Kako izbrati prenosni računalnik za programerja?

Izbira prenosnega računalnika je povezana z veliko težavami. Na trgu ni ducat modelov, ki bi bili primerni za določenega kupca za dane lastnosti, zato se lahko izgubite. Notebook za programerja ni izjema. In če je za vas pomembno, da kupite najboljšo napravo, potem seveda morate obravnavati vse prednosti in slabosti.

Na kaj naj se opozori?

Preden podrobno preučimo, kako in kdaj izbrati prenosni računalnik, morate na kratko določiti ključne dejavnike, ki bi vplivali na vaš nakup. Najprej je vredno razumeti, kakšne naloge potrebuje naprava. Programerji so različni. Nekdo mora delati z aplikacijami, ki zahtevajo veliko virov, nekdo bo programiral preproste aplikacije za telefone in lahko celo deluje na netbooku.


Nato se boste morali odločiti o velikosti. Nekateri programerji, ki izberejo prenosni računalnik za delo, želijo, da je tudi majhen, tako da na poti domov in nazaj ne izgubljajo časa in upravljajo svojih projektov. Nato morate razumeti, kateri zaslon je potreben. Če bi delali z grafiko, bi bil ta dejavnik ključen za vas. Prenos barv v tem primeru mora biti čim bolj natančen. Če ste programer, je najbolje, da stavite na velikost zaslona. Prav tako ne moremo pozabiti na avtonomnost naprave. Preostanek časa bo treba posvetiti preučevanju značilnosti. Značilno je, da zvezek za programerja sam izbere programerja, zato se vprašanje specifikacij ne pojavi. Ti ljudje veliko vedonapravo. Prav tako boste morali prebrati preglede in preveriti pri proizvajalcu.


Podjetja

Mimogrede, o proizvajalcih. Natančneje, kaj je super za vas, Apple ali Asus, ne more. Poleg tega se misli vedno razlikujejo, stroški naprav pa igrajo vlogo. Vendar pa obstajajo proizvajalci, ki izdelujejo prenosne računalnike za delo ali študij. So ne-igralni, ne-multimedijski, vendar ne popolnoma nenormalni. Torej, na takšne vključujejo podjetje Apple, ki se načeloma ponaša le z ogromnimi stroški prenosnega računalnika. Čeprav lahko nekateri uporabniki, ki so navajeni delati z operacijskim sistemom "jabolko", trdijo s to izjavo. Poleg tega, "MacBuca" ljubi izbrati dekleta, ki lahko enostavno povlečete to napravo povsod.
In če je strošek za vas eden ključnih trenutkov, potem izbira Appleovih izdelkov ni ravno za vas. Spada s seznama kandidatov in družbe Acer. Let 7-8, da bi se lahko pohvalila z dostojnimi možnostmi, zdaj pa od tega proizvajalca vedno manj pride resnično vreden model. Packard Bell se lahko šteje za neuspešnega. Branje mnenj o njem, lahko takoj opazite, da prepogosto pritožb pobral, kakovost materialov in na splošno odnos proizvajalca do naprav. Čeprav je drag segment takšnih problemov, seveda ne. Toshiba tudi ne podpira nekaj uspešnega. Zato je bolje, da greste mimo izdelkov tega proizvajalca.

Partnerji

Asus, Lenovo, MSI in Dell bodo najuspešnejša izbira za programerja. Mimogrede, ti isti proizvajalci imajo vodilne položaje v proizvodnji iger na srečoprenosni računalniki Zato ustvarjanje zmogljive naprave za njih ni problem. Nekateri modeli morda ne bodo tako poceni, vendar je vredna montaže in "železa".
V teh podjetjih obstaja več ravnil, ki so predstavljena v kompaktnih velikostih, vendar z dobro napolnjenimi napravami. Čeprav mnogi menijo, da so gaming prenosniki, je misel napačna. Konec koncev, v tem primeru potrebujete hladilnik za prenosni računalnik, zaradi česar je naprava manj mobilna. Isti modeli za programerje običajno niso tako pregreti kot gaming prenosniki.

Primeri podjetij

Morda te informacije ne bodo rešile vaše težave pri izbiri prenosnega računalnika. Toda dejstvo ostaja. Podjetja, ki razvijajo programsko opremo in so načeloma vključena v programiranje, veliko. Vodenje na svetu je seveda manj, vendar so tudi oni, o katerih se pogosto govori. Torej se njihove izkušnje z uporabo delovne naprave razlikujejo med seboj. Zato je zanimivo vedeti, kaj stoji v pisarnah Billa Gatesa ali pokojnega Steveja Jobsa. V slednjem primeru je odgovor očiten. Malo verjetno je, da podjetje "jabolko" svoje zaposlene postavi na model Asus ali Lenovo. Vendar ima Google prednost pri stacionarnih računalnikih. Vendar pa obstajajo informacije, da so prenosniki. Torej, pogosteje obstajajo "Apple" "MacBooks" ali znani tanki modeli Lenovo ThinkPad. Mark Zuckerberg na Facebook uradu je praktično standard. Tukaj so nameščeni "MacBooks", priključeni na zunanji monitor DELL. Microsoft meni, da je popoln prenosnik za programerja močna delovna postajaHP in DELL.

