Kako se vrniti na tovarniške nastavitve za Android: Vodnik po korakih

Ponastavitev telefona Android na tovarniške nastavitve je postopek, v katerem so izbrisani vsi podatki v napravi. Ta proces ga obnavlja v stanje, v katerem je bil v času pridobitve. Edina stvar, ki ostane nespremenjena, je posodobitev operacijskega sistema. To pomeni, da če ponastavite napravo Android na tovarniško privzeto nastavitev, vam ni treba ponovno posodabljati platforme.

Kaj to pomeni?

Zakaj uporabniki obnovijo svoje nastavitve naprave Android (pametni telefon ali tablični računalnik)? Postopek ponastavitve je v mnogih pogledih podoben profesionalni zobni pasti za čiščenje zob. Vse kontaminante odstranimo in pustimo čisto. Zato je togo ponovno zagonsko orodje neprecenljivo orodje za odpravljanje težav. Vendar pa obstaja več drugih razlogov za to. Poudariti je treba podrobnosti.


Odpravljanje težav

Najpogostejši razlog za ponastavitev telefona Android na tovarniške nastavitve je potreba po odpravljanju težav, s katerimi se srečujete pri delu s pametnim telefonom in ki jih ni mogoče odpraviti. Lahko je karkoli, od trajnega mačka do videza novih privzetih aplikacij. Brskalnik Chrome na primer preneha delovati in postane neznosno počasen. Preden napravo Android znova nastavite na tovarniške nastavitve, najprej poskusiteznova zaženite, preverite internetno hitrost in izvedite vse druge korake za odpravljanje težav. Obnovitev na primarne nastavitve je možnost, ki jo uporabite, ko ne morete dokončati vsega drugega.

Prodaja

Drug pogost razlog za težko ponovno zagon naprave je njena prodaja ali prenos na druge roke. Verjetno ne želite prenesti pametnega telefona ali tabličnega računalnika brez brisanja vseh podatkov na njem, zato je ponastavitev na tovarniške nastavitve najboljši način za to.

Nastavitve pripomočkov

Vprašanje, kako se vrniti na tovarniške nastavitve za Android, je pomembno tudi, če ste kupili stari pametni telefon ali tablični računalnik, tudi če je naprava že očiščena in pripravljena za uporabo. uporabo Če prejmete napravo, ki ni od bližnjega prijatelja ali družinskega člana, ne smete domnevati, da je operacijski sistem popolnoma čisto. V sodobnih pripomočkih lahko vnašate podatke o plačilnih karticah in osebnih dokumentih, zato je pomembno zagotoviti varnost.

Kako se vrniti na tovarniške nastavitve na Androidu?

Ne pozabite, da bo ta postopek izbrisal vse podatke na tabličnem računalniku ali pametnem telefonu. Zato je pomembno, da varnostno kopirate shranjene podatke iz naprave. V Android Marshmallow (6.x) in kasneje mora biti vaš pripomoček konfiguriran tako, da se samodejno vrne v oblak v Googlu. Prenesete lahko tudi aplikacije, kot je Ultimate Backup, ki je namenjena za ročno varnostno kopiranje naprave. Kako ponastaviti naAndroid? Najprej pojdite v aplikacijo Nastavitve.
Pomaknite se navzdol in kliknite "Backup and reset" v razdelku "Zasebnost". Na vrhu "Varnostno kopiranje podatkov" mora biti nastavljen na "Vklop". Če je nastavitev nastavljena na "Off", jo preklopite.
Pripravite napravo, preden jo lahko ponastavite na Android. Morate ga priključiti na vir napajanja in se prepričati, ali je telefon povezan z omrežjem Wi-Fi za varnostno kopiranje. Bolje je, da ga pustimo za noč. Napravo polnite vsaj nekaj ur. Ko ta čas mine, kliknite Obnovi tovarniške podatke na dnu zaslona, ​​da izbrišete vse podatke in spremenite pripomoček v "novo" stanje. Svojo izbiro boste morali potrditi na naslednjem zaslonu.

Kaj storiti potem?

