Pametni telefon Iphone SE: Pregledi

Mnogi, ki se dokončno in nepreklicno premikajo na zmerno velik iPhone 6, ne gledajo več nazaj. Ampak to ne pomeni, da 4-palčni iPhone SE ne more biti odlična možnost. Namenjen je tistim, ki imajo raje manjši zaslon in ustrezno nižjo ceno. Na primer, za dolgoročne uporabnike 5 "iPhone 5, ki ne želijo deliti s 35990 rubli za model 6s, je opcija SE vredna 27990 rubljev idealna, ker je kompaktna in zmogljiva, z enako hitrim procesorjem A9 in 12-megapixel kamero, kot tudi dražji izdelovalec pametnih telefonov, vendar veliko cenejši. Čeprav je zasnova Apple iPhone SE, po mnenju lastnikov, in odraža nekatere kompromise o nizki ceni, je kljub temu ena izmed najbolj donosnih nakupov.

Kaj manjka in kaj manjka.

Majhen IPhone SE ponuja veliko funkcij, čeprav ne vse, kar lahko stori njegova večja sestra. Na eni strani je pametni telefon opremljen z enako obetavnim A9 procesorjem kot pri 6s Plus in enako 12-megapixel kamero na hrbtni strani, ki je sposobna narediti Live Photos. Poleg tega SE podpira elektronsko plačilno tehnologijo Apple Pay, ki omogoča nakupovanje v tisočih spletnih prodajalcih in aplikacijah s pomočjo senzorja za dotik ID. Zadnji 4-palčni iPhone ni imel takšnih funkcij.

Po drugi strani pa je bilo treba nekatere funkcije opustiti, da bi dosegli nižje cene. Na primer, ločljivost sprednje kamere je le 12 MP, v primerjavi s 5 Mp v 6s Plus, tako da sephi ne bo zelo jasno. Poleg tega ni 3D Touch zaslona, ​​ki ga dobitedolgo pritisnite na zaslonu prikaže bližnjice in vam omogoča, da imajo bolj zanimive kontrole v različnih igrah. Sprva je bil iPhone SE dobavljen le v 16- in 64-gigabajtnih različicah, model z majhnim pomnilnikom pa ni pustil veliko prostora za fotografije in aplikacije. Leto dni po prvem nastopu telefona je Apple odpravil to pomanjkljivost s podvojitvijo zmogljivosti shranjevanja podatkovne shrambe. Zdaj lahko 32-GB možnost kupite za 27990 rubljev. in 128 GB - za 35990 rubljev. Drugi kompromisi - pomanjkanje podpore za 3D Touch in skromna prednja kamera - so ostali neobvladljivi.

Oblikovanje

V skladu s pregledi, je Apple iPhone SE 32GB podoben dvema kapljicama vode, ki sta podobni iPhone 5s (in enake prevleke, ki mu ustrezajo), vendar je proizvajalec rahlo osvežil estetiko. Na primer, poševni robovi telesa so zdaj mat, ne polirani, zato so bolje kombinirani z aluminijastimi obrazi. Zadnja plošča je na voljo v štirih barvah: srebrno, sivo, zlato in rožnato zlato, Apple pa je obdelal telefon z ustreznim logotipom iz nerjavečega jekla za bolj enoten videz.
V primerjavi z zaobljenim, elegantnim dizajnom 6s Plus, iPhone SE 32GB izgleda kot nekoliko neroden odziv uporabnikov. Debelejši je le za 5 mm (76 mm). Kljub temu bo lastnik pametnega telefona zagotovo opazil splošno razliko v velikosti in teži. SE je 30 metrov lažji, opazno krajši in ožji. Pod 4-palčnim zaslonom iPhone SE je gumb Home s senzorjem za dotik ID, ki omogoča odklepanje naprave, pridobivanje aplikacij in uporabo Apple Pay. Senzor ni tako hiter kot v 6. modelu, vendar ni veliko zamude, in to je malo verjetno, da bo kdo.moti

