Napaka Ntdll.dll: kaj je to in kako jo popraviti

Uporabniki operacijskega sistema Windows v postopku dela na računalniku v enem dnevu lahko v sistemu najdejo napako ntdll.dll, povezano z isto knjižnico. Na srečo, kot pri vseh tovrstnih napakah, to ne vodi do nobenega kritičnega problema in njegovo odpravljanje ne zahteva temeljitega poznavanja vseh zapletenosti operacijskega sistema. Ta članek vam bo povedal, zakaj se to zgodi, kaj je ntdll.dll in kako popraviti napako ntdll.dll v operacijskem sistemu Windows 7.

Kaj je ntdll.dll

Preden vam povem, kako odpraviti težavo, morate pojasniti, kaj je na splošno napaka ntdll.dll in zakaj se pojavlja na sistemu.
Dobro je začeti z opredelitvijo. Tako je ntdll.dll sistemska knjižnica, ki je odgovorna za premikanje, kopiranje, primerjavo in podobne operacije v operacijskem sistemu. In kako enostavno je uganiti, če se vam je to zgodilo, ne boste mogli pravilno izvesti zgoraj navedenih operacij.


Zakaj gre za napako

No, po definiciji so ugotovili, vendar je treba še razumeti, zakaj se pojavlja. In tukaj je veliko možnosti. Najprej je treba razumeti, da se sporočilo o sistemski napaki prikaže samo, če sistem ne more zaznati knjižnice, ki je predstavljena v računalniku, in je lahko iz številnih razlogov manjka ali je napačna. Pogosto je krivda za to antivirus, ki je namenjen zaščiti operacijskega sistema pred virusi. Napačno lahko štejejo to knjižnico okuženo in jo dajo v karanteno ali splohodstranite iz računalnika


Na srečo je napaka ntdll.dll preprosto odpravljena. In ker se ukvarjamo z definicijo in vzrokom, se lahko varno premaknete neposredno k rešitvi problema.

Prva metoda: z uporabo DLL-Files.com

Začeli bomo z najpreprostejšo metodo, ki ne zahteva poznavanja komponent sistema in nastavitve posameznih parametrov. To bo vključevalo uporabo posebne programske opreme, ki bo po izpadu težave sama rešila problem. Podrobna navodila za uporabo programa za rešitev ntdll.dll napake so navedeni spodaj, vendar morate najprej prenesti in namestiti program na svoj računalnik. Ko to storite, ga zaženite in naredite naslednje:
 • V iskalno polje v središču okna vnesite ime manjkajoče ali poškodovane knjižnice. V tem primeru je ntdll.dll.
 • Kliknite gumb "Run search".
 • V rezultatih z levo kliknite na želeno možnost z imenom dll.
 • Kliknite gumb "Namesti".
 • Ko končate vse korake, bo program prenesel in namestil knjižnico v svoj imenik in po zaključku operacije lahko še naprej uporabljate vsa sistemska orodja brez napak. Tu ste se naučili, kako popraviti napako ntdll.dll, vendar je možno, da vam ta metoda ni pomagala, ali pa ste naleteli na težave med izvajanjem. V tem primeru gremo naprejneposredno na drugo metodo, ki vam lahko pomaga doseči želeni rezultat.

  Metoda 2: Uporaba DLL Suite

  Dejansko je druga metoda nekoliko drugačna od prve: uporabili boste tudi poseben program, ki vam bo pomagal odpraviti težavo. Toda celo zaporedje dejanj je praktično enako, toda samo vam lahko pomaga popraviti napako v sistemu. Torej, tako kot zadnjič, boste morali vnaprej prenesti in prenesti DLL Suite. Vredno je reči, da ga lahko prenesete iz uradne strani, kot je v tem primeru, da ste prepričani, da ne bo pobral virusa na vašem računalniku. Ko namestite program, ga zaženite in naredite naslednje manipulacije:
 • V levem podoknu pojdite v razdelek »Prenesi DLL«.
 • V osrednjem delu okna v iskalno polje vnesite ntdll.dll.
 • Kliknite gumb "Iskanje".
 • Rezultati iskanja kliknite na najdeno knjižnico.
 • Razširite skriti seznam s klikom na gumb "Druge datoteke".
 • Kliknite gumb Prenos poleg datoteke, katere namestitvena pot je C: WindowsSystem32.
 • V oknu kliknite gumb "OK".
 • Po izvedbi vseh korakov se bo začel postopek prenosa in namestitve. Po dokončanju in zeleno kljukico poleg gumba »Odpri mapo« se prikaže, lahko varno preverite, popravite napako v sistemu.

  Tretja metoda: ročna namestitev

  Če modul z napako ntdll.dll po vsem zgoraj navedenempravila se še vedno pojavljajo, potem ostane tretja možnost, kako jo lahko popravimo in se izvede ročno. Torej, najprej morate prenesti ntdll.dll knjižnico iz interneta. Vendar pa se ne mudi, da ga namestite, zato je pametno, da ga preverite za viruse, saj vsiljivci pogosto uporabljajo to metodo širjenja zlonamerne programske opreme. Če protivirusni program ne zazna nobenih težav, morate datoteko premakniti v mapo System32, ki se nahaja ob poti C: WindowsSystems32.
  Upoštevajte, da je v 64-bitnih sistemih včasih treba datoteko premakniti v mapo SysWOW64 v isti mapi Windows v korenskem imeniku.

  Sorodne publikacije