Slušalke TDS-3: funkcije, ocene in fotografije

V današnjih slušalkah je vse, kar potrebuje ljubitelj visokokakovostnega zvoka. Toda nikogar ni - duša. Veliko avdio datotek se bo strinjalo, da je topel analogni zvok veliko boljši od sodobnih "številk". Toda tovrstnega zvoka ne ustvarja samo ustrezen ojačevalnik, temveč tudi pristna slušalka. Nekateri ljubitelji glasbe verjamejo, da najboljši sovjetski slušalke (in na splošno, avdio opreme) na svetu nič. Nenavadno je, da je veliko takih ljudi. In vsi so še vedno z veseljem uporabljajo ojačevalnike "Vega" (ali "Amphiton"), zvočnike "Radio" in slušalke TDS-3. Mimogrede, zadnje je treba povedati ločeno. Ker simbolizirajo celotno obdobje. Začnimo s splošnim opisom modela in se malo dotaknemo njegove zgodovine.


Splošni opis slušalk

Slušalke TDS-3 so leta 1984 prvič izdale legendarne sovjetske družbe "Electronics". V tem trenutku so bili preboj v sovjetski avdio industriji. In to ni presenetljivo, saj so bile specifikacije (in sama zasnova) nenavadno kopirane v podobnih telefonih Yamaha. Načeloma je bila to običajna praksa v ZSSR. In nihče ga ni skril. Kljub temu je bil TDS-3 dobro prodan (verjetno zaradi pomanjkanja alternative) in je imel dober zvok. Danes slušalke takšnega načrta ne izgledajo zelo privlačno. Ampak ne samo za tiste, ki obožujejo letnik. Opozoriti je treba, da je TDS-3 najbolj prodajana serija v sodobnih domačih izdelkih. Avdiofili verjamejoki jih lahko uporabijo za doseganje enakega, "legendarnega" zvoka. To je mogoče. Ampak samo, če uporabljate star igralec vinil in dobro opraskan plošče. Vendar smo bili odneseni. Pojdimo na vintage slušalke leta 1984.


Videz in oblikovanje

Sovjetske slušalke TDS-3 imajo izjemno zasnovo. Vsaj tako je bil takrat, ko so ga izpustili. Dolge skodelice, debela plastika, brez namigov odprtega dizajna. Amuleti so narejeni iz mehkega in elastičnega materiala, prekrita z umetnim usnjem (ali kaj podobnega). Barva glavnih telefonov je lahko zelo različna: od bledo zelene do rdeče. Tam so bili tudi črni modeli. Toda najbolj rumena. Nosilec slušalke je bil izdelan iz kovine, vendar je bil prekrit z umetnim usnjem. V tej koži je bil polkrožen perforiran material, ki je zagotavljal mehkobo. Zaradi tega je bilo mogoče dolgo nositi slušalke in se ne bojimo, da bi bolela glava. In zdaj si lahko ogledate tehnične specifikacije slušalk TDS-3. So zelo zanimive, saj lahko izrazijo kvalitativni zvok preteklosti.

Glavne tehnične značilnosti

Sovjetske slušalke TDS-3, ki jih trenutno proučujemo, je nekoč pripadalo Hi-Fi avdio opremi. In tako so morali imeti dostojne parametre. In to je skoraj tako. Z eno majhno izjemo: TDS-3 izvirnega dizajna so bili nameščeni enostavni papirni jeziki, ki niso mogli vnaprej ustvariti visokokakovostnega zvoka. Kljub temu je to nekako glavna stvartelefoni so uspeli zveneti dostojno. Verjetno je vse v značilnostih. Frekvenčno območje frekvenc 20 - 20000 Hz. To je odličen rezultat. Vse moderne slušalke se ne morejo toliko pohvaliti. Nominalni upor je samo 8 ohmov. To pomeni, da lahko slušalke celo povečajo prenosni računalnik. Brez ojačevalnika. Res je, da zvok iz vgrajene grafične kartice ne bo. Nazivna moč obeh zvočnikov je 1 mW. Za slušalke je nerealno. To so osnovne tehnične specifikacije slušalk TDS-3. Zdaj si lahko ogledate opis kakovosti zvoka.

