Strani s končnico datoteke: kaj odpreti?

Strani so datoteke, ki jih uporabljajo naprave Apple in Mac OS. To je pogosto uporabljen format dokumenta. V tem članku si poglejmo, kako odpreti strani.

Splošni opis formata

Strani se kategorično nanašajo na kategorijo besedilnih datotek. Ustvarjeno v programu za označevanje strani Apple Pages, ki vam omogoča ustvarjanje osnovnih besedilnih dokumentov in več strani. Večstranski partnerji lahko vključujejo:
 • informacije o besedilu;
 • grafične informacije, vključno z ilustracijami, diagrami, grafi in tabelami.
 • Odvisno od informacij, se Appleova datoteka pretvori v besedilne formate ali slike v dokumentih Windows. Dokumenti se ustvarijo iz praznega lista ali iz predloge. Apple Pages je del paketa iWork - analognega pisarniškega paketa Windows. Ta kompleks vključuje tudi programe za ustvarjanje predstavitev in tabel. Potem razmislite, kako odpreti razširitve strani z operacijskimi sistemi Mac in Windows.


  Mac OS

  Če želite odpreti operacijski sistem "jabolko", uporabite program Apple Pages. To je najpreprostejši odgovor na vprašanje, kako odpreti datoteko strani. Dokument za odpiranje je lahko na računalniku, v oblakovnem sistemu Apple iCloud Drive ali v izmenjevalniku datotek (npr. Dropbox). Poleg tega Apple Pages deluje s povezanimi strežniki. Za pravilno delo je za odpiranje strani potrebna različica programa, v katerem je bil dokument ustvarjen. Prednost: iWork je prav tako priljubljen pri uporabnikih Mac OS,Microsoft Office, Windows, zato ni treba iskati strani, ki so daljše od odprtih strani, če je naprava Apple na dosegu roke. Če je težava še vedno odprta, uporabite Apple TextEdit - to je tudi urejevalnik besedil, ki je na voljo v Mac OS 10.3. Deluje tudi z oblikami xml, html, rtf. Pomanjkanje: odpre preproste besedilne formate, vendar jih ne shrani v spremembah.

  Windows OS: 1 način

  Presenetljivo obstajajo načini za odpiranje "jabolčnega" formata v operacijskem sistemu Windows več kot na računalniku Mac.
  Ste dobili in ne veste, kaj odpreti strani? Sledite tem navodilom:
 • ustvarite kopijo datoteke (to je izbirno, vendar priporočeno dejanje, da ne izgubite izvirne datoteke);
 • kliknite na datoteko in pokličite kontekstni meni (desni klik);
 • Izberite "Preimenuj";
 • izbriše vse podatke v imenu datoteke za piko - tisto, kjer je podaljšanje določeno;
 • Namesto tega napišite novo razširitev - zip;
 • shranite spremembe.
 • Zdaj imate datotečni arhiv z pdf dokumentom. Razpakirajte ga z WinRar ali drugim arhiverjem in ga odprite v brskalniku ali drugi ustrezni programski opremi (na primer Adobe Reader).


  Tudi v arhivu je mogoče uporabiti sliko večstranske strani v formatu jpg. Slabosti metode:
 • dokument je mogoče prebrati s to metodo, vendar ga ni mogoče urejati (čeprav je mogoče pretvoriti pdf v doc ali txt, če v njem ni slik in spremeniti vsebine v drugih oblikah);
 • Oblikovanje izvornega dokumenta je lahko popačeno.
 • Windows OS: 2 način

  Če iščete kaj odpreti strani in ne želite narediti nepotrebnih dejanj, ampak samoKliknite gumb "Open" (Odpri), uporabite brezplačen odpirač Ez Freeware. To je funkcionalna programska oprema, ki odpre več formatov, vključno s stranmi. V Free Openerju ni ruskega jezika, vendar je vmesnik razumljiv v angleščini. Pomanjkljivost, kot v prejšnji metodi, je, da datoteka ne bo uspela.
  Da bi ga dobili (napaka), da se premaknete, jih prosite, da vam pošljejo osebno datoteko, da shranite dokument v dostopni obliki. Apple Pages ima funkcijo izvoza v formatih Windows, vključno z dokumenti in pdf.

  Sorodne publikacije