Pametni telefon Samsung Galaxy S7 Edge: Pregledi

Ukrivljeni zaslon je značilnost modela Samsung, ki ga korejski proizvajalec vedno pogosteje uporablja. Njegova najboljša izvedba pred izdajo modela Galaxy S8 in S8 +, ki ne štejeta S7 Note, ki je do fijaska imel vse predpogoje, da bi postal kultni telefon, je bil S7 Edge. Pametni telefon ni samo impresiven zunaj. Navdušuje z vsemi svojimi stranmi. Telefon je imel boljšo kamero, najbolj jasen zaslon, in celo uporabniški vmesnik je postal boljši. Krivulja zaslona pa je nekaterim uporabnikom preprečila udobno držanje telefona, vendar večina težav v tem ni bila vidna. Smartphone ostala draga tudi po sprostitvi naslednjega vodilnega Samsung, vendar za svoj denar lastnik dobi veliko.

Konstruktivna izvedba

Oblikovanje ni bilo vedno trdnjava korejskega podjetja. Samo pred 3 leti je proizvajalec izdal Galaxy S5. Telefon je bil najmočnejši, vendar ne najlepši. In samo v letu 2016, S6 in S6 Edge napovedal tako potrebno spremembo, in s sprostitvijo naslednje generacije izboljšav je postala bolj očitna.

Glede na preglede, Samsung Galaxy S7 Edge na prvi pogled izgleda kot njegov predhodnik. Kovinsko kosilo je pritrjeno med dvema ploščama Gorilla Glass 4 z gumbom za vklop na eni strani in ločenimi tipkami za glasnost na drugi. Samo senzor fotoaparata, monitor srčnega utripa in logotip Samsung kršijo čistost zadnje plošče. Zgoraj je pladenj za kartico SIM, ki zdaj vključuje režo microSD in mikrofon. Spodaj je priključek za slušalke, drugi mikrofon, majhen in odkrito neuspešen zvočnik ter mikro USB vmesnik za polnjenje. Hodili smoGovorice, da namerava proizvajalec nadgraditi na nov USB-C konektor, ki se uporablja na OnePlus 2 Nexus 6P in LG G5, vendar se to ni zgodilo, kar ni tako slabo, kot je pristanišče bolj verjetno ovira. Sprednja plošča je skoraj tako čista kot zadnja. Pod zaslonom so prikazani dolgi gumb Domov in drugi logotip. Za razliko od HTC One A9 je gumb fizičen, ni občutljiv. Ima senzor prstnih odtisov, katerega hitrost ustreza zmogljivosti drugih skenerjev na trgu. Proizvajalec je ponovno zavrnil uporabo zaslonskih gumbov. Po potrebi se označita tipki «Nazaj» in «Večopravilnost». Pomanjkanje virtualnih tipk pušča več prostega prostora, vendar bi bil telefon lahko manjši, če bi Samsung šel po tej poti.

Fotoaparat je prav tako nadgrajen. Za razliko od S6, S7 Edge ne stoji na površini ohišja. Sprememba se zdi nepomembna, vendar je pomembna. Zdaj lahko postavite telefon na mizo in ne bo nihala od ene strani do druge. Vendar pa je največja sprememba v pregledih Samsung Galaxy S7 Edge njena velikost. Proizvajalec, ki je model postavil kot "dražjo" napravo, je zaslon povečal s 51 na 55 palcev. To je opozorilo uporabnike, ki so želeli imeti popolnoma opremljen pametni telefon s kompaktnim zaslonom. V primeru S7 Edge pa je morda treba dvakrat preveriti specifikacijo, da se prepričate, da je prišlo do povečanja. Na nek način je proizvajalcu uspelo stisniti velik zaslon v telo veliko manjšega telefona. V primerjavi z iPhone 6S Plus S7 Edge je krajši in veliko lažji. To je priročno, da ga obdržite v eni roki, brez težavdoseže palec do nasprotnega vogala.
Še vedno je nekaj, kar je pomagalo pri obvladovanju velike velikosti: čudovit, nagnjen, ukrivljen rob. S7 Edge je četrti telefon Samsung, ki uporablja to linijo oblikovanja, vendar je ta izvedba postala najboljša. S6 Edge je bilo težko dolgo držati, S6 Edge + pa je bil prevelik. Vendar pa ergonomija Samsung Galaxy S7 Edge G935fd pregleduje uporabnike pozitivno. Telefon je dovolj velik za preprosto zagrabitev, zakrivljena hrbtna plošča pa se dobro prilega dlanu. Občutki so čudoviti in predstavljajo impresiven podvig ekipe razvijalcev, ki so s pomočjo manjših sprememb uspeli dramatično spremeniti zasnovo.

