Motul 5W30 Motorno olje: Lastnosti in lastnosti

Motorno olje Motul je dobro znano domačim voznikom. Njegova proizvodnja je edino podjetje v Franciji. Visoko kakovost motornega olja Motul 5W30 potrjuje dejstvo, da ga lahko polivamo v motorje priljubljenih blagovnih znamk garancijskih vozil.

Motul motorna olja

Znamka motul ima več kot stoletno in pol izkušnjo v proizvodnji maziv za vozila. Za ves čas obstoja blagovne znamke je francoski proizvajalec izdal več linij sintetičnih motornih olj, od katerih je ena serija specifičnih. Na primer, vozila General Motors se servisirajo z motornim oljem Motul Specific Dexos2 5W30. Ta izdelek se lahko vlije v motorje avtomobilov takšnih blagovnih znamk, kot so Saab, Opel GM.

Ena izmed najbolj priljubljenih serij sintetičnih olj je Motul 8100 5W30. Olja te linije imajo dovoljenje za uporabo pri večini sodobnih avtomobilov. Osnova francoskih olj v svoji sestavi ne vsebuje olja. Sintetične spojine so popolnoma sintetizirane; To vključuje 300V estre MotulCentury. Podjetje jih je začelo uporabljati že leta 1971. V preteklih letih smo dokazali, da je sintetična baza olj Motul ena najboljših. Zaradi uporabe estrov je proizvajalcu uspelo doseči enega izmed najvišjih indeksov viskoznosti med vsemi motornimi olji. Takšne značilnosti zagotavljajo enostaven in hiter zagon motorja avtomobila prinegativne temperature. Hkrati mazalna tekočina ne bo izgubila svoje viskoznosti pri temperaturi do +300 ° C v delovnem motorju. Oljna folija, ki je proizvedena v tem primeru, ima večjo trajnost in se ne sesuje ne glede na način delovanja motorja.

Motorna olja serije 8100

V tej liniji motornih olj Motul je 7 različnih vrst maziv. V tej seriji je viskoznost Motulovega olja 5W30.

8100 Eco-Clean Plus 5W30 C1

Energetsko učinkovito sintetično olje, ki se uporablja za dizelske in bencinske motorje s turbopolnilnikom z neposrednim sistemom za vbrizgavanje goriva. Primerna za Euro-4. V sestavi - minimalna koncentracija fosforja, žvepla in pepela. Viskoznost pri visokih temperaturah je minimalna. Poleg tega je bilo olje visoke stopnje A5 /B5. Popolnoma v kombinaciji s sistemi za posebno čiščenje produktov zgorevanja. Ima dostop do Fordovih avtomobilov, storitev in primarnega polnjenja.

8100 X-Clean 5W30

Ena izmed najbolj priljubljenih motornih tekočin med vozniki je Motul 5W30 X-Clean. Napolnjena je z dizelskimi motorji, opremljenimi s filtri za saje. Odlične lastnosti - povečana dinamična viskoznost in minimalna vsebnost sulfatnega pepela. Vključeni so tudi v to kategorijo A3 /B4. Popolnoma izpolnjuje merila srednjih SAPS. Uporablja se pri dizelskih in bencinskih motorjih s podporo Euro 4 s sistemi neposrednega vbrizgavanja in turbopolnilnikom. V skladu z API klasifikatorjem ima Motul 5W30 Eco olje tipa SM /CF. Obstajajo odstopanja od proizvajalcev avtomobilov Mercedes-Benz,Volkswagen in BMW, Kia, Hyundai, Fiat, Reno, Nissan, Suzuki in Sang Yong.

8100 X-Clean FE 5W30

Sintetično motorno olje, ki zmanjša porabo goriva. Zagotavlja odlično zaščito motorja v vseh načinih delovanja. Izpolnjuje zahteve Euro-4 in Euro-5 za dizelske in bencinske motorje zadnjih modifikacij. Dodeljene kategorije C2 in C3 kažejo na nizko vsebnost škodljivih nečistoč in visoko energijsko varčne lastnosti. Po klasifikaciji API je bilo motorno olje SN /CF. Ima odobritve za najbolj priljubljene avtomobilske znamke, vključno z Volkswagen, Toyota, Mercedes in General Motors.

Specifične serije

Za to vrsto motornih olj so značilne nekatere posebne značilnosti, zaradi katerih se lahko uporabljajo za motorje določenega avtomobilskega proizvajalca. Ta rešitev poveča združljivost olja Motul 5w30 z motornimi vozili določene znamke do najvišje ravni. V tej seriji imajo vse mazalne tekočine viskoznost 5W30.

Specifična 50400 /507005W30

Ustvarjena je bila posebej za VAG, ki se nanaša na avtomobile prvega in zagotavlja vtiskanje v njihove motorje. Ustreza zahtevam Euro-5 in Euro-4. Nizka vsebnost sulfatnega pepela, fosfornih in žveplenih spojin. Olje Motul 5W30 se lahko uporablja za dizelske in bencinske motorje. Znatno povečan interval servisiranja.

Lahko se vlije v dizelske agregate s filtri za saje in bencinskimi motorji s sistemi za čiščenje produktov zgorevanja. Kategorije A3 /B3, razvrščene po ACEA.

Posebni MB 229525W30

Motorno olje, posebej razvito za motorje Mercedes-Benz zadnjega modela - BlueTEC. Ti motorji imajo sistem selektivne redukcije za SCR, kar je posebna razlika od drugih motorjev. Mazalne tekočine ustrezajo standardom Euro-5 in Euro-4. Lahko se vlije v dizelske agregate s filtri za saje in bencinske motorje s sistemi za obdelavo plina. Iz ACEA je motorno olje dobilo samo eno kategorijo C3, medtem ko je API zelo dobro ocenil kategorijo SN /CF.

Sorodne publikacije