Kako namestiti modo na Oblivion: navodila in priporočila

Oblivion je četrti del serije "Ancient Scrolls", ki je izšel leta 2007. Igra je kljub svoji starosti še vedno priljubljena med ljubitelji igranja vlog. Prav zaradi tega mnogi igralci iščejo načine za namestitev mode na Oblivion. Spodaj bodo predstavljeni opisi modifikacij in smernice za njihovo namestitev.

Grafični načini za Oblivion: Golden Edition

Sprememba A Tweaked ENB omogoča igralcu, da se čim bolj potopi v ozračje igre. S tem načinom lahko uživate v edinstveni grafiki, kjer svetle barve in kompetentna osvetlitev dajejo resnično visoko kakovostno sliko. Naslednji način obnove znakov 2 presenetljivo spremeni videz glavnih dirk. V tej spremembi so se ustvarjalci odločili, da spremenijo obraze vseh znakov in jih približajo realnosti. Poleg tega obstajajo razlike, povezane s starostjo, ki takoj gredo v oči in zaradi staranja se pojavijo ne samo gube, ampak tudi brazgotine.


Mnoge dirke so postale bolj podobne svojim bratom in sestram "Skyrim", torej so prejele edinstvene značilnosti obraza. Na primer, v visokih in gozdnih vilinih so postali bolj ostri obrazi, posebne oči. Temni vilini so dobili sivo kožo. Orki so postali bolj humani: njihova ušesa so postala manjša, funkcije nosu in ust pa so bile mehkejše. Še en grafični mod se imenuje Enhanced Water, ki igri doda realno teksturo vode, zaradi česar je bolj podobna realnosti. V okrepljeni vegetaciji lahko vidite, da je vsa vegetacija postala bolj zelena in debela. Poleg tega, ko gledate pokrajinood daleč ste lahko prepričani, da bo slika tako prijetna, kot je mod za nadzor nalaganja tekstur.

Moda za igro

Raznolikost bitja v igro dodaja nove pošasti in živali, da bi spremenila svet Oblivion. Prednosti te spremembe so, da vsi predstavniki favne popolnoma ustrezajo zgodovini sveta iger in se prilegajo okviru igranja.


Še en način igranja je nepotrebno nasilje, ki omogoča igralcu, da obvlada nove metode napada in pariranja. Prav tako je bilo mogoče boriti z orožjem v obeh rokah, ga vrgel na sovražnika. Razvijalci so poskušali približati bojni sistem resničnosti, zato obstajajo ravni lastništva te ali te spretnosti. Če igralec želi opraviti težko sprejem, vendar njegova raven ni dovolj visoka, potem obstaja možnost, da spustite orožje, ali, spotaknil, razširila po tleh pred sovražnikom.
Lov na vampirje - ta način vam omogoča, da se počutite kot pravi lovec za vampirje. Sprememba vključuje več kot dvajset novih nalog, novo obleko in več kot štirideset ur čistega igranja.

Lokalni mod

The Lands je najverjetnejši globalni mod, ki vpliva ne le na neodvisne znake, temveč tudi na lokacije v igri. V svetu iger obstajajo trije veliki otoki, v katerih življenje divja v mestih, jame čakajo na svojega raziskovalca, liki pa iščejo, kdo bi dal nalogo.

Načini tretje osebe

Mod za nadomestni začetek vam omogoča, da začnete potovanje iz kabine ladje, kjer mora igralec odločiti, kdo bo njegov lik predstavljen.svet igre - skupna ali plemenita osebnost. Glede na izbiro se bo odnos neodvisnih likov v igri spremenil.
Basic Primally needs - Ta mod doda igro na tako pomembne komponente, kot je občutek lakote, utrujenost. Ti parametri omogočajo, da se vaš lik približa realnosti in se premakne v stanje preživetja. Vse te ugodnosti bodo na voljo, ko nastavite način Oblivion.

Načini namestitve modsov

Kako namestiti modove na Oblivion brez programov? Prvi način, je najbolj razširjena - to je svoje roke. Po prenosu moda morate odpreti arhiv in preveriti, ali so vse datoteke na svojem mestu. Nato odprite mapo z igro in poiščite mapo Podatki. Vsebina moda, ki se premakne tja, potrjuje fuzijo map. Drugi način za nastavitev Modi za Oblivion: Gold Edition je uporaba programa Modem Manager.

