Kakšni programi so tam? Vrste dejavnosti programerja

Predstavljajte si post-apokaliptično sliko sveta brez programerjev. Zmaji iz "Igre prestolov" se bodo spremenili v črno-belo Godzillo. Klepeti, kurirji in celo Tetris bodo izginili. Potrebujemo programerje. Pišejo kode za pametne telefone, računalnike, pralne stroje in tehnologijo. Toda to še zdaleč ni vse. V stroki, številnih področjih in specializacijah, od katerih ima vsaka svoje značilnosti in kompleksnost, je tudi plače odvisno od tega, s čimer se ukvarja programer.

Spletni razvijalec

Najbolj iskan program do leta 2017 "programer" je spletni razvijalec. Ta kategorija vključuje strokovnjake za oblikovanje spletnega mesta. Pogojno so spletni skrbniki razdeljeni v tri skupine:
 • razvijalec Frontend;
 • Backend programer;
 • Razvijalec v celoti.
 • Ni vsakdo ve, kaj je odjemalec in strežnik. Zato delodajalci pogosto zamenjujejo specializacijo pri razvoju spletnih strani. Na samostojnih izmenjavah obstajajo napovedi, v katerih delodajalci iz frontend-masterja zahtevajo znanje polne mladosti, medtem ko plačujejo redno postavitev. Za skrivnosti, ki niso posvečene kode, so to podobne vrste usmeritev. Programerji se ukvarjajo, se zdi, ena stvar. Vendar so orodja, jezik, odgovornosti in plače v čarovniku Frontend in razvijalcu na strani strežnika drugačni.

  Kdo je front-developer?

  Vidni del internetnega vira, ki se odpre v brskalniku po poizvedbi odjemalec ali frontend. Dekoracija, barvna shema, lokacijaGlave obravnava oblikovalec. Slikar barva prihodnjo postavitev in jo posreduje oblikovalcu postavitve, ki ga spremeni v HTML predlogo. Na tej stopnji spletni programer poveže in doda dinamični vmesnik.


  Razvijalci Frontend - to je vrsta programerjev, ki so odgovorni za ustvarjanje pripomočkov, gumbov, menijev, diaprojekcij. Vsi interaktivni elementi se pojavijo na straneh, zahvaljujoč jim. Pišejo skripte v PHP, jih vključijo v HTML oznake in zagotovijo, da vsak del kode deluje pravilno.

  Orodja za razvijalce front-end

  Pisanje kode HTML, CSS in javascript ni dovolj. Za ohranitev konkurenčnosti na trgu dela mora razvijalec Frontend-a poznati naslednje:
 • jQuery. Knjižnica javascript z zbirko vtičnikov in razširitev. Namesto pisanja kode iz nič, jQuery omogoča dodajanje in prilagajanje elementov. Na primer, obrazci za samodokončanje, drsnik, časovnik, animacija.
 • Okviri Bootstrap, Foundation, Backbone, AngularJS in EmberJS. Ta programska oprema poveča produktivnost virov. Zagotoviti že pripravljeno zasnovo in močno olajšata življenje razvijalca.
 • Preprocessorji SASS in LESS. Dodajte funkcionalnost CSS, obdelajte kodo tako, da jo pretvorite v oblikovan in navzkrižno brskalnik CSS.
 • Priljubljena CMS - prilagodljiva postavitev in navzkrižna platforma.
 • Dolžnosti in dejavnosti programerja vključujejo odpravljanje napak in testiranje dela stranke. Spletni inženir preveri posamezne bloke napak izvorne kode. Preizkusite vmesnik in ugotovite, kako dobro bodo uporabniki komunicirali z aplikacijo. Tudifrontend-specialist bi moral razumeti osnove programiranja strežnikov, tehnologijo Node.js razen JS pisati v PHP in SQL.

  Plača in obeti

  Povprečna plača čarovnika je 66 tisoč 410 rubljev na mesec. V ZDA ta znesek naraste na 102 tisoč dolarjev na leto. Visoke plače, enostavnost označevalnega jezika in pisanje scenarijev pripravljajo koderje začetnike na razvoj frontendov. Obvladali JS, večina od njih se pretvori v jezike strežnika. Najbolj nadarjeni se poučujejo na visoki ravni C in Java, postopoma obvladujejo igralce, ustvarjajo programe in druge vrste informacijskih dejavnosti programerja.

