Kateri Linux izbrati? Najboljše distribucije Linuxa

Uporabniki, ki izberejo distribucijo Linuxa, mislijo, da je najbolje namestiti najnovejšo različico. Verjamejo, da izgleda najboljše in deluje brez napak. Vendar to ni vedno resnica. V letu 2016 je družba izdala več zbirk tega operacijskega sistema. Opozoriti je treba, da so med njimi dobre in slabe možnosti. Zato je pred prenosom potrebno razmisliti, katera različica bo najboljša. In šele po oceni vseh prednosti in slabosti, lahko namestite preneseno distribucijo.

Kako izbrati?

Na žalost ni univerzalnega sistema, ki bi bil primeren za vsakega uporabnika. Vsaka oseba potrebuje svoj nabor funkcij in možnosti. Newbie zahteva preprost in uporabniku prijazen vmesnik, oboževalec novih tehnologij pa potrebuje možnosti, ki niso v prejšnjih različicah. Skrbnik ima glavno varnost in funkcionalnost ter funkcije, ki omogočajo vzdrževanje daljinskega upravljanja.


Leta 2016 je bilo izdanih več distribucij Linuxa. Med njimi bo nujno potrebna možnost. Vendar pa nobena ocena ne bo omogočila izbire kupca. Zato je potrebno samostojno iskati različico, ki bo najbolj ustrezala. Obstaja več kriterijev, ki so pomembni v kateri koli različici Linuxa.

Merila za izbor

 • Varnost. Če so v sistemu pomanjkljivosti, bodo virusi zlahka dobili računalnik. Seveda je Linux odličen primer zanesljivosti, vendar ni odvisen samo od njegaiz vgrajenih funkcij, pa tudi iz varnostnih nastavitev, dnevnika dostopa itd. Najbolje je, da izberete distribucijo, ki že ima optimalne nastavitve in brez vrzeli za zlonamerne sisteme, potem se bo uporabnik počutil popolnoma varno.
 • Podpora in skupnost. To je skupina razvijalcev in uporabnikov, ki uporabljajo ta sistem. Dejstvo je, da je najbolje izbrati možnost, ki je bolj ali manj priljubljena. Konec koncev, lahko greš na kateri koli forum, vprašaj ljudi, ki uporabljajo isto različico, kako rešiti določen problem. Če oseba prenese nepriljubljeno različico, se bo morala sama spopasti z vsemi težavami. To merilo velja zlasti za visoko specializirane spremembe. Konec koncev, kar Linux izbere - to je precej zapleteno vprašanje, zato ga morate pogledati čim bolj temeljito.
 • Stabilnost. Pomembno je, da sistem ne pade, ne povzroča nobenih napak, niti ne zajema nehote kakršnih koli priključkov. Konec koncev, takšne "koristi" očitno ne marajo uporabnikov. Oseba mora vedno iskati vzroke napak in jih reševati. Hkrati je treba opozoriti, da je absolutno nepomembno, za kaj je bila izbrana določena distribucija, pri vsakem delu je pomembno, da je sistem stabilen.
 • Oblika. Lupina sistema - to ni glavna stvar, saj načeloma ne vpliva na delo sistema. Če pa so vse druge funkcije sistema zadovoljne, potem bodite pozorni na videz operacijskega sistema Linux. To bi moralo biti enostavno in priročno. Potrebno jeUpoštevajte, da se vsaka distribucija lahko zagotovi na različne načine. Zato je treba namestitev izbrati temo, da večina ljudi všeč.
 • funkcionalnost. Predvsem pa je sistem uporaben in zanimiv in je imel veliko možnosti, ki pa ne vplivajo na uporabnika. Pomembno tudi, da veliko ljudi, da je bil vrhunec, ki prej še ni bila uporabljena v drugem sistemu. Je treba pri določanju porazdelitve določene plačilne pozornosti do vseh nameščenih aplikacij, veliko uporabnikov Linuxa pravijo, da je težko, ko veliko število nepotrebnih javnih služb za delo z napravo. To je najpogosteje prizadene ljudi, ki mislijo, da je Linux izbrana.
 • prisotna. Na splošno moram reči, da so stari sistem dobro znano, je zelo zanesljiv in časovno preizkušen. Ampak, če je človek tako še vedno, da bo prehod na sodobne distribucije precej težko navaditi. Če je bila različica nedavno izšla, je treba opozoriti, da je najbolj verjetno, da bo napake in napake. Vendar pa je bolje, da se osredotoči na modernem dizajnu. Ni potrebno, da prenesete najnovejšo različico. Izberete lahko zanesljiv in uspešen, ki je izšla leto prej.
 • Priročnost. Zadnji kriterij, ki mora biti pozoren. Ko je računalnik zaželeno, da se takoj na delo, ne pa čakati nekaj minut do nastavljenega programa. V skladu s tem mora biti vmesnik praktična in enostavna. Za Linux operacijski sistem je zelo dober, kar je najpomembneje - pravilna izvedbaprenesete
 • Pri izbiri katere različice Linuxa za računalnike lahko prenesete, se ne smete osredotočiti na sodobne in najbolj priljubljene možnosti, kajti tisto, kar vsi radi uživajo v ratingu številka ena, ni nujno kot nekdo drug. Sklop lahko zaženete na navideznem stroju ali z uporabo emulatorjev. Pred namestitvijo lahko poskusite delati na sistemu, preden ugotovite, ali vam je všeč ali ne. Poleg tega je treba pri namestitvi Linuxa opozoriti, da je ta operacijski sistem nekoliko nepredvidljiv. Da bi razumeli, ali je primerna, je to mogoče le na podlagi osebnih izkušenj.

