Kako uporabljati prenosni računalnik kot računalniški monitor. Več načinov za rešitev problema

Vsi vemo, da bo prej ali slej katera koli tehnologija postala neučinkovita. Še posebej pomembno je, da se v tem trenutku upošteva - v času tehničnega napredka. Zdaj so v vsaki hiši računalniki in nekdo nima niti enega. Zelo žalostno bo, če bo zlomil monitor. Še posebej je žalostno, če morate nujno delati z datotekami v računalniku. Popravila v tem primeru je malo verjetno, da bo primeren, saj bo trajalo veliko časa, in rezultat morda ne boste imeli, ampak kaj je treba storiti v tem primeru? V članku bomo preučili, kako uporabljati prenosni računalnik kot monitor za računalnik. Da, in to je mogoče. Poleg tega bomo v tem članku podrobneje preučili dva načina.

Kabelska povezava

Torej smo že ugotovili situacijo: imate prenosni računalnik in glavni monitor na računalniku je postal nedelujoč. To je dovolj za reševanje problema v tistem času. Upoštevali bomo prvi način uporabe monitorja prenosnega računalnika.


Toda v tem primeru je še vedno treba kupiti in uporabiti posebne kable za povezavo dveh naprav. Če ne želite porabiti časa za iskanje popolne možnosti, lahko kupite kabel VGA. Je bistveno slabše od značilnosti DVI kabla, čeprav so funkcionalno enake.
Upoštevajte, da je ta možnost primerna samo, če imate prenosni računalnik na podlagi operacijskega sistema Windows. Če imate Mac, boste morali kupiti kabel HDMI. To je zaPomaga sinhronizirati prenosni računalnik Apple in osebni računalnik. Torej, kakšni materiali potrebujemo, smo ugotovili, zdaj gremo k navodilom. Kako uporabljati prenosni računalnik kot računalniški monitor?

Navodilo

Ugotovili smo, da lahko prenosni računalnik uporabljate kot monitor za osebni računalnik in zdaj se naučite, kako to narediti s kablom. Razmislite o modifikaciji VGA, saj je to najpogostejša, vendar pa bi morala ta navodila priti do drugih možnosti.


Kabel najprej priključite na ustrezna vrata sistemske enote računalnika in prenosnega računalnika. Zdaj vklopite prenosni računalnik. Kot lahko vidite, ni prišlo do sprememb, vendar bi moralo biti. Z desno miškino tipko kliknite prazen prostor na namizju prenosnega računalnika. V meniju izberite Lastnosti. Sedaj izberite "Lastnosti zaslona" in pojdite na zavihek "Možnosti". Pred seboj morate imeti dva pravokotnika s številkami 1 in 2. Povlecite moznik na drugo stran strani prenosnega računalnika.
Potem potrdite spremembe, če vas sistem pozove in potrdite polje poleg »Razširi namizje na ta monitor«. Ohranite konfiguracijo in uživajte v rezultatu. Zdaj veste, kako vaš prenosnik uporabljati kot monitor s kablom.

Brezžična povezava monitorjev

Prenosni računalnik smo povezali kot monitor z računalnikom s kablom. Toda kaj storiti, če ni nobenega kabla pri roki, noč v dvorišču, in vse trgovine so zaprte, innujno potrebujete delo z računalniškimi datotekami? Če imate prenosnik na Windows 7 SP3 in novejših, je odgovor tak! Lahko vzpostavite brezžično povezavo. Za to morate uporabiti posebno aplikacijo, imenovano Air Display. Če ga nimate, je čas za namestitev.
To je še en način za uporabo prenosnega računalnika kot monitorja za osebni računalnik, vendar še vedno obstajajo razlike v različicah aplikacije. Večje število je analogov zgoraj, vendar v nobenem primeru ne misli, da so slabše. Razlika je le pri proizvajalcu. Priporočljivo je, da namestite programe in se sami seznanite z njimi. Ne potrebujete navodil za njihovo uporabo: vmesnik je dovolj preprost. Poleg tega želim poudariti način za povezavo prek povezave Wi-Fi. Toda o tem, kako na ta način uporabiti prenosni računalnik kot računalniški monitor, bomo govorili malo spodaj.

Povezava prek Wi-Fi

Aplikacija, ki omogoča prenos slik z računalnika na prenosni računalnik z uporabo Wi-Fi, se imenuje MaxiVista. On bo moral kupiti od uradnih predstavnikov proizvajalca. Vendar pa je mogoče uporabiti brezplačno demo verzijo. Ko prejmete ta program, ga morate namestiti in konfigurirati. Priročnik za aplikacijo zagotavlja razvijalec.

Sorodne publikacije