  Backend programer

  Backend je del spletne aplikacije, ki se nahaja na strežniku. V brskalniku ni prikazan, ampak je odgovoren za spreminjanje vsebine, dinamično delo in shranjevanje vseh informacij na spletnem mestu. Sestavljen je iz strežnika, programa in baze podatkov. Vrsta programerja, ki sodeluje pri ustvarjanju in razvoju tega dela spletnega vira, se imenuje backend-razvijalci.
  Del programskega strežnika - to je naslednja razvojna faza po frontend-developerju. Njegova naloga je povezati strežnik, program in bazo podatkov. Piše v strežniških jezikih PHP, Ruby, Python, Java in .Net. Kot orodje za delo s podatki uporabljamo MySQL, Oracle in SQL Server. V opisih delovnih mest delodajalci pogosto določajo dodatne zahteve:
 • poznavanje okvirov PHP: Zend, Symfony in CakePHP;
 • delovne izkušnje s programsko opremo za nadzor različic (SVN, CVS ali Git;
 • spretnosti operacijskih sistemov Linux, Unix, Mac OS X in Windows Server.
 • Ustvarjanje spletne aplikacije je kompleksnoveč ravneh, ki vključujejo več strokovnjakov. Zato je razvoj v ozadju timsko delo. Pri pisanju kode programer komunicira z oblikovalci, tipkami, menedžerji in strankami.

  Razvijalec Fullstack

  To je nekakšen delovni programer, ki vključuje vse faze ustvarjanja spletne aplikacije. Razvijalec Fullstock je mojster vse-v-enem, ki hkrati piše tako odjemalske kot tudi strežniške dele. Prva omemba poklica se je pojavila leta 2010 po članku zaposlenega v Facebooku Carlosu Buenu. Od zdaj naprej podjetje zaposluje samo zaposlene v podjetju Fullstack.
  Odgovornosti univerzalnega spletnega programerja:
 • Administracija strežnika. Terminalska povezava z oddaljenimi strežniki brez GUI. Upravljanje skupin odjemalcev, požarnih zidov, aplikacij Apache in Nginx. Program Fulstock mora vedeti vse o gostovanju v oblaku na Heroku, Google Cloud, Azure, AWS in vseh drugih.
 • Ustvarjanje podporne baze in baze podatkov. Strokovnjak mora razumeti MySQL, PostgreSQL in tudi baze podatkov NoSQL: MongoDB, Redis ali Cassandra. Imejte idejo o podatkovni zbirki grafov, kot je Neo4j.
 • Oblikovanje in oblikovanje prednje strani. Poleg standardnih odgovornosti, postavitev in JS povezljivosti čarovnik Fullstrack oblikuje postavitev v urejevalnikih Photoshop ali Illustrator.
 • Razvijalci Fulstock so višji strokovnjaki na ravni razvijalcev. Lovijo jih lovci na glave in imajo najvišje plače. V ZDA, FullStation Developer plače se začne pri $ 70-80.000 in $ 25-30.000 v vzhodni Evropi. Na tujih zunanjih izmenjavah, na primer Upwork, se ocenjuje, da je ena ura dela za razvijalce 30 $ in višja.

  Specialist pri ustvarjanju in razvoju računalniških iger

  Razvoj računalniških iger - eno izmed najhitreje rastočih področij IT tehnologije. Po mnenju analitične agencije NewZoo se trg video iger vsako leto povečuje za 9%. Če je v letu 2016 znašala skoraj 100 milijard dolarjev, se bo do leta 2018 ta znesek povečal na 112,5 milijarde. Zato je "inženir video iger" obetaven in visoko plačan položaj. Inženir ali razvijalec iger je splošno ime kategorije strokovnjakov, ki sodelujejo v procesu ustvarjanja igre. Glavna naloga je, da idejo spremenite v kodo in naredite vse elemente v interakciji. 90% programerjev delovnega časa piše in odpravlja napake v C ++, Visual Basic, Java in MEL. Romantika v stroki ni dovolj. V bistvu je to rutina in veliko ur dela na računalniku. Graf je običajno nestandardiziran. Če oblikovalec prihaja z briljantno idejo, da hitro preoblikuje nekaj, je programerovo delo nad kodo celo noč.