Oblivion Mod Manager

Ta program vam omogoča uporabo načinov Oblivion z avtomatsko namestitvijo. Pripomoček je v celoti v angleščini, vendar ne bi smelo biti težav pri njegovem delovanju. Po zagonu programa lahko vidite gumb Ustvari - kliknite spodaj. Po tem se prikaže okno, v katerem morate klikniti gumb Dodaj mapo in ga poiskati na seznamu modulov, ki jih želite namestiti. Nato, ko najdete imenik z modom, morate preveriti njegovo vsebino, sicer se mod ne zažene. Naslednji korak postavlja modo za Oblivion. Prikaže se gumb Ustvari omod. Ko prejmete sporočilo o uspešnem prenosu, lahko to storitePoiščite svoj mod v glavnem oknu in ga dvokliknite. Po tem se aktivira mod.
V vprašanju: kako nastaviti mod-manager za Oblivion, težave ne bi smele nastati, ker je program nameščen, kot tudi kateri koli drug vtičnik.

Možne nianse

Če obstajajo spremembe modulov Oblivion: Golden Edition, označenih z rdečim kvadratom, to pomeni, da lahko med aktiviranjem pride do konflikta z drugim načinom. Zelena barva pomeni, da lahko namestite ta mod in konflikti se ne sprožijo. Modra barva označuje, da je mod že nameščen in je pripravljen za zagon. Črna barva pomeni, da je uporabnik že namestil podobno spremembo in se ne zažene.

Kako se znebiti posledic namestitve moda

Pogosto se zgodi, da se po ugotovitvi, ali druga modna igra vzbudi takšna presenečenja, kot spreminjanje barve tekstur in včasih ne zaganjajo. To storite tako, da kliknete na gumb Pripomočki v upravitelju modov, nato pa izberete funkcijo Arhiviranje. Tu se mora pojaviti novo okno, kjer je privzeta vrednost nasprotna vrednosti za razveljavitev BSA. Spremeniti morate vrednost spremembe BSA in v vseh devetih oknih postaviti kljukico. Po tem morate klikniti Posodobi zdaj. Vse te manipulacije so narejene, da bi se še dodatno izognili posledicam postavitve moda. Posodobitve arhivov je treba spremljati po vsakem mod modu. Več arhivov je posodobljenih, bolj dosledna bo igra.

Vrste modsov

Najpogostejši pojav je standardstrukturo arhiviranja, to je mrežna mapa, teksture in datoteka ESP. Vendar pa obstaja tudi kompleksen paket, v katerem je več map in v vsakem nizu datotek. Če želite razumeti, kako nastaviti modele na Oblivion: Golden Edition, morate skrbno preučiti prisotnost mape za pretvorbo podatkov omod. Če je, potem morate zagnati upravitelja modema. Začne se z vsem standardom: gumb Ustvari, nato Dodaj mapo, sam program pa najde končano datoteko omod. Če kliknete dvakrat, bo to potrditveno okno. Po tem se začne namestitveni način. Hitrost namestitve je odvisna samo od velikosti. Obstaja tudi bolj poenostavljena različica za namestitev modsov - to je dokončana datoteka s podporo za Oblivion Mod Manager. Če ga želite namestiti, dvokliknite datoteko in odprite okno brskalnika BSA. Vse, kar ostane, je, da aktivirate mod in začnete igro. Ko so moduli nameščeni na Oblivion, morate zagotoviti njihovo normalno delo. Za optimalno delovanje modifikacij je idealen program OBSE Launcher. Dejstvo je, da mnogi modovi ne uporabljajo skriptnega jezika, ki je zapisan v izvirni igri. Običajno spreminjajo svet iger z novimi nalogami, lokacijami in še več. Zato je po namestitvi kakršnih koli sprememb potrebno samo zagnati igro z uporabo programa OBSE Launcher. Naslednji program BOSS nadzoruje vrstni red nalaganja modulov in optimizira igro do maksimuma. To prihrani veliko časa tistim uporabnikom, ki ročno prikažejo vrstni red sprememb nakladanja. Obstajajo tudi primeri, ko je modakonflikt med seboj za pravico do prvega zagona in ta pripomoček rešuje te težave.

Sorodne publikacije