Dimenzije in dimenzije

Kot smo že povedali, je pomembno, da začnemo z odločitvijo, ali načeloma potrebujemo prenosni računalnik. Ali pa za delovno mesto bi za vas delal stacionarni računalnik. Bolje je dati prednost drugi možnosti. Če se morate še vedno premikati s prenosnim računalnikom od doma do službe, se morate odločiti za dimenzije.
Dekleta ponavadi raje "MacBooks". Ta možnost je lahka in zelo produktivna, vendar zelo draga. Če skrbite za nekaj cenejšega, a podobnega po velikosti, je najbolje izbrati Lenovo ThinkPad.
Če laptop za programerja potrebuje mladeniča, ki je sposoben nositi težje naprave, potem izbira postaja vedno bolj pogosta. Potem si lahko ogledate modele s težo do treh kilogramov. Velikost zaslona je treba izbrati izključno zaradi njegovih prednosti. Nekateri uporabniki so idealni za 13-palčni prenosni računalnik. Drugi kategorično trdijo, da ne smete izbrati manj kot 17 palcev zaslona.

Značilnosti

Obrnimo se neposredno na značilnosti naprave. Večina izkušenih ljudi trdi, da najboljši prenosniki za programerje ne bi smeli imeti zmogljive grafične kartice. Seveda se mora ukvarjati z nalogami, vendar ne nujno izbrati igralnega pospeševalnika. On načeloma nima ničesar opraviti in za to mora plačati močno. Toda procesor naj bi bil daleč od zadnjega. Zdaj je najbolj priporočljivo, da bodite pozorni na Intel Core i7. Čeprav so se sistemi, ki temeljijo na AMD, dobro izkazali. Poleg tega so cenejši časi relativnovrhunske možnosti "modre" družbe. Mimogrede, če lahko izbirate med Intelom in AMD-jem, potem je grafična kartica najboljša pri NVIDIA. Nato poglejte operacijski sistem. Pomembno je, da je vsaj 4 GB - to je minimum, ki ga nikakor ne moremo premagati. Če govorimo o realnih številkah, so najboljši modeli 8 ali 16 GB RAM-a. Takšni prenosniki so vsekakor zaslužni za pozornost. Nato pogledamo avtonomijo naprave. Vsi trenutni igralni modeli so praktično samo omrežni. Zato se zagotovo ne bodo ujemali, če hočete in se igrate z novimi igračami in hkrati delate. Prenosni računalnik za delo je treba hraniti brez krme vsaj 4 ure. In glede na dejstvo, da sčasoma baterija zemljišča, in baterije postane manj, je bolje, da take modele naenkrat, ki bo trajal več kot 6-8 ur. No, končno, pomembno je, da bodite pozorni na trdi disk. Danes je v prenosnih računalnikih več HDD-jev. Najbolje je, seveda, iskati modele s SSD. Če ne morete, potem po nakupu lahko zamenjate visoke hitrosti RAILWAY, in stari dopust kot zunanji pogon za datoteke in "smeti". Tudi obseg je načeloma individualen. Čeprav, kot kaže praksa in pravi programerji sami, manj kot 500 GB bratov ni priporočljivo.

Modeli

Tudi če poznate vse priljubljene blagovne znamke prenosnih računalnikov, je malo verjetno, da bi vam pomagali narediti hitro izbiro. Najbolje je, da greste na "Yandex.Market", določite vse parametre, ki jih potrebujete, do teže, dimenzije inavtonomije in šele po preučitvi ustreznih možnosti. Predstavili bomo tudi najboljše modele prenosnih računalnikov različnih proizvajalcev, ki bodo zagotovo ustrezali programerjem.

Apple Options

Dejansko, če potrebujete prenosni računalnik za spletnega programerja, lahko kupite skoraj vsak Appleov model. Zgoraj smo že omenili to napravo in dejali, da zaradi cenovne politike podjetja ne bo ustrezala vsem. Vendar, če imate denar za nakup, zakaj ne. MacBook Pro 15 je predstavljen v veliki raznolikosti. Na voljo so različice, ki temeljijo na različnih procesorjih, z različnimi RAM in drugimi značilnostmi. Najbolj uspešna možnost je model s frekvenco Core i7 27 GHz. V tem primeru so v notranjosti štiri jedra. Tip video kartice je diskreten in vgrajen tukaj. Slednja različica ustreza AMD Radeon Pro 455. Dobra mobilna kartica, ki, čeprav ne privlači ultra-nastavitev igre, z delovnimi nalogami bo natančno obvladala. In v svojem prostem času vam bo dala priložnost, da razrešite situacijo v spletni strelec. Obseg video pomnilnika - 2 GB, seveda je bolje izbrati malo več, vendar je dovolj za vsakodnevne naloge, zlasti za programiranje. Glavna prednost tega modela je razpoložljivost trdega diska tipa 512 GB SSD. Na voljo so vse potrebne brezžične tehnologije.
Ni slab in videz tega modela. Sledilna plošča je zelo priročna in vam omogoča brezhibno uporabo naprave na poti. Velik je in se hitro odziva na ukaze. Tipkovnica, čeprav kompaktna, vendar ima namenski blok s puščicami, na kateremtako "molite" programerje. Tipke levo /desno so povečane velikosti, kar je precej nenavadno, a zelo priročno. Tudi tipkovnica ima osvetlitev ozadja. Velikost zaslona je 154 palcev, ločljivost je odlična - 2880x1800 kot tudi kakovost matrike TFT IPS. Delovni pomnilnik znotraj celotnega 16 GB, kar najbolje vpliva na delo. Tip DDR3L. Pomemben je tudi programer velikosti prenosnika. Model tehta le 18 kilogramov. Hkrati so tudi velikosti majhne - 350 x 241 x 15 mm. Značilnost primera je, da je narejen iz kovine, zato je trpežna in dolgoročno nič od njega, da se ne zlomi, kot se dogaja s plastiko. Avtonomija 10 ur na splošno bo veliko darilo za ljubitelje potovanja in dela na cesti.