IP68: Kaj to pomeni?

Tako kot slot microSD je Samsung vrnil še eno priljubljeno funkcijo S5 - izboljšano zaščito ohišja. Čeprav to ni pomembna značilnost, je super, da je bila dodana brez opazne izgube dizajna. Ni ventilov, vrata so zaprta, ni dodatne debeline in prostora med zaslonom in zaslonom. Kaj pomeni ocena IP68? Lastnik lahko S7 Edge potopi v vodo na globini 1 m do 30 minut. in telefon bo ostal nedotaknjen. Načeloma lahko pametno uporabljate v dežju in celo gledate nekaj iz YouTuba v kopalnici, brez strahu pred nenamernim zdrsom.

Zaslon

Če je zasnova modela Samsung Galaxy S7 Edge 32GB Black, glede na preglede, velik zaslon zasluži iste epitete. Ni se veliko spremenilo, odkar so vodilne znamke šle, vendar je ta zaslon ostal najboljši iz več razlogov. Prvič, prenaša veliko količino podrobnosti. Res je, da to ni 4K. Quad-HD (z ločeno2560 x 1440) izgleda tako dobro, da skoraj ni potrebe po več slikovnih pik. Vse - od posnetkov do filmov in iger - izgleda dobro, in zdi se, da svetleče diode niso vidne s prostim očesom. Gostota 534 t /inch presega iPhone 6S Plus in pomeni, da S7 Edge s tem indikatorjem z lahkoto premaguje vidike Apple. Izbira tehnologije Super AMOLED v veliki meri določa prednosti in slabosti Samsung Galaxy S7 Edge. Po mnenju lastnikov je tak zaslon precej svetlejši od tekočih kristalov. Nasičenost ne predstavlja tako velikega problema kot pri starih telefonih korejskega proizvajalca in uporabniki uživajo rahlo povečanje barve. Toda za ljubitelje hladnejših odtenkov je na voljo možnost zmanjšanja tona.
AMOLED je prikazan veliko bolj črno kot LCD. Črna je namesto sive, globoko tukaj, kar je enostavno videti, ko gledate v večpredstavnost. Uporabniki imajo nekaj komentarjev na zaslonu pametnega telefona. Na obeh straneh je zelo močan modri odtenek, še posebej pri ogledu vsebine na belem ozadju. Pojavi se v Twitterju in Gmailu, čeprav se ne pojavlja na nadležnih fotografijah. Koti gledanja Samsung Galaxy S7 Edge pregledi tudi niso najboljši. Ampak to je ena od žrtev, ki jo moram iti, ko so padle IPS plošče. Ko so nagnjene, postanejo strani svetlo bele, druga slika pa je prekrita s sivo meglo.

