Kako spremeniti ozadje PowerPointa? Polnila, risbe in vodni znaki

Predstavitev je nujna stvar v skoraj vsaki industriji. Uporablja se v izobraževanju in na sestankih v katerem koli produkcijskem podjetju, na razstavi nove linije oblačil in podobno.

Predstavitve ne morejo imeti le vrste, ki smo jih navajeni videti. Lahko so ne samo računalnik, temveč tudi mimoidoč z oznako v roki pred velikim plakatom. Danes pa se bomo osredotočili le na eno obliko predstavitev, ali bo naše vprašanje zvenelo takole: kako PowerPoint spremeni ozadje? Zakaj izbiramo ta programski izdelek? Vse je preprosto, Microsoft nam je zagotovil zelo zmogljivo brezplačno orodje, ki je sinhronizirano z drugimi orodji zbirke Microsoft Office, kar močno poenostavi naše delo s tem programskim izdelkom. Poleg tega je PowerPoint najbolj razumljivo in preprosto orodje. Tudi neizkušen uporabnik bo zainteresiran za delo z izdelkom in ne bo doživel nobenih nevšečnosti ali težav, če bo o tem spoznal malo več. Kaj bomo zdaj storili?


In tako kot PowerPoint spremeni ozadje? Prva stvar, s katero začnemo delo, je izbira dobre, kakovostne in najpomembnejše slike, ki se uporablja kot ozadje naše predstavitve. Pomembno je razumeti, da so lahko pri našem delu diapozitivi enaki kot pri istem ozadju in se po potrebi spreminjajo. Začnimo!

Enobarvni

Pogosto veljajo, zlasti če je predstavitev stroga, monokromni toni. Veliko zmernih temOblikovanje je mogoče najti v standardnem paketu PowerPoint, vendar še vedno razmišljamo: kako spremeniti PowerPoint na trdno ozadje, torej zapolniti celotno prosojnico z eno barvo.


Ta metoda se pogosto uporablja, če je treba posebej poudariti črkovane besede. To je enostavno. Z desno miškino tipko kliknite diapozitiv, ki ga želite "izpolniti", in izberite element "Oblika ozadja". Nato izberite "Fill". Imamo majhno okno, kjer moramo izbrati pravo barvo in delo je končano. Poleg tega vidimo majhen drsnik "Transparency", ki je privzeto 0 odstotkov, kar pomeni, da bo prosojnost ozadja enaka nič, če z njo niste zadovoljni, jo preprosto nastavite tako, da drsnik premaknete.
Nato moramo ugotoviti: to ozadje mora biti v vseh diapozitivih ali samo pri tem. Ko ugotovite, pritisnete enega od gumbov: "Zapri" ali "Uporabi za vse". Pogledali smo, kako je PowerPoint spremenil ozadje trdnega, vendar obstajajo tudi druge možnosti oblikovanja. O njih zdaj.

Gradient

Kako spremeniti ozadje diapozitivov v programu PowerPoint na gradient? Ne pozabite, ko smo izpolnili polno barvo, smo izbrali element "Solid Fill", vendar so bile na voljo tudi druge možnosti. Ena od možnosti je gradientno polnjenje.
Po izbiri tega elementa obstajajo možnosti. Če želite uporabiti standardne pakete programske opreme, morate klikniti »Pre razrede« in izbrati tistega, ki vam najbolj ustreza.
Vendar lahko barvno shemo prilagodite. V ta namen morate za vsako točko preliva nastaviti želeno barvo. Nastavite vrednost "Svetlost" in pravilno postavite vse točke na oddaljenosti druga od druge, kar bi po vašem mnenju moralo biti. Nato so vsa naša dejanja podvojena, kot v odstavku "Izpolni": prilagodimo preglednost in zapremo, ali uporabimo za vse diapozitive. Kako spremeniti ozadje drsnika v programu PowerPoint z gradientom, smo pregledali. Obrnimo se na risbe.

Slika

V predstavitvi kot ozadje lahko uporabite popolnoma katero koli sliko. Kako spremeniti ozadje v PowerPointu na sliko, bomo zdaj razmislili.
Dejanja so podobna prejšnjim: z desno miškino tipko kliknemo na zaslon in pokličemo "Ozadje", šele tokrat izberemo "Risba ali tekstura". Po teh korakih bodo na voljo različne možnosti vstavljanja: iz pomnilnika računalnika, iz odložišča ali neposredno iz interneta.

Vodni znak

Pojdimo na naše zadnje vprašanje: kako spremeniti ozadje v PowerPointovi predstavitvi na sliko vodnega žiga? Zakaj je na splošno potreben? Praviloma se vodni znaki uporabljajo za dodajanje logotipa podjetja ali pomembnih slik. Pomembno je vedeti, da mora biti vodni žig prosojen. Če želite to narediti, moramo dodati sliko diapozitiva, kot je že storjeno, smo že povedali, in preglednost slike za povečavo, to je vse trike.

Sorodne publikacije