Možnost ASUS-a

ZenBook Pro UX501VW je odličen prenosnik za programerja. Čeprav je njegova cena - skupaj z "jabolko" možnost. Ima privlačen videz. Tehta 2 kilograma, velikosti se praktično ne razlikujejo od "Makbukovskih". Avtonomija je malo manj - do 6 ur.
Glavni adut je zaslon s 156 palci z ločljivostjo 3840x2160. Deluje pod nadzorom quad-core Core i7 s frekvenco 26 GHz. RAM - 16 GB, obstaja diskretna grafična kartica NVIDIA GeForce GTX 960M, ki bo načeloma obravnavala in z vsemi igralnimi projekti. Edina stvar, ki lahko prinese - hladilni sistem. Disk je nastavljen na 512 GB.

Možnost HP

Za razliko od prejšnjih dveh je ta model dvakrat cenejši. HP ProBook 450 G4 ima dual-core 25-GHz Core i57200U dvojedrni čip. RAM je tukaj 8 GB. NVIDIA diskretna karticaGeForce 930MX je manj produktivna kot modeli iz prejšnjih prenosnih računalnikov, čeprav se z delovnimi programi popolnoma zruši.
V notranjosti teče trdi disk 1TB, ki ga lahko zamenjate s hitrim SSD. Model tehta tudi 2 kilograma, trajanje baterije je 12 ur, kar je seveda zelo prijetno. Zaslon je nekoliko slabši zaradi nižje ločljivosti, čeprav je za programerje to dovolj - 1920x1080.

Možnost iz DELL

To podjetje predstavlja prenosni računalnik za programerja za samo 30-35 tisoč rubljev, kar je seveda zelo donosno. DELL INSPIRON 5558 deluje na Intel Core i55200U z 22 GHz in dvema jedrima. 8 GB RAM-a, RAIL 1TB tipa HDD. Toda ta model je nekoliko težji - 23 kilogramov, vendar je avtonomija, nasprotno, manj - do sedem ur. Kupci menijo, da je ta možnost najbolj dostopna in uspešna, in na splošno je celotna linija INSPIRON-a dobra. Modeli so primerni za delo s pisarniškimi programi in bolj delovno intenzivno programsko opremo.

Možnost pri družbi Lenovo

Legendarni računalnik Lenovo THINKPAD Edge E550 je tudi ena izmed proračunskih možnosti za kompaktne prenosnike. Je produktiven, hiter in enostaven. Ima več sprememb. Ena od njih ima Intel Core i75500U s frekvenco 24 GHz in dvema jederoma. RAM je tukaj 8 GB, čeprav je mogoče razširiti do 16 GB. Grafična kartica AMD Radeon R7 M265.
V notranjosti je trdi disk tipa 1TB HDD. Teža - 23 kg, dimenzije so majhne. Avtonomija je 9 ur. Blok puščic na tipkovnici je poudarjen, sledilna ploščica je kompaktna in ima dodatne funkcije, ki se običajno ne nahajajo v prenosnih računalnikih. Na tipkovnici je srednji gumb -točko sledenja

Možnost MSI

Da končamo pogovor o tem, kako izbrati prenosni računalnik za programerja, se je vredno obrniti na MSI, ki proizvaja ne le dobre različice iger, ampak tudi dobre delovne modele. MSI GL62 6QD je povprečen model med igranjem in delom. Nekaterim igralcem morda ne bo všeč, vendar je odličen za programerje in grafične urednike.
Deluje pod nadzorom quad Core i5 s frekvenco 23 GHz. RAM je tukaj 4 ali 8 GB. Razširi se lahko na 16 GB. HD HDD je na voljo tudi v različicah od 500 GB do 1 TB. Grafična kartica NVIDIA GeForce GTX 950M se spopada z vsemi nalogami. Zaslon je tako dober kot ločljivost. Čeprav je teža 23 kg, so dimenzije nekoliko večje od tistih, ki so bile prej upoštevane.

Sorodne publikacije