COM nadomestek Kakšen je ta proces in kako odpraviti napake, povezane z njim?

Kot veste, vsaka različica operacijskega sistema Windows ni imuna na pojav kritičnih zrušitev, ki jih lahko povzročijo celo sistemski procesi. Eden takšnih je nadomestni material COM. Kaj je to, na primer, v istem "upravitelju opravil", kar si malo ljudi predstavlja. In to je ta storitev, ki lahko povzroči zelo resne napake, ki lahko vodijo do popolne barve. Kljub vsemu je lahko boj s takšnimi manifestacijami dokaj preprost. Da pa bi razumeli uporabljene metode reševanja problemov, je treba razumeti, kaj je sestavni del sistema in za kaj je odgovoren. Mnoge od spodaj naštetih rešitev vam bodo omogočile, da se znebite številnih težav, povezanih z delom te storitve, in stalne obremenitve operacijskega sistema zaradi zrušitev, ki jih lahko sproži.


Nadomestni proces COM: kaj je to?

Sam proces in odgovornost za njegovo izvedbo, datoteka EXE predstavlja nekaj med sistemskim programčkom in nadzornim elementom za večpredstavnostne aplikacije.
Kako to razložiti? Oglejmo si procesni sistem COM Surrogat (Windows 7 x64). Kaj je to? To je aplikacija, ki za aplikacijo IIS uporablja pravila okolja COM + in izvaja ukaze. Po eni strani, kot je bilo že omenjeno, gre za sistemsko storitev, na drugi pa za proces, ki je odgovoren za zagon multimedijskih programov in predvajanje takšnih vsebin. Sistemski knjižnici in izvedljivi datoteki dllhost (COM nadomestek) ji ustreza. Kaj je to v smislu procesa, je težko uganiti, če analizirate delovanje sebekomponento.


Kaj lahko poškoduje prekinitev sistema?

Mnogi uporabniki vidijo povečanje obremenitve sistemskih virov. Seveda, če ni virus, ampak standardni postopek, uporaba RAM-a in procesorja ne presega petdeset odstotkov. Toda dokončanje procesa lahko privede do resnih napak.
Po zaključku tega procesa je mogoče doseči tudi nastanek tako imenovanega modrega zaslona smrti, ki je ogrožen z resnimi posledicami, v tem primeru pa bo potrebno imeti nekaj sredstev za odpravo takih napak, ki obstajajo na samem operacijskem sistemu (trenutno obstajajo instrumenti tretjih).

Napaka v sistemu Windows 7 (nadomestni del COM): najlažji način popravljanja

Osnovna tehnika popravljanja napak je, da gre v standardno nadzorno ploščo in uporabi nastavitve za dodatne parametre v odseku sistema.
Potrebno je iti na zavihek, ki preprečuje izvajanje podatkov, in zavrniti uporabo programa DEP za vse programe, tako da spodnjo vrstico aktivirate in spremenite na seznamu z dodajanjem datoteke dllhost.exe (v mapi System32). Po zaključku vseh dejanj boste morali v celoti ponovno zagnati sistem. Morda se bo obremenitev sistemskih sredstev zmanjšala.

Procesi, povezani z datoteko dllhost

Vendar zgoraj opisana dejanja včasih ne učinkujejo. Windows 8 COM Surogat lahko povzroči tudi napake zaradi zahtev sistemske programske opreme.
Na primer, pogosto pride do napakPredvajalnik KMPlayer. Pričevanja nekaterih uporabnikov na internetu celo kažejo, da je za odpravo težav potrebno odstraniti niz K-Lite kodekov in dekodirnikov ali njihovih analogov.
Namesto standardne različice je najbolje namestiti razširjeni (Mega Codec Pack), vendar šele potem, ko je prejšnja različica popolnoma odstranjena. Brisanje je bolje izvedeno z orodji operacijskega sistema in uporabo programov za deinstalacijo, ki imajo modul za globoko skeniranje za preostale predmete v obliki imenikov, datotek in zapisov v sistemskem registru. Samo v tem primeru je zagotovljena popolna odstranitev (Windows ne odstrani popolnoma svojega orodja).

Kaj ni mogoče storiti v nobenem primeru?

Pravzaprav je taka storitev nadomestek COM. Mislim, da je ta aplet malo jasen. Zdaj morate razmisliti o tistih dejanjih, ki jih v nobenem primeru ni mogoče izvesti. Prvi pogoj: strogo je prepovedano dokončanje postopka v "Task Manager" (sistem, če ni odpravljenih napak, preprosto "odleti"). Drugo: Pod nobenim pogojem ne morete izbrisati datoteke dllhost.exe iz mape System32.
S takimi dejanji, tudi po preverjanju celovitosti sistemskih komponent, ukaz sfc /scannow ne bo imel pozitivnega rezultata. Seveda lahko poskusite obnoviti sistem ali prenesti zadnjo uspešno konfiguracijo, vendar je to daleč od dejstva, da bo izvedba obnovljena.

Povzetek

To je vse o COM-nadomestku. Kaj je, je že jasno. Končno je še posebej koristno poudariti pozornost vseh uporabnikov na tem, kaj storitiKakorkoli že, ni bilo manipulacije s samim procesom in je odgovoren za izvedbo datoteke, sploh ni priporočljivo (razen če seveda ne želite, da operacijski sistem preneha delovati).
Če ti ukrepi niso mogoči zaradi pomanjkanja pravic za spreminjanje sistemskih nastavitev, vam lahko svetujemo, da znižate raven nadzora UAC. Odsek lahko enostavno najdete v iskalnem sistemu, v oknu drsnika pa nastavite varnostne prioritete, zato se morate premakniti v spodnji položaj. Menim, da drugače ne bi smelo biti težav. To velja tudi za razumevanje same storitve, načela njenega delovanja in uporabljene tehnike v primeru prisilne zaustavitve. Ampak včasih celo najpogostejši ponovni zagon stacionarnega računalniškega terminala ali prenosnika pomaga pri kratkotrajnih zrušitvah. Toda na mobilnih napravah iz Windows na krovu takšnih težav ni bilo opaziti, zato ta vprašanja sploh niso bila upoštevana (sistemska datoteka v mobilnem OS ni prisotna kot taka).

Sorodne publikacije