Opravilna vrstica izgine, ko odprete brskalnik in celozaslonski pogled

Pri uporabi različnih internetnih brskalnikov obstajajo periodični problemi z delovnim oknom programa in njegovim prikazom, ki pa vplivajo na delo ne samo med brskanjem po internetu, temveč tudi neposredno na delo v operacijskem sistemu "Vetrovi". Težave, s katerimi opravilna vrstica izgine, se pojavljajo v redkih primerih in so običajno povezane s sistemsko napako internetnega brskalnika. Najpogostejši vzroki za neuspeh sistema so posodobitve, ki so iz nekega razloga nepravilno nameščene v brskalniku, kot tudi dodatna programska oprema, ki blokira opravilno vrstico. V članku bo ta članek obravnaval težave, ki povzročajo manjkajočo opravilno vrstico Windows. Ugotavljamo tudi, kako odpraviti težavo z uporabo standardnih orodij operacijskega sistema in uporabo nastavitev samega brskalnika.


Kaj je opravilna vrstica za Windows?

Opravilna vrstica v vseh najnovejših različicah operacijskega sistema Windows Vista ima obliko vodoravne črte s prisotnostjo gumba Start, vrstice za hitri zagon in sistemske vrstice. Njegova glavna vloga je pregledovati sistemska obvestila, čas, datume in hitro omogočiti /onemogočiti zahtevane programe. Orodna vrstica je bila zasnovana kot orodje za hiter uporabniški dostop do Explorerja in aktivnih aplikacij. Očitno je, da sta namen in funkcionalnost gumba Start vsakomur znana, kot tudi podobne informacije o sistemupladenj Vendar je vredno povedati več o tem. Tako imenovani sistemski pladenj je vrstica za obvestila, ki uporabnika opozori na stanje računalnika.


Tukaj je seznam osnovnih informacij, ki jih uporabnik s plošče sporoči uporabniku sistema Windows:
 • informacije o varnosti računalnika;
 • Informacije o novih posodobitvah ali njihovi odsotnosti;
 • prikaz napolnjenosti prenosnega računalnika;
 • Wi-Fi ali omrežna povezava;
 • uporabljeni jezik;
 • nadzor glasnosti na osebnem računalniku;
 • trenutni čas;
 • vodenje programov.
 • Če torej zamudite opravilno vrstico Windows, morate hitro odpraviti ta problem. V nasprotnem primeru ne boste le dostopali do informacij o računalniku, temveč tudi do programov, ki so na voljo v tem oknu. Mimogrede, sistemski pladenj ima ikone za hitro zagon, ki po drugi strani poenostavijo hitrost aplikacije in se pomikajo po potrebnih programih.

  Zakaj opravilna vrstica izgine, ko odprete brskalnik Windows 7?

  Ko ugotovimo, kaj je opravilna vrstica sistema Windows v operacijskem sistemu Windows Vista, morate ugotoviti, zakaj opravilna vrstica Windows izgine. ta plošča sama ne more izginiti - to je prva stvar, ki jo morate vedeti.
  Če želite, da opravilna vrstica izgine, morate narediti ustrezne nastavitve za to ali pritisniti gumb F11 med brskanjem po straneh v brskalniku. Gumb F11 vam omogoča, da ob obisku spletnih strani vklopite celozaslonski prikaz in to je pravzapravza odstranitev spodnje plošče Windsorja.
  Pogosto je težava v nastavitvah, vendar ne vedno. Obstajajo primeri, ko spodnja orodna vrstica operacijskega sistema izgine zaradi sistemske napake pri delujočih programov. Do te težave lahko pride, če se "Explorer" sesuje ali ko se prekinejo ustrezne storitve, ki izvajajo opravilno vrstico.
  Če želite odpraviti tovrstne težave, morate znova zagnati brskalnik (brskalnik). Če to ne deluje, morate znova zagnati računalnik. Če računalnika niste mogli znova zagnati, morate namestiti še en brskalnik. Na primer, če ste namestili Chrome, namestili Firefox in ga nato potrdili, opravilna vrstica zdaj izgine. Če so zgoraj navedeni ukrepi pomagali, je bil problem v sistemski napaki ali konfliktu programov ali neposredno v samem brskalniku. Če vam predlagani ukrepi niso pomagali, nadaljujte z gradivom tega člena.

  Kako popraviti opravilno vrstico operacijskega sistema Windows 7

  V zgornjem gradivu smo ugotovili, zakaj je v opravilni vrstici programa Windows izginila opravilna vrstica programa Windows, če se s pritiskom na tipko F11 aktivira programska nesreča ali celozaslonski način. Če vam zgornji ukrepi ne pomagajo, potem je težava v nastavitvah spodnje plošče Windsorja. Za obravnavo razlogov, zakaj opravilna vrstica izgine, sledite spodnjim navodilom:
 • Pustite spletni brskalnik (brskalnik).
 • Kliknite PCM (z desno tipko miške kliknite v opravilni vrstici.
 • V kontekstnem meniju kliknite Lastnosti.
 • Nato v oknu poiščite in kliknite na "Samodejno skrij ploščo" in s tem odstranite potrditveno polje za to možnost.
 • Kliknite gumb "Uporabi" in nato potrdite dejanja s klikom na gumb "V redu".
 • Rešitev problema z manjkajočo opravilno vrstico v sistemu Windows 7 je mogoče predstaviti na zgornji način.

  Iz nekega razloga opravilna vrstica izgine, ko odprete brskalnik Windows 10.

  Razlogi, zakaj je opravilna vrstica izginila v operacijskem sistemu Windows 10, so morda v enakih situacijah kot Windows 7. Kot je bilo že omenjeno, je glavni razlog za to ki bi lahko izginila s te plošče, je prišlo do napake pri delu vodnika ali ustrezne storitve ali ko ste brskali po katerem koli spletnem viru, se pritisne tipka F11, ki je zagnala celozaslonski pogled. Drug problem, s katerim ne prikažete dna namizja, je, da je bil skrit z nastavitvami.

  Kako popraviti opravilno vrstico sistema Windows 10

  Opravilno vrstico Windsor 10 lahko popravite na enak način kot v operacijskem sistemu Windows 7. Če želite to narediti, uporabite ta navodila:
 • Odprite "Start" s pritiskom ustreznega gumba na tipkovnici.
 • Pojdite na zavihek "Nadzorna plošča".
 • Nastavite vrednost za prikaz okna "Majhne ikone".
 • Nato pojdite v meni opravil in navigacijski meni.
 • V oknu, ki se odpre pred vami, izberite kljukico poleg možnosti »Popravi opravilno vrstico«.
 • Nato počistite to možnost spodaj "SamodejnoSkrij »
 • Kliknite LKM (levi klik na tipki» Uporabi «in» V redu «.
 • Ta metoda se nekoliko razlikuje od zgoraj navedene metode za Windows 7. Upoštevajte vse korake v priročniku in opravilna vrstica se bo vrnila na svoje mesto. Prav tako ne pozabite, da je v primeru okvare sistema potrebno ponovno zagnati brskalnik in nato računalnik.

  Zaključek

  V tem članku je bil v članku podrobno obravnavano vprašanje, zakaj opravilna vrstica izgine iz operacijskih sistemov Windows 7 in 10. Lahko bi tudi izvedeli, kaj sestavlja nadzorna plošča in zakaj je namenjena. Med obravnavo te teme je bilo uvedenih več preprostih rešitev, ki omogočajo opravilno vrstico.

  Sorodne publikacije