Kakovost zvoka

Zato preidimo na najbolj zanimivo - kakovost zvoka, ki ga zagotavljajo glavni telefoni. Da ne rečem, da je bilo vse pametno. Papirni zvočniki naj bi pokvarili celotno sliko. Pri reprodukciji kateregakoli glasbenega žanra je ostro pomanjkanje nizkih in visokih frekvenc. Samo povprečje je dobro razporejeno. Vse to naredi zvok ravno in brez življenja. Edina stvar, ki jo lahko poslušate z uporabo teh slušalk, so avdio knjige. Čeprav tam ne pihajo polnega zvoka glasu bralca. Na splošno je zvok podstandarden. Vendar je to samo začetek. Po odprtju slušalk so opazili, da so bile tovarniške žice (tanke in zelo slabe kakovosti) skoraj popolnoma pokvarjene. Odločili smo se, da jih nadomestimo z novimi. Namestili so visoko kakovostne sodobne žice. In potem so se slišale slušalke! Obstaja globina basa in odlične visoke frekvence. Potrebno je samo zamenjati ožičenje. Na splošno značilnosti TDS-3, ki so bile nekoliko razstavljene, niso bile enakepreprosta in sposobna dati visokokakovosten zvok.

Pozitivne povratne informacije lastnikov

Zdaj upoštevajte pripombe lastnikov slušalk TDS-3. Mnenja o tej napravi so precej sporna. Tisti, ki so nekaj časa delali na izpopolnjevanju in vedeli, kako ravnati s spajkalnikom, so popolnoma zadovoljni s podatki, ki jih zagotavljajo glavni telefoni. Ugotavljajo, da zvok TDS-3 celo obide sodobne slušalke srednjega cenovnega razreda. Res je, da sem zamenjal žice in spajal dobro Jack jack. Takrat so slušalke zares zvenele. Zlasti z zunanjo zvočno kartico pri predvajanju FLAC, APE, WV in drugih formatov brez izgube. S to izjavo se je težko strinjati, saj je potencial teh slušalk že znan. Z lahkoto preplavijo večino sodobnih kitajskih pyshchakov. In to dejstvo je nesporno. Vendar pa niso vsi zadovoljni s tako redkostjo. Obstajajo tisti, ki niso zadovoljni s takimi glavnimi telefoni.

Negativne povratne informacije lastnikov

Stereo slušalke TDS-3 imajo skoraj enako število negativnih ocen kot pozitivne. Ostavljajo jih tisti, ki niso dobili kakovosti zvoka, oblike slušalk in njihove barve. Če se je mogoče dogovoriti o prvi izjavi (in samo v primeru, če niso bili izvedeni postopki za njihovo spremembo), potem so drugi vzroki nezadovoljstva videti neznatni. Kar zadeva udobje, TDS-3 sedi bolje kot levji delež sodobnih slušalk. Tudi pri dolgi nogavici ni neprijetnosti. Zasnova naprave ne ustreza trenutnim standardom, vendar je treba to upoštevatiizdali so jih pred 30 leti. Majhne zunanje pomanjkljivosti so več kot izravnane z odličnimi tehničnimi lastnostmi, visoko kakovostno montažo in visoko ergonomskimi stereo slušalkami.

Zaključek

Torej smo razmišljali o starih slušalkah TDS-3. Izdali so jih v oddaljeni 1984, vendar še vedno lahko zagotovijo visokokakovosten zvok. Zlasti po ustrezni posodobitvi. V vsakem primeru so višjega reda velikosti kot velika večina sodobnih kolegov. In to je precej to, kar pravite.

Sorodne publikacije