Kako registrirati e-poštni račun na internetu?

Internet je postal tako trdno vpet v vsakdanje življenje, da manj virtualnih informacijskih prostorov zaostaja manj ljudi. Danes pa boste morda morali odgovoriti na vprašanje, kako na e-poštnem strežniku registrirati e-pošto (e-mail - e-poštni predal).

Osnovni pojmi

Spletni strežnik je orodje za elektronsko pošiljanje in prejemanje sporočil. Ta način komuniciranja vam omogoča, da skoraj takoj prejmete dohodna sporočila in takoj pošljete odgovor. Najbolj priljubljeni Runet strežniki so Yandex, Mail in Rambler. Kako registrirati e-pošto na enem izmed njih? Za začetek je vredno preučiti, kateri podatki so shranjeni na strežnikih in kakšna je struktura e-poštnega naslova.


Vsak poštni strežnik ima informacije o vseh registriranih nabiralnikih uporabnikov. Ime vsakega takega polja je istočasno unikatno. Navsezadnje, ko registrirate novo ime, sistem samodejno preveri odsotnost ujemanja z obstoječimi. E-poštni naslov ima naslednjo strukturo: username_name_mail_domain. Ime nabiralnika je edinstveni identifikator, ki ga dodeli uporabnik, ime poštnega strežnika pa pokaže, kateri poštni strežnik je registriran. Podaljšanje domene je najkrajša vrednost države, v katero spada strežnik. Na primer, v nabiralnik [email protected] je ime polja vrednost ivanov, ime poštnega strežnika - pošta, domenarazširitev strežnika - ua. E-poštni naslov se imenuje e-pošta, vendar na slengu, ki ga sprejmete v RuNetu po elektronski pošti.


Kako registrirati e-poštni naslov

Za registracijo novega naslova se morate prijaviti na izbrano stran strežnika in poiskati aktivni gumb za registracijo ("Registracija" ali "Registracija novega polja"). Če želite ustvariti e-pošto, v obrazcu, ki se je pojavil, morate izpolniti vsa obvezna polja. Običajno gre za podatke, kot so uporabniško ime, geslo, ime in priimek lastnika, številka mobilnega telefona, podatki za obnovitev v primeru izgubljenega gesla, na primer odgovor na katero koli vprašanje. Po tem morate klikniti na gumb z napisom "Register". E-pošta z vnesenimi podatki bo ustvarjena po preverjanju za edinstveno ime. Če ni edinstven, bo sistem ponujal različice z dodatkom več znakov na že izmišljeno ime. Izberete lahko katero koli možnost (vsi ti naslovi so brezplačni) ali ustvarite drugo.

Kako pošiljati in prejemati pisma

Naslovi poštnih predalov se lahko narekujejo ali pošiljajo brez strahu prijateljem in poslovnim partnerjem, tako da lahko pošljejo pismo njemu. Na vseh poštnih storitvah za uporabniške račune je bil ustvarjen intuitiven vmesnik. Po vnosu vašega uporabniškega imena in gesla bo lastnik videl mape z dohodnimi, odhodnimi in oddaljenimi sporočili ter funkcijske tipke za ustvarjanje, pošiljanje, brisanje sporočil. Če želite poslati pismo, morate vedeti naslov prejemnika, ki je registriran v polju »Za« ali »V«"Prejemnik". Vsakemu e-poštnemu sporočilu lahko priložite fotografijo, videoposnetek ali dokument, pošljete želeno povezavo. Nova sporočila, ki niso bila odprta, imajo običajno posebne oznake, na primer krepko. Odprete jih lahko s klikom na črto s črko.

Zavarujte svoj poštni predal: kako?

Registracija e-pošte in učenje prejemanja in pošiljanja e-poštnih sporočil sta le začetek pomembnega načina za izmenjavo elektronskih informacij. Toda ta pot je lahko nevarna. Goljufije na internetu se srečujejo zelo pogosto. Zato ne pozabite na nekatera varnostna pravila. Geslo za predal je bolje pripraviti težje - s črkami, številkami in simboli. To bo pomagalo zaščititi vaš račun pred hekanjem. Tudi pošte ne preverjajte z neznanimi napravami: nekateri brskalniki in vohunska programska oprema bodo samodejno shranjevali gesla, kar pomeni, da je vašemu nabiralniku lahko dostopen vsakdo. Ne odpirajte prilog in povezav sumljivih pošiljateljev - tako zlonamerni uporabniki lahko pošiljajo zlonamerne programe.
Prav tako ni potrebno shranjevati pisma z različnimi gesli in drugimi zaupnimi informacijami v vašem poštnem predalu - v primeru okvare bodo ti podatki preprosto spadali v roke goljufov.

Sorodne publikacije