Kako se vrnem na tovarniške nastavitve na Androidu? Napravo morate znova zagnati. Trenutno se lahko na zaslonu pojavi indikator, ki prikazuje postopek brisanja informacij. Po dokončanju se bo operacijski sistem znova zagnal in zagnal v obliki, v kateri je bil konfiguriran, ko se je prvič vklopil iz polja. Celoten proces bo trajal le nekaj minut.

Če je vaša naprava Android začasno prekinjena ali ni bila pravilno prenesena

Kako naj telefon Android spremeni v tovarniške privzete vrednosti, če je zaklenjen? Tukaj je vse bolj zapleteno. Svojo strojno opremo lahko spustite tako, da greste v način za obnovitev Androida, vendar je prijavo na žalost odvisnoznamke in modela vaše naprave. To se običajno sproži tako, da držite določen niz tipk na napravi. Večina naprav mora zadržati gumb za zmanjšanje glasnosti in napajanje, vendar imajo nekateri pripomočki popolnoma različne konfiguracije.

Metode in postopki trdega ponastavitve se lahko razlikujejo.

Postopek ponastavitve naprave na tovarniške nastavitve običajno vključuje pritisk na nekaj tipk. Kombinacija tipk, ki jo morate klikniti, bo odvisna od določene blagovne znamke in modela telefona ter različice operacijskega sistema Android, ki se trenutno izvaja na napravi. Na primer, če uporabljate distribucijsko platformo operacijskega sistema 4.0 (Ice Cream Sandwich), boste morda potrebovali eno metodo, ko boste posodabljali napravo v novejše različice operacijskega sistema - čisto drugo. Zato je pomembno biti previden. Morda boste potrebovali tudi več poskusov ponastavitve naprave, da bo vse pravilno.

Gumbi za ponastavitev telefona

Zakaj je tako veliko različnih načinov za dostop do obnovitvenega načina? To vas sploh ne zmede. Proizvajalci preprosto želijo uporabnikom olajšati nenamerno zagon trde ponastavitve. Ker ta način obnavljanja izbriše vse podatke, je najbolje, da se potrudite, da ga aktivirate, namesto da slučajno kliknete. Včasih uporabite tudi privzeto geslo za Android, brez katerega tega dejanja ne boste mogli zagnati. Ko dostopite do načina obnovitve, s tipkami za glasnost izberite želenoukaz V tem primeru je to lahko element menija "izbriši" ali "izbriši" podatke. Lahko se imenuje tudi "reset". Natančno besedilo se lahko razlikuje glede na izdelovalca naprave. Večina naprav uporablja gumb za vklop kot tipko "Enter", zato samo kliknite nanj in naredite izbor. Postopek ponastavitve lahko traja nekaj minut.

Zagotovite, da je naprava izklopljena

V večini primerov je za trdo ponastavitev potrebno, da je pripomoček popolnoma onemogočen. Zato poskrbite, da boste napravo izklopili in ne le blokirali. Če je vaša naprava resno blokirana in je ne morete izklopiti z gumbom za napajanje, boste morda morali izvleči baterijo, šteti do deset in jo ponovno vstaviti. Prav tako se prepričajte, da naprava ni priključena na polnilnik. V nasprotnem primeru ponastavitev ne bo delovala.

Kaj je pomembno zapomniti?

Preden se vrnete na tovarniške nastavitve za Android, upoštevajte nekatera dejstva. Ne pozabite, da je trda ponastavitev trajna in je ni mogoče preklicati. Izbriše vse osebne podatke in preneseno vsebino v vašem telefonu. Vendar ta postopek ne bo vplival na vsebino pomnilniške kartice ali karkoli drugega, ki je shranjena na kartici SIM. Takšna vsebina lahko vključuje slike, melodije, besedila itd.
Ponastavitev naprave na tovarniško privzete nastavitve običajno popravi programske napake, odstrani viruse in tako naprej. Zato poskusite narediti varnostno kopijoRedno kopirajte napravo, ne samo po potrebi. Pogosto se zgodi, da ko ponastavite nastavitve, ne boste mogli več varnostno kopirati, ker je pomnilnik naprave že poškodovan.

Sorodne publikacije