Kako uporabljati AirDrop na napravah Apple?

Uporabniki tehnologije Apple so slišali za tehnologijo, kot je AirDrop. Podpirajo ga Mac, iPhone in iPad. Kaj je ta tehnologija? To je način za brezžično prenašanje datotek med napravami z blagovno znamko. Naslednji članek bo podrobneje obravnaval to tehnologijo.

Opis

Kako uporabljati AirDrop? Sam postopek prenosa spomni na vse, ki vedo, kako poslati fotografije ali video posnetke prek Bluetootha. Ampak, če ste lahko prej pošiljanje datotek iz katere koli naprave na katero koli, potem je vse to storjeno v enem ekosistemu. Ta brezžična podatkovna tehnologija je torej med "jabolkimi" napravami.


Komunikacijska tehnologija za prenos uporablja modul Bluetooth in Wi-Fi. Priročna značilnost je, da je ni treba nastaviti. Preprosto ga vklopite in uporabite: pošiljanje stikov, fotografij in video datotek ter drugih informacij med napravami Apple. Vendar ni mogoče prenesti vseh vrst datotek. Pošiljanje zvonjenja ali glasbe s to tehnologijo na primer ne pošilja podatkov.

Katere naprave podpirajo tehnologijo?

Prvič, brezžični prenos se je pojavil na napravah s sedmo različico vdelane programske opreme, vendar ga niso podpirali vsi takratni modeli. To je marketinška poteza podjetja, saj se sproščajo novi in ​​novi modeli, tako da so ljudem odpuščeni. Poleg mobilnih naprav tehnologijo AirDrop podpirajo namizni računalniki Aplle.

Omogočite in uporabite funkcijo

Kako uporabljati AirDrop? Tehnologija je potrebnaomogoči na obeh napravah, vključenih v proces prenosa podatkov. V pripomočkih za mobilne naprave obstaja nadzorni center pojavnega okna z zahtevanim elementom AirDrop. Danes je v kateri koli novi napravi. S klikom na element se pojavi meni z besedilom, ki nakazuje, da lahko uporabnik omogoči identifikacijo za vse in samo za osebe, ki so na seznamu stikov. Za aktiviranje morate klikniti na gumb »Za vse« in naprava bo sprejela datoteke iz vseh pripomočkov s podporo za brezžični prenos podatkov. Če kliknete »Samo stiki«, bo sprejem datotek narejen samo od ljudi na seznamu.


Kako uporabljati AirDrop? Po vklopu postane jasno, da sta aktivna dva modula: Wi-Fi in Bluetooth. Z njihovo pomočjo se izvaja brezžični prenos. Po vklopu funkcije lahko prenesete datoteke. Če želite poslati fotografijo, stik ali opombo, morate najti gumb s puščico, ki prikazuje kvadrat, kliknite ikono AirDrop in izberite želeno napravo. Datoteka bo prenesena z veliko hitrostjo. Opozoriti je treba, da za funkcijo funkcije ni treba iskati v omrežju Wi-Fi, saj bo za prenos na voljo dovolj dveh naprav z vključenim AirDropom.

Kaj, če funkcija včasih ne deluje?

V procesu prenosa podatkov se zgodi, da pride do nepredvidenih napak ali dolgih načinov pripravljenosti. To so slabosti operacijskega sistema, ki ga programerji podjetja odpravijo z vsako posodobitvijo. Včasih se zgodi, da v centru ni funkcijeupravljanje Kako uporabljati AirDrop v tej situaciji?
Funkcija ni izginila, vendar je bila premaknjena v razdelek "Omejitve", ki je v osnovnih nastavitvah. Po vnosu gesla se prikaže meni, v katerem morate omogočiti preklopni gumb AirDrop. Sedaj lahko zapustite nastavitve in znova potegnete zaveso. Funkcija se bo vrnila na svoje mesto. Včasih morate po izvedbi postopka ponovno zagnati napravo. Tehnologija lahko na napravah z zastarelo programsko opremo deluje nepravilno. Najbolje je redno posodabljati svoj pripomoček. Če funkcija ne deluje med pametnim telefonom in računalnikom, je težava Bluetooth. Med napravo in prenosnikom morate ustvariti par. Na splošno ga je treba ustvariti samodejno. Ampak včasih se to ne zgodi. Ulov je, da se pri spreminjanju modela pametnega telefona informacije o predhodniku ne dopuščajo, če jih varnostno kopirate. Zato je treba vse pare ustvariti ročno. Če želite to narediti, vklopite Bluetooth na vseh napravah, nato pa v nastavitvah prenosnega računalnika poiščite in izberite iPhone. potem, ko je par ustvarjen, in povezava začne delovati. Hkrati je hitrost povezave zelo visoka. Na splošno je AirDrop zelo uporaben in uporaben. Še vedno je treba upati, da bodo razvijalci odpravili vse slabosti in da bodo začeli delati brez pritožb.

Sorodne publikacije