Acer Aspire 5310. Osnovne specifikacije

Prenosni računalniki (ali prenosniki) so postali zelo priljubljeni med navadnimi uporabniki in začeli so množično izrinjati klasična namizja. Njihove prednosti so masa: lahke, udobne, zmogljive in imajo enake funkcije. Tako so tako priljubljeni. Toda med njimi so prave mojstrovine. Eden je Acer Aspire 5310. Ta prenosnik ima dokaj visoko starost, vendar je še vedno zanimiva, saj je možnosti, da so bili edinstveni v tistem času. In kakovost zbirke je na ravni. Takšne stvari ni in kmalu ne bo. Analizirali bomo glavne tehnične značilnosti tega prenosnega računalnika. Najprej pa nekaj besed o proizvajalcu.

Podjetje Acer

Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1976 na Kitajskem. Že leta 1979 je izdal prvi kitajski računalnik, namenjen izključno izvozu. In kupil je veliko držav. Od takrat je proizvajalec nenehno izboljševal oblikovanje in prinesel veliko novih. Brez Acerja vsi običajni računalniki ne bi bili enaki. Mimogrede, BenQ-jevi izdelki so tudi zasnova Acer. V zadnjem času - leta 2009 - je podjetje kupil blagovno znamko Packard Bell in odprla v svojih proizvodnih zmogljivosti prenosnikov naslednje generacije. In prvi otrok je bil legendarni prenosni računalnik Acer Aspire 5310. Zdaj pa poglejmo podrobneje ta izdelek. Zelo je zanimiv, ker takih stvari ni imel.


Zunanja 5310

Če pogledaš na Acer Aspire 5310 nepristransko, lahko vidimo klasičen primer prenosnih računalnikov začetku leta 2000, istega masivno gradnjo, in je dostojno debelina in precejšnjo težo. Vendar, če ga primerjate s sodobniki, potem je Acer - najbolj eleganten laptop ztakrat na voljo. V središču je - visokokakovostna plastika. Ampak okvir je narejen iz kovine. Notranjost prenosnika (vključno s tipkovnico) je izdelana v srebrni barvi. Pokrov in dno imata črno barvo. Zaradi te kombinacije barv je prenosnik edinstven. Vsekakor je bil ta prenosnik bonusni izdelek. In to je razvidno iz tehničnih lastnosti, ki jih bomo zdaj analizirali.
Del strojne opreme (procesor, operacijski pomnilnik, matična plošča)
Še naprej razmišljamo o prenosnem računalniku Acer Aspire 5310, katerega značilnosti so takšne, da lahko zdaj opravlja številne naloge. Prenosnik temelji na matični plošči z naborom čipov Intel 943GML Express. V času izdaje prenosnika je bil to najnaprednejši čip. Kot osrednji procesor se Intel Celeron M520 uporablja s taktno hitrostjo 1,600 megahertz. Predpomnilnika tretje ravni sploh ni, predpomnilnik L2 pa je 1 megabajt. Odlična rešitev za prenosni računalnik pred skoraj desetimi leti. Nameščen RAM je 1 GB. Vendar pa obstaja še ena reža za širitev. Glasnost lahko povečate do 4 GB. To je zelo dobro.


Vmesniki in konektorji

Kaj pa vmesniki v Acer Aspire 5310? Funkcije so naslednje: na voljo so štiri reže USB 2.0, priključek VGA za priključitev monitorja, priključek RJ-45 za omrežne povezave, TV-out, priključek RJ-11 za priključitev mikrofona in slušalke (ločeno) . Obstaja tudi vgrajen čitalnik kartic, ki lahko bere vse pomnilniške kartice. Na voljo je tudi Wi-Fi oddajnik, vendar ne podpira frekvence 5 gigahertov, kerzastareli Na splošno je polnjenje zelo dobro. In TV izhoda, ki je tu prisoten, ni mogoče najti niti v sodobnih modelih.

Zaslon

Matrika TN + Film se uporablja kot zaslon z odzivom 8 ms. To je dober rezultat. Največja ločljivost zaslona je 1200 x 800 slikovnih pik. HD ne vzame malo. Toda zaslon je prekrit z zaščitnim steklom (ki v modernih proračunskih modelih popoldne z ognjem ne boste našli). Možnost blagovne znamke PureView se uporablja za izboljšanje slike. Zaslonska diagonala je 154 palcev. Obstaja sijajni premaz. Ni dober prikaz starega prenosnika.

Druge funkcije

Acer Aspire 5310 ima druge funkcije. Da, opremljen je z modernim zvočnim sistemom. In ne gre za konfiguracijo zvočnikov. Samo prenosni računalnik podpira skoraj vse znane zvočne izhodne formate. In med njimi so visoke kakovosti. Vgrajena baterija za 4000 mag je dovolj za dve uri in pol neprekinjenega delovanja. V prenosnem računalniku je DVD-pogon za pisanje z možnostjo branja in pisanja dvoslojnih "praznih". Kot grafična kartica je vgrajen vmesnik Intel GMA z 224 megabajti pomnilnika. In to pomeni, da za igre, ki jih laptop ni namenjen. Trdi disk - mehanski s SATA vmesnikom. Trdi disk - 120 gigabajtov. Na njem lahko shranimo samo najpomembnejše. Operacijski sistem uporablja različico »Home« v sistemu »Windows Vista«. Precej stara je (v začetku leta 2000 ni produktivnost). Bolje je, da ga takoj zamenjate s "sedem". Z njim bo laptop deloval bolje.

Zaključek

Tako smo razstavili prenosni računalnik Acer Aspire 5310. Ta "veteran" lahko še vedno služi pravilno, kar dokazujejo njegove značilnosti. Ima celo eksotične možnosti, kot je TV out. Prav tako ima visoko ergonomijo in edinstveno obliko. Zdaj so vsi prenosni računalniki postali podobni. In prej na tem področju je prevladovala raznolikost. Na splošno je ta prenosnik odlična rešitev za tiste, ki potrebujejo dober delovni prenosnik. Ampak ne more samo delati. Prav tako ima moč, da reproducira različne multimedijske vsebine. Samo igre niso njegova eparhija.

Sorodne publikacije