Kako obrniti sliko v Photoshop, povečati, izrezati in dodati besedilo

Photoshop je zmogljiv urejevalnik slik in v svetu ni podobnih podob. Vendar pa nekateri novoustanovljeni uporabniki pri delu z njim naletijo na veliko težav. To je zaradi nekaterih razlogov, toda glavni je nerazumljiv vmesnik. In v resnici, v primerjavi z urednikom, kot je Pait, Photoshop prestraši svoje orodje. Toda to je samo začetek.

V tem članku bodo razstavljene štiri preproste funkcije. Naučimo se, kako sliko prestaviti v Photoshop, povečati, izrezati in vstaviti v besedilo. Te na prvi pogled enostavne operacije se morda zdijo precej zapletene za na novo prispele uporabnike programa, vendar bodo podrobna navodila, ki bodo navedena v članku, lažje razumela vse.


Obrnimo sliko

Torej, prva stvar, ki se naučimo je, kako sliko prestaviti v Photoshop. Torej, da ne bi črkovali dolgo časa, začnimo takoj do točke. Prva stvar je seveda odprta sama slika. To lahko storite na dva načina. Prvi in ​​bolj poznan začetnikom pomeni, da kliknete na datoteko v zgornjem podoknu in nato kliknete Odpri. Drugi način skrajša potreben čas. Pritisnite Ctrl + O. V vsakem primeru boste videli pogovorno okno. V njej položite pot do želene slike, nato pa, potem ko jo označite, kliknite »Odpri«.
Torej je slika odprta, vendar prejda bi sliko obrnili v Photoshop, jo morate najprej izbrati. Kako to storiti? Izberete lahko sliko kot celoto in ločeno območje. V ta namen orodje vsebuje naslednje objekte: pravokotno /eliptično orodje, Lasso /poligonalno laso /magnetno laso orodje. Če pa je potrebno sliko povsem zasukati, uporabite bližnjico na tipkovnici Ctrl + A.


Zdaj morate sliko obrniti. Če želite to narediti, morate uporabiti orodja, kot so Edit, Transform in Rotate 180 ?. Ko izberete želeno orodje, lahko z miško nastavite kot vrtenja. Če ste določili kot, pritisnite Enter, da uporabite spremembe. Ostane samo shranjevanje slike. To naredite tako, da pritisnete Shift + Ctrl + S. Podajte pot, kamor želite shraniti datoteko, in kliknite V redu. To je vse, zdaj veste, kako sliko obrniti v Photoshop.

Razširimo sliko

Zdaj pa govorimo o tem, kako povečati sliko v Photoshopu. Glede na to, da že veste, kako ga odpreti, bo ta korak preskočen. Slika je torej pred vami. Če želite povečati sliko, da bi olajšali delo z majhnimi predmeti, lahko uporabite orodje za povečavo. Uporabite lahko tudi kombinacijo hotkeys: Ctrl + "+" - za povečavo, ali Ctrl + "-", da jo zmanjšate.
Če želite sliko povečati sami, morate v meniju Urejanje uporabiti orodje Free Transform. To funkcijo lahko pokličete tudi s pritiskom na Ctrl + T. Zdaj se je na sliki pojavila mreža z vročimi koti. Če želite spremeniti velikost, premaknite kazalec na vozlišče in,Premaknite miško, da vnesete novo velikost. Če želite, da je velikost sorazmerna, pritisnite tipko Shift.

Cut image

Zdaj vam bomo povedali, kako izrezati sliko v Photoshopu. Za to morate uporabiti orodje za obrezovanje. Nahaja se na stranski vrstici na levi, tretji na seznamu. Po izbiri in uporabi LCM določite želeno območje na izrezani podobi. Ko je regija izbrana, jo lahko urejate z raztezanjem širine ali višine. Ostaja samo pritisnite Enter. Zdaj je presežek, ki je bil na območju izbire, izginil.

Vstavi besedilo v sliko

Vstavi besedilo v sliko je zelo preprosto. V ta namen uporabite orodja za vodoravno besedilo ali navpično besedilo, odvisno od mesta, ki ga želite videti.
Sedaj kliknite na LMB, kjer pomislite na vstavljanje slike. Po tem morate v polje vnesti besedilo. Na tej stopnji morda ne boste pozorni na njegovo pisavo, barvo ali velikost. Zdaj v meniju morate odpreti odsek "Window", v njem izberite ukaz "Symbol". V oknu, ki se pojavi, lahko spremenite svoj napis kot dušo. Ko vse popravke opravite, lahko sliko varno shranite.

Sorodne publikacije