  Ubuntu

  Če odgovorite na vprašanje, kateri Linux je boljši, morate povedati o Ubuntu. Pogosto se pojavljajo nove različice, čeprav se je sistem pred desetimi leti sprostil, se še vedno izboljšuje. Leta 2017 je še vedno precej priljubljena različica Linuxa. Pogosto so sami novinci. Zakaj? Dejstvo je, da ga je čim lažje postaviti na računalnik. Ima lep in priročen vmesnik, nič ni odveč. Ne potrebuje niti terminala, ker lahko Ubuntu deluje tudi brez njega.

  Sprememba se nekoliko razlikuje od klasičnega Linuxa. Dejstvo je, da bo moral delati preko ukazne vrstice. To je na nek način plus in pomanjkljivost. V tem okolju se je zelo enostavno navaditi, če pa oseba namesti drugo podjetje, ga ne bo uporabil brez navodil. Ubuntu ima nove funkcije, hkrati pa je veliko napak. Odpravite jih takojugotovitve

  Proti: "Ubuntu"

  Od minusov je treba omeniti, da lahko pride do napak, s katerimi se ni nikoli srečal uporabnik. Če želite nato izbrati katero koli drugo distribucijo Linuxa, bo ponovna izdelava zelo težka. Stabilnost tega operacijskega sistema je majhna. Na žalost se lahko zgodi, da se zruši, če pa je pravilno konfigurirana, se lahko temu izognete. Na splošno, nekritične napake, vendar pustite neprijeten vtis. Tako deluje ta različica Linuxa. Mnenja to potrjujejo.

  Pros "Ubuntu"

  Kaj je treba omeniti koristi? To lahko postavite veliko programov, modifikacije so prosto prenesli, in tudi ta sistem je razdeljen na brezplačni osnovi. Distribucija se namesti v 10 minutah.
  Vmesnik je čim bolj jasen in odličen za začetnike. To je enostavno razumeti in razumeti. Virusi so praktično nemogoči. Dejstvo je, da je sistem konfiguriran tako, da brez sodelovanja uporabnika preprosto ni mogoče namestiti nobenega programa niti v ozadju. Torej, če uporabnik ne zavodi škodljive programske opreme sam, potem ne bo dobil v sistem. Ubuntu je univerzalen, lahko ga namestite na Windows. Torej vam ni treba rušiti starega sistema, lahko uporabite dva hkrati. Skupaj s kompilacijo je poseben sklop programske opreme. Opozoriti je treba, da je ta operacijski sistem Linux Ubuntu priljubljen in vključen v vse distribucijske distribucije. Če je napaka, lahkorešite tako, da se obrnete na forum.

  Mint

  Drug razumen vmesnik. Obstajajo posebni moduli, ki jih lahko dodatno prenesete, če oseba odide na delo z operacijskim sistemom Windows na Linuxu. Ima nekoliko podobno opravilno vrstico, navigacijo in delovna načela. Obstaja več delovnih orodij, med katerimi lahko uporabnik izbere, s katerimi bo delal.

  Opozoriti je treba, da pregled Linux Mint ne bo deloval, ne da bi omenil Ubuntu. Dejstvo je, da to okolje temelji na njem. Vse pomanjkljivosti, ki so bile povezane z zgoraj opisanim sistemom, so bile odstranjene. Treba je opozoriti, da je montaža nekoliko posebna. Ima posebne multimedijske kodeke. Ima tudi programe, ki so potrebni za delo na vašem računalniku. Povratne informacije so odlične. Ustvarjalci nenehno poslušajo mnenja uporabnikov in izboljšujejo sistem. Ko že govorimo o tem, kakšne vrste Linux izberemo, se morate zagotovo seznaniti s prednostmi in slabostmi. O njih spodaj.

  Cons Minet

  Med slabostmi je treba opozoriti, da razvijalec te različice ni podjetje, ampak navadni uporabniki. Na splošno je to prednost, saj razvijalec komunicira z uporabniki, kolikor je to mogoče, po drugi strani pa je minus, ker ni strokovnjak in lahko dela napake.

  Za Mint

  Od prednosti, ki jih je treba upoštevati, je vmesnik primeren, lahko preklapljate med delovnimi okolji. Zelo pogosto obstajajo posodobitve in različni paketi za izboljšanje. Porazdeljeno brezplačno. Obstajajo vtičniki, ki omogočajo preprosto namestitev programov, pa tudi številne druge uporabne funkcije,predmeti so trenutno ena najpogostejših zbirk. Obstajajo ogromni forumi, kjer lahko razprava o delu tega sistema poišče odgovore na njihova vprašanja.

  Povzetek

  Kaj je treba izbrati Linux je treba premisliti šele, ko gre za zamisel o namestitvi katere koli distribucije. Dejstvo je, da obstaja veliko zanimivih možnosti, ki so vredne pozornosti uporabnikov. Članek opisuje dve zbirki, ki se štejeta za resnično najboljše med začetnike. Dobijo pozitivne povratne informacije. Oglejte si zgornji pregled Linuxa in izberite želenega.

  Sorodne publikacije