Zaslon

Prvič, vrnitev na 4 "zaslon po 47" iPhone 6 vam daje občutek gledanja slike skozi vrata. Vse izgleda manjše in bližje. Na primer, iPhone 6 vam omogoča, da vidite 7 dodatnih vrstic besedila na mobilnih spletnih straneh, enako velja za gledanje filmov - ljudi preprosto ni mogoče razlikovati. Uporabniki se prav tako pritožujejo zaradi težav s tipkovnico na majhnem zaslonu. Ker je postavitev tesna, lahko včasih kliknete »Nazaj« namesto črke M. Ampak po dnevu ali dveh se lahko navadite nanj. Poleg tega je besedilo zdaj veliko lažje vtipkati v eno roko. Z ločljivostjo 1136 x 640 slikovnih pik ima zaslon v pametnem telefonu skoraj enako gostoto slikovnih pik kot plošča 1334 x 750 na iPhone 6s. Drugi kompaktni telefoni pa imajo bolj jasne prikaze. Na primer, 4-palčni kompaktni Xperia Z5 (1280 x 720), večji 55-palčni Huawei Honor 5x ima tudi jasnejši 1080p zaslon. Zaslon iPhone SE, na pregledih, zelo uresniči odtenke, doseže DeltaE = 051 (je idealna vrednost 0). Zaslon reproducira 1114% barvnega razpona, kar je dobro, vendar slika ni tako bogata kot drugi modeli. Uporabniku ni težko videti vsebine plošče iPhone SE na prostem, saj ima zelo visoko svetlost 5472 nits. To je precej nad povprečjem 428 nits, vendar na primer za Xperia Z5 Compact s 618 nits. Honor 5x ima svetlost 529 nits.

Učinkovitost

Pametni telefon je majhen, vendar pa procesor A9 presega številne druge procesorje drugih telefonov. IPhone SE hitro zažene aplikacije, preklopi med njimi inodpre fotoaparat v manj kot 1 s. Tisti, ki so bili uničeni zaradi letargije 5s, bodo cenili to posodobitev. SE je povsem enostaven za upravljanje s preprostimi igrami, kot je Candy Crush, in zahtevnejšimi urniki za Asphalt 8 in Marvel Future Fight. Pametni telefon zagotavlja dostojno sliko, ki tekmuje s še telefoni, kot je Galaxy S7. Pomanjkljivost multimedije je seveda majhen zaslon. Bolj kompleksna je igra, manj je sposobna upravljati. Tudi mali uporabniki ne morejo izbrati nekaterih možnosti menija v prihodnjem boju.

Rezultati testov

Po ocenah je iPhone SE pridobil 4411 točk v Geekbenchovem splošnem testiranju uspešnosti. To presega ne samo povprečno vrednost v svoji kategoriji, ampak tudi rezultate Nexus 5X, Honor 5x, OnePlus X in Xperia Z5 Compact.
Še uspešnejši IPhone SE je naredil 3DMark Ice Storm Unlimited z izbiranjem 28474 točk. To presega Xperia Z5 Compact (26,406 točk), ne šteje drugih telefonov, vključno z OnePlus X in Nexus 5X (17000), in Honor 5x (manj kot 8000).

Kamere

12 megapixel senzor iSight, ki je opremljen s pametnim telefonom Apple iPhone SE 32GB se imenuje pregledi uporabnikov, eden najboljših, ki jih lahko najdete na telefonu poljubne velikosti. Del zasluge je tehnologija Focus Pixel Fast Focus, vendar lastniki cenijo tudi, kako dober model lahko zajame prizore v zahtevnih svetlobnih pogojih. Fotografije so zelo podrobne. Uporabnikom je bila všeč funkcija Live Photos, ki pred in po vsakem posnetku snema sekundo videa in zvoka. Fotografije v živo si lahko delite na Facebooku in Tumblr. Zadnja kamera Apple iPhone SEpregledi upoštevajte sposobnost za snemanje 4K video, vendar družba-proizvajalec iz nekega razloga odločil, da pokopati to možnost v glavnem meniju nastavitev. Z drugimi besedami, program vam ne dovoljuje spremembe dovoljenja. Kljub temu je videz precej svež in se reproducira gladko in brez izgube posnetkov. Za ljubitelje sephi spredaj 12-milijona slikovnih pik kamero ne bo všeč, vendar bo naredil svoje delo. 6s Plus omogoča ostrejše posnetke, vendar ne veliko. Vsaj SE uporablja zaslon za osvetlitev osebe v temi s funkcijo True Tone.