  Kakšne so vrste programerjev iger?

  Ustvarjanje konzole, mobilne ali računalniške igre je proces na več ravneh. Začne se v fazi načrtovanja, konča s promocijo in komercializacijo izdelka. Obstaja tudi veliko vidikov igre, vključno z vmesniki, avdio in video učinki, umetna inteligenca. Za vsakega od njih obstaja ločena vrsta programerjev:
 • Vodilni avdio programer: piše pripomočke, tako da združujejo avdio in video učinke.
 • Razvijalec motorja igre.
 • Ustvarjalec uporabniškega vmesnika ali grafični uporabniški vmesnik.
 • Inženir umetne inteligence za simulacijo logike insprejemanje odločitev o likih, zlasti v igrah, kjer so nasprotnikove akcije odvisne od igralca.
 • Programer igre: Strategija igre, izvajanje mehanike in logike.
 • Inženirske vhodne naprave. Napiše kodo za igralne palice, tipkovnice, miške in naprave, s katerimi bo uporabnik komuniciral z video igro.
 • Programer za komunikacijska omrežja za igre za več igralcev.
 • ​​Za svoje delo v korist igralniške industrije ta vrsta programerjev prejema plačo v višini 60 tisoč rubljev. Dohodek indie-razvijalcev za natančno izračunavanje je težaven. Obstajajo primeri, ko so uspešni projekti prinesli milijone dobesedno tedensko. Na primer, igralski klub Punch, Angry Birds in vsi znani "Maincrafts". Obstajajo, seveda, slabe misli vzorca Ninja Scroll, ni upravičila pričakovanj ustvarjalcev.

  Sistemski programer

  Sistem, programska oprema ali programska oprema je niz navodil za računalnik. Med njimi so pripomočki, gonilniki, ukazi za procesor, grafične kartice in monitorji. Pišejo, da je sistemski inženir razumljiv strojnemu jeziku ali kodi. Programska oprema se razvija za različne operacijske sisteme, vključno z Unix in Windows Server, kot tudi mobilne platforme. Koda je napisana v C jezikih, z izjemo izjeme Assembler. Glavna naloga sistemskega inženirja je namestiti, konfigurirati, preizkusiti operacijski sistem in vse njegove sestavne dele.Različne vrste poklica "programer" zahtevajo strokovnjaku določene spretnosti, delovne izkušnje in raven računalniškega znanja. Toda delo sistemskih inženirjev je najtežje. Ustvariti ga moratepoznavanje računalništva, algebre, matematike in konstrukcije algoritmov. Sistemski programer je potreben na vseh področjih IT, vključno z avtomatizacijo proizvodnih procesov in varnostnim nadzorom. V ZDA, za delo specialist so pripravljeni plačati od 87 do 104 tisoč dolarjev. V Angliji, 57 tisoč funtov, v Rusiji 90 tisoč rubljev.

  Uporabni programski inženir

  Ta vrsta programerjev ne ustvarja sistema, temveč aplikacijsko programsko opremo. To so programi ali programi, ki neposredno vplivajo na uporabnika. Na primer, urejevalniki besedil in slik, podatkovne baze, avdio in video predvajalniki. Delo uporabnega inženirja je pisanje kode, njeno nadaljnje zbiranje, razhroščevanje in testiranje. Včasih strokovnjak posodobi ali spremeni obstoječe. Za programiranje uporablja visoko raven Java, C #, C ++, Python, PHP. Uporabljeni programerji redko delajo sami. V bistvu so udeleženci start-upov ali so del osebja podjetja, ki sodeluje pri razvoju računalniške programske opreme. "Programer" - zanimiv in raznolik poklic s številnimi področji in specializacijami. Nekateri izdelujejo pripomočke za mesta in API-je projektov, drugi pa pišejo kode za strežnike ali delajo na grafiki Disciples III. Vsakdo, ki rad programira, se lahko udejstvuje v razvoju spletnih strani, postane znan igralec ali piše programe za NASA satelite.

  Sorodne publikacije