Kako pripraviti ozadje v Adobe Photoshopu

Za umetnike in oblikovalce obstaja veliko število grafičnih okolij, kjer lahko izvajajo najbolj nenavadne projekte. Nekateri uporabniki izberejo Adobe Photoshop. Obstaja vse, kar potrebujete za risanje in urejanje slik. Glavno orodje Brush ima vse pomembne in napredne nastavitve. Z njegovo pomočjo lahko narišete ozadje in podrobno narišete sliko in še veliko več. Priročno delo z baloni, vam omogoča, da se počutite udobno v tem okolju.

Kako narisati ozadje

To je izredno pomemben proces, saj slika v ozadju določa ritem celotne slike. Pred risanjem ozadja se morate ukvarjati s plastjo ozadja. Ta plast se samodejno prikaže, ko ustvarjate nov dokument v programu. Najprej je blokiran, to pomeni, da ga ni mogoče premakniti z orodjem za vlečenje predmetov. Ni vam treba spreminjati tega sloja, ker bo odklenjena plast izpostavljena gibanju. Lahko ga narišete, vendar mnogi priporočajo, da ustvarite novo plast in risate predmete na njej. To ustvarja priložnost za odpravo konflikta s čopičem, ko bo na primer uporaba gumija povzročila izbris vseh, ki so zadeli predmete.


Krtača

To je osnovni element za risanje plasti in slike v agregatu. To orodje ima veliko funkcionalnost. Na primer, v nastavitvah lahko spremenite togost, barvo inoblika konice. V "Photoshop" vgrajeni funkciji podpore za prenesene predmete lahko uporabnik prenese iz omrežja katerokoli obliko čopiča za lastne namene.
Torej, da narišete ozadje v "Photoshopu", potrebujete:
 • Aktivirajte Brush orodje in z desno tipko miške prikličite kontekstni meni z nastavitvami.
 • Po namestitvi orodja ustvarite nov delovni sloj, kjer bo nameščen vlečeni element, ki bo postal ozadje.
 • Uporabite slike, namige ali samo domišljijo, preden narišete ozadje. Prostor, krajine, umetniški predmeti in drugo se lahko v tem grafičnem okolju zelo natančno podvajajo. Nekateri uporabniki bistveno olajšajo svoje življenje z naslednjimi dejanji:


 • Poiščite sliko in jo prilepite v urejevalnik.
 • S pomočjo orodij "Brush", "Eyedropper" in "Eraser" narišejo ozadje nad svojim virom.
 • Ta metoda je odlična za začetnike in tiste, ki imajo spretnosti risanja na začetni ravni. Ista metoda ustvari 2D ozadja pikslov.

  Drugi atributi za risanje

  Poleg funkcije Brush ima program tudi pomožni nabor orodij.
 • "Eraser". Njegova naloga je umivanje ustvarjenih ali poslikanih predmetov, ekscesov, neenakosti. To je praktično nepogrešljivo pri delu s tetovažami, saj je popravljanje neuspele črte lahko samo to orodje.
 • "Kapalka". Ta funkcija je uporabna za hitro izbiro in dodajanje barv. Odlična pomoč za retuširane ljudifotografije
 • Sklop številk. Nenavadno je, da so lahko koristne tudi pri delu z ozadjem. S krtačo ne morete vedno natančno narisati geometrijskih predmetov.
 • Sorodne publikacije