Kako odstraniti mrežo v AutoCAD-u? Nasveti in triki

AutoCAD je napredni sistemski simulacijski program. Zaposluje strokovnjake različnih ravni: od študentov do oblikovalcev svetovnega merila. Dejansko so značilnosti in zmožnosti tega okolja praktično neomejene. To je priročen program, ki zagotavlja simulacijo 2D in 3D objektov. Za uporabnike začetnike je lahko težko samostojno preučiti ta izdelek, saj veliko funkcij in vsega razumevanja ni enostavno. Eno izmed najpogosteje zastavljenih vprašanj za začetnike je, kako odstraniti mrežo iz AutoCAD-a z zaslona? Njena podoba lahko včasih ovira vizualno zaznavo oblikovalca. Zato bo ta članek koristen za začetnike.

Program AutoCAD

To je aplikacija za dvodimenzionalno in tridimenzionalno oblikovanje. Program je razvil Autodesk. Prvi izdelek podjetja je bil AutoCAD - 86, izdan leta 1982. Program je takoj postal priljubljen in edinstven. Zdaj podjetje letno izdaja posodobljeno različico svojega izdelka.


Seznam funkcij programa vključuje pripravo projektne dokumentacije. Arsenal te aplikacije ima različna orodja za ustvarjanje 2D in 3D modelov. Knjižnica AvtoKad ima veliko število elementov, ki lahko pomagajo pri programu. AutoCAD uporablja dovoljenja DWG in DXF.

Kako odstraniti mrežo v AutoCAD-u

Ko zaženete program, so vsi opazili mrežo, ki jo sestavljajo navpični in horizontalni pasovi. Skozi vsakih pet vrstic se črta oblikuje dvakratnatančneje pri prejšnjih - tako poteka delitev na kvadratne sektorje. Preden odstranite mrežo v Autocadu, morate ugotoviti, zakaj je tukaj. Za mnoge svetlobne črte je to mejnik za določanje relativne velikosti in razdalje med predmeti.


Mreža ima nekatere lastnosti: ima neskončno razsežnost (to pomeni, da se lestvica lahko samodejno spremeni, vendar se dimenzijsko polje mreže ne bo nikoli prekinilo), ko se omrežje ne prenese iz vzorčne kartice na list, se ne shrani in ne vnese skupaj. s sliko Lahko rečemo, da je mreža nekakšno pomožno orodje, ki odstrani vizualno obremenitev od slike.
Tako, da boste vedeli, kako odstraniti mrežo na samodejnem zaslonu, boste uporabniku omogočili, da aktivira in deaktivira to funkcijo. Nastavitev vizualnega orodja se nahaja v vrstici bližnjic na dnu zaslona. To je prva ikona s klikom na katero lahko izklopite možnost mreže. Večkrat obrnite mrežo nazaj. Za bolj udobno preklapljanje elementa lahko greste na vročo tipko F7.

Mreža na platnu

Če, ko preklopite na zavihek Sheet v prikazovalniku, uporabnik opazuje povprečne črte (tudi če so jih izklopili zgodaj v okolju »Model«), jih lahko po potrebi odstranite na enak način. kot na kartici prej. Vredno je pogledati, kako odstraniti mrežo iz lista "Autocad":
  • Pritisnite dvakrat na prikazovalniku, da postane aktivna.
  • Nato uporabite tipko F7 ali ploščoQuick Access Onemogoči Mesh.
  • Če želite shraniti spremembe, morate dvakrat klikniti prikaz zaslona.
  • Sorodne publikacije