Nenehno omogočen prikaz

Način prikaza Always-on Display je dobro, vendar ga je treba izboljšati. Tehnologija trajno omogočenega prikaza uporablja dejstvo, da AMOLED matrika nezahtevajo stalno osvetlitev celotne plošče - uporabljajo se samo posamezne piksle. To pomeni, da lahko S7 Edge prikaže čas, datum in druge informacije na zaklenjenem zaslonu, ko je telefon izklopljen in ne porabi preveč energije. Proizvajalec meni, da to povečuje zmogljivost baterije za 1% na uro in uporabnike, ki to potrdijo. Poleg tega način povečuje energetsko učinkovitost naprave, saj je ni treba trajno odkleniti. Vendar pa pametni telefon prikaže samo sporočila iz aplikacij Samsung, kot so "Sporočila", "Pošta" in "Telefon". Ampak ne iz WhatsApp ali Gmail. Prav tako bi uporabniki želeli imeti določen nadzor nad tem načinom. Svetlobe, ki povzroča težave v temi, ne morete spremeniti, poleg tega, da lahko izklopite koledar, ni drugih nastavitev. Na splošno je ta Samsung Galaxy S7 Edge funkcija zelo uporabna, vendar jo je treba izboljšati.

Življenjska doba baterije

Pametni telefon ima zmogljivost baterije 3600 mAh, kar je veliko več kot 2600 mAh s S6 robom. Življenjska doba baterije še vedno ni popolna. IPhone 6S Plus lahko traja nekaj ur dlje, in Moto X Force bo trajala dodatnih pol ure. Toda tudi pri intenzivni uporabi ne boste morali uporabiti polnilnika do konca dneva. Pri povprečni dnevni obremenitvi, Samsung Galaxy S7 Edge 32 GB baterije, po mnenju lastnikov, prazni 25-35%. Zmogljive naloge opustošijo dobavo energije veliko hitreje - 30 minut igre Hitman Sniper zmanjša dajatev za 15%. Telefon je lahko v stanju pripravljenostidolgo časa. Zaradi odlične funkcije Doze naprava porabi le 2%. Za 1 leto pretakanja Spotify 4G uporablja 5% stroškov in ogled enega filma na Netflixu - 10%. To so dobri, če že ne presenetljivi rezultati. Če želite iztisniti največjo baterijo, lahko izbirate med različnimi načini varčevanja z energijo. "Standard" daje dodatno uro, Ultra pa celotno napravo spremeni v nekaj bolj podobnega Nokia 3310 kot sodoben pametni telefon, ki podvoji življenjsko dobo baterije. Še vedno ni odstranljive baterije, vendar bo Samsung Galaxy S7 Edge SM-G935FD, na pregledih, veliko koristil od prilagodljivega hitrega polnjenja. V 10 minutah lahko dobite do 4 ure dela, 100% stroškov pa se doseže v pol ure. V ta namen boste morali uporabiti poseben popoln kabel, napajalnik in ne drugega razpoložljivega polnilnika. Pametni telefon je združljiv tudi z brezžičnim pomnilnikom, ki je skladen s standardi Qi in PMA.

Programska oprema: prednosti in slabosti

Glede na preglede je Samsung Galaxy S7 Edge, ki zagotavlja interakcijo z uporabnikom, bistveno boljši. Vmesnik TouchWiz je postal čistejši, stabilnejši in boljši. Nazadnje, ni več resen negativni dejavnik. Seveda vmesnik ni tako gladko kot Android, vendar se začenja približevati. Na voljo je manj nepotrebnih programov in otroških ikon. Motor za S6 še vedno ostaja, tako da lahko Android izgleda, kot je bilo načrtovano s strani Googla. Večina Samsungovih programov je bila očiščenih, do te mere, da so postali zelo privlačni. Vaš telefon ima lepo animacijo, S-Health spremlja, koliko je uporabnikpremikanje in prehranjevanje, in celo ko je odvratni S-raspored postal presenetljivo bogat. Številne aplikacije lahko po želji odstranite. Microsoft Office in Skype sta vnaprej nameščena in če ju ne nameravate uporabljati, ju je najbolje onemogočiti, ne da bi jih odstranili iz sistemskega pomnilnika. Če je brskalnik sistema treba zamenjati, ga lahko onemogočite, da se ne prikaže. Toda tudi lahek TouchWiz ostaja eden najtežjih Android vmesnikov. Potrebno je 714 GB z 32 GB vgrajenega pomnilnika, in če dodate nameščene aplikacije, je uporabniku na voljo le približno 20 GB. Nexus 6P, na primer, ponuja dodaten 1 GB pomnilnika. Če onemogočite skladišče Marshmallow, ki je združil ROM S7 Edge z microSD kartico, je vmesnik še bolj neprijeten.

