obešeni na mrtvi teži samo na mestu.

Nekatere odtenke ponovne namestitve operacijskega sistema Windows 10 na prenosnih računalnikih

Vendar samo takšna tehnika ne omejuje ponovne namestitve sistema Windows 10 z ohranitvijo licence. V nekaterih modelih prenosnih računalnikov lahko uporabite zelo specifične metode.
Ponovno nameščanje operacijskega sistema Windows 10 z licenco je običajno mogoče opraviti na podlagi posebnih menijev, ki se imenujejo s kombinacijo tipk ali gumbov na tipkovnici ali telesu. Naprave HP uporabljajo tipko F11 na tipki Sony VAIO ASSIST, gumb ASSIST na ključu Sony VAIO, napravo Lenovo, gumb za gumb Novo in sistem Toshiba s tipko številka 0. Edina pomanjkljivost je, da bo na koncu nameščen čist, obnovljen sistem brez najnovejših posodobitev. . Kasneje bodo integrirane (če je omogočeno samodejno posodabljanje). V nasprotnem primeru boste morali uporabiti ročno iskanje z naslednjo namestitvijo.

Sklepna ugotovitev

Kot je bilo že omenjeno, je za vse primere, v katerih je potrebna ponovna namestitev desete spremembe sistema Windows, uporabljena tehnika precej preprosta. Na nekaterih modelih prenosnih računalnikov ta proces izgleda veliko bolje kot delovanje na stacionarnih računalnikih. Vendar pa moramo plačati poklonza Microsoftove razvijalce: procesi, povezani z zahtevami za aktivacijo izdelka, so poenostavljeni, tako da lahko ponovna namestitev sistema, ko se želite znebiti vseh njegovih napak, izvajajo uporabnika katere koli stopnje usposabljanja. Kot je za namestitev posodobitev v "čist" sistem, potem ne bi smelo biti nobenih posebnih težav, saj je privzeto ta funkcija aktivirana v operacijskem sistemu Windows. Če posodobitve niso samodejni stroj, ni nič enostavnejšega od uporabe iskanja pomembnih posodobitev v središču storitve Windows Update, nato pa jih namestite tako, da izberete tiste, ki so kritični (v sistem lahko vključite dodatne dodatke, kot želite).

Sorodne publikacije