Avdio

Tako kot kamera, je tudi zvočna oprema pametnega telefona na višini. Kakovost spodnjega zvočnika presega povprečno raven. Je zelo glasen za klice in prostoročno telefoniranje ter ima dobre podrobnosti za predvajanje zvoka in videa. Vendar pa se uporabniki pogosto soočajo s problemom zaklepanja, ko imajo telefon v rokah, in monofonska rešitev se ne more ujemati s stereo. Kjer se SE izkaže, da je na konju, se ta zvok reproducira skozi slušalke. Ni presenetljivo, da je podjetje, ki je naredilo naklonjenost uporabnikov iPod-a, ustvarilo napravo z dobro kakovostjo zvoka za slušalke. V skladu s pregledi, se je pametni telefon na splošno zelo pokazal, kjer cenejši pametni telefoni ne morejo obvladati reprodukcije zaradi manj močnih ojačevalnikov. Izhodni signal je enak iPhone 6S, ki je skoraj identičen LG V10 in Galaxy S7 pušča daleč za glasnostjo. Preizkusi so pokazali več hrupa in stereo stiskanje kot ojačevalnik LG. Poleg tega SE zmanjša bitno hitrost visoko kakovostnih datotek.Pametni telefon jih predvaja, vendar brez polnega dinamičnega razpona. Kljub temu je kakovost mobilnega telefona neverjetna.

Življenjska doba baterije

Največja razlika med pregledi iPhone 5s in iPhone SE je življenjska doba baterije. Baterija pametnega telefona je za 5% manjša od 6S, vendar majhen zaslon z nizko ločljivostjo kompenzira to razliko. Čas pripravljenosti je fenomenalen. Polnjenje akumulatorja čez noč pade le za 2 do 3%. Ko telefon "spi", globoko zaspi. Če testiranje iPhone 5s dal 5 ur 46 minut deskanja po internetu preko 4G LTE, potem SE ima impresivno 8 ur in 35 minut. Skoraj tri ure je več. Pametni telefon iPhone SE ocenjuje pohvale za super-ekstremno vzdržljivost, ki presega OnePlus X (7 h 21 min) in HTC One A9 (8 ur 29 min), ne more se ujemati z Xperia Z5 Compact (10 h 54 min), Nexus 5Xh 30 min) in Čast 5X (9 h 22 min). Polnjenje telefona je dovolj hitro. Popoln pomnilnik za 30 minut obnovi približno 30% zmogljivosti baterije. To je blizu številkam, ki prikazujejo Galaxy S7 z dvakratno baterijo, kar pomeni, da ni tehnologije za hitro polnjenje. Baterija v tako majhni zmogljivosti se lahko polni in učinkoviteje.

Programska oprema

IPhone SE je debitiral z iOS 9.3, ki ponuja nekaj izjemnih izboljšav. Na primer, Night Shift samodejno spremeni barve, tako da so temnejše po temi. To lahko storite samodejno, odvisno od časa dneva in lokacije, urnika ali ročno nastavite barvno temperaturo. Nočno premikanje omogoča bolj udobno branjeočesom in celo pomaga hitreje zaspati, kar zmanjša količino modrega, ki naj bi vplivala na spanje. Od izdaje telefona leta 2016 je Apple izdal iOS 10, ki je prinesel številne izboljšave mobilnih naprav, vključno s prefinjenejšo Siri, bolj varno besedilno sporočanje in posodobitev aplikacije kamere. V skladu s pregledi, IPhone SE 32 GB zmagal od vseh teh iOS 10 apps z izjemo 3D Touch izboljšave.

Zaključek

Pregledi lastnikov iPhone SE, katerih načrti niso vključevali zmanjšanja zaslona, ​​so model imenovali eden najboljših ponudb na področju tehnologije. Po ceni 27990 rub. to je najcenejši pametni telefon Apple v zgodovini podjetja, ki ne izgleda, čuti in ne deluje kot poceni telefon. Čeprav se zdi, da je videz 4-palčnega modela zastarel, je iPhone SE opremljen z vrhunskim dizajnom, kombinacija hitrega procesorja A9 in dobrega slikovnega senzorja z 12 milijoni slikovnih pik pa ga uvršča med modele srednjega razreda, vendar pa bi uporabniki radi imeli bolj jasno prednjo kamero in funkcionalnost 3D Touch Kljub dejstvu, da je iPhone SE cenejši od drugih pametnih telefonov Apple, ga ni poceni imenovati, za 11500 rubljev lahko kupite telefon Android, kot je Honor 5x, s kovinskim ohišjem, senzorjem za prstne odtise in velikim 55 "zaslon z ločljivostjo 1080p. Toda SE je veliko hitrejši in se lahko pohvali z odlično kamero, ki jo postavi kot napravo, ki je veliko višja od njene cenovne kategorije.

Sorodne publikacije