Uspešnost

V Galaxy S6 je korejski proizvajalec prešel s uporabe priljubljenih procesorjev Qualcomm na lastne čipe Exynos. Ta poteza je bila uspešna, ker je imela vodilna Snapdragon 810 težave s pregrevanjem. Exynos 7420 je enak voditeljem. Z izdajo S7 in S7 Edge, se je Samsung vrnil v Qualcomm na določenih področjih, vendar je ostal z Exynos 8890 na drugi strani. Ta zmogljiv procesor je sestavljen iz 8 jeder, od katerih polovica deluje na 26 GHz, druga pa na 159 GHz. Povezano z Mali T880 GPU. Značilnosti Samsung Galaxy S7 Edge 32GB, glede na preglede, ustrezajo temu, kar lahko pričakujemo od vodilnega telefona v letu 2016. 4 GB RAM zagotavlja celo delo z več odprtimi aplikacijami. Hitman Sniper, Asphalt 8 Lara Croft Go in Real Racing 3 - vse te igre so preproste. Vendar pa TouchWiz še vedno včasih zaostaja.Odpiranje programa spremlja čudna premor, navigacija v meniju pa pogosto vodi do povečanja časa prenosa. V standardnem nizu testov, Samsung Galaxy S7 Edge 32GB pametni, po mnenju lastnikov, pušča svoje konkurente daleč zadaj. V večjederni Geekbench je dobil 6669 točk, pred najbližjim konkurentom Huawei Mate 8 pa za približno 300 točk. Razlika je veliko večja kot pri napravi Snapdragon 810, kot je Nexus 6P, z rezultatom 4245. AnTuTu test ima večji prelom. Tukaj je S7 Edge ocenjen na 129.468 točk in je pred najbližjim tekmecem Huawei Mate 8 s 92.746 točkami. V poskusu, da bi preprečili kakršne koli obtožbe o pregrevanju, je proizvajalec pametnemu telefonu zagotovil futuristični "element vodnega hlajenja". Zdi se, da deluje vsaj večino časa. Telefon se ogreje, ko odprete veliko aplikacij in s hitrim polnjenjem, včasih pa ostane hladen. Sodeč po povratnih informacijah, ima pametni telefon Samsung Galaxy S7 Edge dovolj moči, da se spopade z vsemi nalogami. Kakovost klicev je odlična, mikrofoni pa so presenetljivo dobro potlačeni zaradi vseh šumov v ozadju. Spodnji zvočnik je manj uspešen. Če so konkurenčni telefoni, kot so Nexus 6P in Moto X Style, impresivni, zmogljivi in ​​odlični zvočniki, na S7 Edge zvija in zvija zvok. Zadostuje vsaj njen volumen (71 dB).

Edge, Upday in Gear VR

Izboljša učinkovitost uporabe ukrivljenih robov zaslona, ​​ki se imenuje aplikacija Edge. Če je prej imel omejeno funkcionalnost, je bil zdaj nekoliko bolj uporaben. Lastnikilahko dodate izbrane stike, bližnjice in priročna orodja, kot sta kompas in ravnilo. To je verjetno najdražja linija, ki jo lahko kupite. Razvijalci drugih izdelovalcev lahko ustvarijo razširitve za Edge. Na primer, Yahoo je vložil zahtevek za hiter pogled novic. Vendar je to precej zanimiva novost, kot jo bomo uporabljali vsak dan. Upday je zamenjal zaslon Flipboard Briefing, ki je bil prej na levi strani glavne strani. To je zanimiv zbiralnik novic in tekmec Apple News, ki je preveč moderiran in ne omogoča dodajanja dodatnih virov. Vendar pa je lahko popolnoma onemogočen. Ko naročite S7 Edge od Samsunga ali drugega pooblaščenega prodajalca, lahko dobite Gear VR. To je virtualna slušalka za vstopni nivo, presenetljivo popolna in ponujena brezplačno. Samo vstavite njen telefon in lahko igrate VR igre, gledate video posnetke in celo Netflix.

