Kako zmanjšati velikost datoteke JPG: navodila po korakih, pregled možnosti in priporočil

Velika večina sodobne družbe že dolgo aktivno uporablja socialna omrežja za komunikacijo, razvoj, rekreacijo in ogled fotografij starih prijateljev ali samo znancev. Gledanje dogodkov življenja drugih ljudi je vsakomur nenamerno deliti svoje dogodivščine. Vendar pa tudi najuspešnejši okvirji ne preidejo na svoje priljubljene spletne strani: velikost ali teža slike presega zgornjo mejo. Uporabniki pa napadajo iskalnik in poskušajo ugotoviti, kako zmanjšati velikost jpg datoteke.

Prve povezave pogosto vodijo do virov tretjih oseb, ki ponujajo nalaganje slik na strežnik in njihovo stiskanje na spletu. Toda v takih primerih je kakovost fotografij bistveno prizadeta. Toda kako zmanjšati velikost jpg datoteke in ne dobimo kot rezultat fotografije, ki bo imela jasno vidne pike? Za začetek morate razumeti, kakšna je teža in velikost slike.

Dovoljenje in velikost slike

Uporabniki, ki niso povezani s stalnim delom z grafičnimi urejevalniki, pogosto zamenjujejo osnovne pojme, kot so dovoljenja in velikost slike. Poskušali ugotoviti, kako zmanjšati velikost datoteke jpg, mnogi spremenijo dovoljenje in obratno.

Velikost fotografije ali slike je fizična predstavitev slike, tj. Velikost v centimetrih, milimetrih, palcih itd. Ločljivost slike je jasno določeno število slikovnih pik na palec. Merjeno linearno - število točk v eni premici.
Podrobnosti o dovoljenjuSlike zagotavljajo proizvajalci fotoaparatov in fotografska oprema: od 320x240 do 7680x4800. Višja ločljivost kamere, jasnejša in boljša slika ali video posnetek. Treba je omeniti, da bo pri spreminjanju fizičnih podatkov slike - velikosti - število slikovnih pik ostalo nespremenjeno, vendar se bo raztezalo do večjega prostora. Na ta način se izgubi jasnost slike. Z zmanjšanjem velikosti fotografije, vendar brez spreminjanja ločljivosti, lahko posnamete večjo kakovost slike.

Kako zmanjšati velikost datoteke JPG?

Vendar, kako spremeniti datoteko, ne da bi morali iti v programe? Eden od najlažjih odgovorov na vprašanje, kako zmanjšati velikost KB datoteke * .jpg - privabiti vire za spremembo slike na spletu. Ampak ne pozabite, da na teh straneh je običajno postavi neverjetno količino oglaševanja. Skoraj vsak klik vodi do vira tretje osebe. Preden izberete spletno mesto, ki vam pomaga pri spreminjanju velikosti fotografije, ga morate temeljito preučiti. Začeti iskati vire, kjer uporabniki delijo preglede različnih stvari in izberejo tiste, ki so nagrajeni z največ zvezdicami ali "plusi". Ob strani morate prenesti izvirno sliko. Po nekaj preprostih korakih, tako da izberete obliko, velikost, itd., Boste pozvani, da prenesete to datoteko na osebni računalnik. Ker se delo pri spreminjanju velikosti opravi samodejno, lahko kakovost fotografij opazno vpliva.

Photoshop: hiter način spreminjanja velikosti slik

Eden izmed najbolj priljubljenih grafičnih urejevalnikov - Photoshop - najpogosteje uporabljajo navadni uporabnikiuporabljajo za prekrivanje filtrov in spreminjanje velikosti fotografij in slik. Mnogi sploh nimajo vprašanj o tem, kako zmanjšati velikost jpg datoteke v Photoshopu.


Za zmanjšanje fizičnih indeksov datoteke ga morate najprej odpreti v grafičnem urejevalniku. Nato odprite meni »Slike« in izberite »Velikost slike«. Uporabite lahko tudi bližnjico Alt + Ctrl + I, da pokličete pogovorno okno.
Če želite spremeniti fizične kazalce slike, morate spremeniti širino in višino fotografije. Ikona, ki združuje metrike, omogoča shranjevanje razmerij osnovne datoteke. Ti kazalniki se običajno merijo v centimetrih ali slikovnih pik, vendar so odstotki prisotni, palci, milimetri, točke in vrhovi. Naslednji korak je shranjevanje sprememb. To lahko storite tako, da v meniju Datoteka izberete "Shrani kot" ali s pomočjo tipk Ctrl + S. Nato grafični urejevalnik predlaga, da izberete parametre: format in kakovost, ali kako drugače, težo slike.

Spremenite velikost slike v programu Paint

Lastniki osebnih računalnikov, ki nimajo nameščenega grafičnega urejevalnika, lahko uporabljajo program Paint, nameščen v sistemu Windows.
Odgovor na vprašanje, kako zmanjšati velikost jpg datoteke v programu Paint, je preprost. Najprej morate odpreti datoteko v programu. Nato v spustnem meniju izberite "Spremeni velikost in nagib" ali pa uporabite kombinacijo tipk Ctrl + W. Okno, ki se prikaže, predlaga spremembo ali nagibanje slike. Fizične parametre lahko spremenite: vodoravnoali navpično. Da bi dosegli boljšo kakovost, priporočamo, da si zapišete element "Shrani razmerje". In zadnji korak je shranjevanje slike.

Sprememba dovoljenja v Photoshopu

Na številnih mestih, kjer morate v svoj profil dodati sliko, obstaja omejitev ne le na velikost datoteke, temveč tudi na njeno ločljivost. Na primer, teža avatarja ne sme presegati 100-150 kilobajtov. V takih primerih je malo verjetno, da bo spreminjanje fizičnih kazalcev fotografije pomagalo.


Da bi spremenili težo ali ločljivost fotografij v Photoshopu, morate datoteko odpreti v grafičnem urejevalniku in klikniti na meni »Slika«. Nato poiščite element "Velikost slike".
Pod že znanimi parametri, ki določajo širino in višino, je vrstica "Resolution". Ta parameter se meri v pikah na palec ali v številu slikovnih pik na centimeter. Ko dosežete želeno številko, morate sliko shraniti v isto ali novo datoteko z možnostjo »Shrani kot« ali možnostjo Ctrl + S.

Spreminjanje teže fotografije v programu Paint

Na žalost pod vgrajeno aplikacijo Paint za Windows ni bila vključena takšna funkcija, kot je "zmanjšanje teže datoteke * .jpg, medtem ko je shranjena velikost." Ta urejevalnik vam omogoča, da spremenite samo velikost fotografije in njen naklon. Če pa je izvorna datoteka drugačna od datoteke JPG, lahko še vedno najdete vrzel in spremenite velikost slike. Dejstvo, da so takšni formati BMP, RAW in drugi zelo veliki. Če želite spremeniti velikost, odprite sliko v urejevalniku in v meniju izberite »Shrani kot«, da spremenite format JPG. V večini primerov se bo masa fotografije takoj zmanjšalavečkrat

Sorodne publikacije