Kamera

Danes število megapikslov ni tako pomembno kot prej. Kakovost mobilne kamere je pomembnejša. S7 Edge ima manjšo ločljivost kot S6 (12 milijonov slikovnih pik v primerjavi s 16), vendar je gledanje fotografij težko verjeti. Samsung je uporabil tehnologijo Dual Pixels, ki omogoča fantastično dobro samodejno ostrenje. Vsaka slikovna pika je opremljena s faznim senzorjem, ki omogoča, da se fotoaparat usmeri veliko hitreje in natančneje kot prej. Tržno ime je ena stvar, vendar v praksi tehnologija resnično deluje, zagotavlja boljši sistem AF za vse, ki so ga kdaj uporabljali v telefonih. Deluje hitro, skoraj takoj inprehod z ene točke na drugo ne upočasni procesorja, kot v mnogih konkurenčnih napravah. Še en velik napredek na Samsung Galaxy S7 Edge je, da lastniki pravijo, da je kakovostno fotografiranje v slabih svetlobnih pogojih. Fotografije izgledajo popolnoma fantastično. So polni podrobnosti, barve so živahne in natančne, na makro fotografiji pa lahko dobite čudovito zamegljeno ozadje. Številne možnosti, nastavitve in načini ne otežujejo uporabe kamere. Način Pro omogoča spreminjanje točk izostritve, ISO, ravnovesje beline itd., Medtem ko možnost Live Broadcast omogoča predvajanje videa neposredno v YouTube. Možno je tudi snemanje videoposnetkov v ločljivosti UHD (4K), vendar nalaga omejitve pri uporabi nekaterih video učinkov. Način 1080p omogoča uporabo HDR, video učinkov in samodejnega ostrenja, kar je pomembno pri fotografiranju hitro premikajočih se predmetov. Samsung G935 Galaxy S7 Edge se je po povratnih informacijah lastnika malo spremenil, vendar dobro opravlja svoje delo. Značilnost senzorja s 5 Mp, kot večina konkurentov, je širokokotni objektiv. To vam omogoča, da odstranite vse, ne da bi nikogar pustili v ozadju. Sprednja bliskavica manjka, vendar zamenja zaslon.

V zaključku

Če vrednost ni pomembna in obstaja želja po osupljivem telefonu navzven, bo ta model prava izbira. Telefon je postal vrhunec impresivne rasti korejskega proizvajalca, ki prinaša vrsto funkcij, ki so bile prikrajšane za S6 in S6 Edge. 55-palčni zaslon pametnega telefona Samsung Galaxy S7 Edge se imenuje zelo jasen, čeprav je zaslon presvetel in osveženDelovanje fotoaparata AF in fotoaparata v slabih svetlobnih pogojih je vodilo model na vodilne proizvajalce. Pametni telefon odlično združuje visoko kakovostne komponente. Model akumulatorjev je slabši od konkurentov, vmesnik touchWiz pa kljub izboljšanju še vedno negativno vpliva na zmogljivost. Ampak to so le nepomembne majhne stvari. Najboljši v razredu fotoaparat, dizajn in zmogljivost so zagotovili naslov najboljšega telefona Android za leto 2016. Verjetno je na voljo toliko kopij Samsung Galaxy S7 Edge. Povratne informacije uporabnika opozarjajo pred nakupom - ponarejanje ni vredno denarja, ki ga porabijo.

Sorodne publikacije