Kako dodati uporabnika v Windows 10: Nekaj ​​preprostih pravil

Včasih, tudi na domačih računalnikih, je treba rešiti problem, kako dodati uporabnika v Windows 10. To lahko storite z nekaj osnovnimi možnostmi. Takoj se pojavijo številna vprašanja, zakaj je to potrebno. Odgovor je preprost: za člane vaše družine lahko ustvarite več računov z omejenimi pravicami, tako da ne morejo spreminjati sistemskih nastavitev ali jim škodovati. Kaj pa pisarniški računalniki, ki lahko zaposlijo dva ali več uradnikov?


Kako dodati uporabnika v Windows 10: prva metoda

Glavna metoda je uporaba nastavitev sistema Windows (druga "Nadzorna plošča"). Dostop do tega razdelka poteka prek standardnega menija Start, vendar je v poenostavljeni različici bolje uporabiti hitro kombinacijo Win + I.
Tu je izbran del računov, po katerem se v stolpcu na levi nahaja prehod v družinski meni in druge uporabnike. Na desni strani okna morate izbrati del drugih uporabnikov in klikniti na gumb za dodajanje novega uporabnika, označenega s plusom. Nato boste morali vnesti e-poštni naslov ali telefonsko številko. Vendar pa lahko v sistemu Windows 10 brez tega dodate lokalnega uporabnika. Samo kliknete na spodnjo povezavo (nimate nobenih podatkov). To bo koristno v primeru, da Microsoftovo ustvarjanje "računa" sploh ni načrtovano.
Naslednje okno vas bo prosilo, da ga ustvarite. Spet v vprašanju, kako dodatiUporabnik v sistemu Windows 10 uporablja niz dodatkov brez take registracije. Končno pa ostane samo označiti ime novega uporabnika, zagotoviti varnost za ustvarjanje in vnesti poziv za geslo za primere, ko ga lahko izgubite ali pozabite. Takoj je treba opozoriti, da bo nova registracija ustrezala tako imenovanemu navadnemu uporabniku, to pomeni, da ne bo imel skrbniških pravic za spreminjanje sistemskih nastavitev.


Kako dodati novega uporabnika v operacijskem sistemu Windows 10: drugi način

Načeloma lahko uporabite standardno shemo, ki je bila uporabljena v prejšnjih različicah sistema Windows. Ta metoda je sestavljena iz prvega klicanja "Nadzorne plošče" (najlažji način za vnos kontrolnega ukaza v meniju Zaženi).
Tukaj morate odpreti razdelek za račun, izbrati upravljanje drugega računa in nato klikniti povezavo, da dodate novega uporabnika. Po tem bo potekala preusmeritev v meni z možnostmi, o kateri smo govorili zgoraj. Tako lahko uporabite obe metodi za izvedbo takšnih postopkov (kar je za nekoga bolj priročno).

Uporaba ukazne vrstice

Problem, kako dodati uporabnika v operacijskem sistemu Windows 10, je mogoče rešiti in ne manj učinkovita metoda, ki vključuje uporabo ukazne vrstice. Vendar pa je potrebno, da ga zaženete kot skrbnika (bodisi konzolo CMD run ali prek menija PCM za gumb Start, ali pa odprite datoteko cmd.exe prek PCM v mapi System32).
Ukaz za dodajanje uporabnika z geslom izgleda takole: uporabnik omrežja NAME PASSWORD /dodaj, kjer je NAME imeuporabnik PASSWORD - geslo (te vrednosti so določene poljubno). Po tem se pritisne tipka za vnos in novi uporabnik se pojavi na seznamu uporabnikov sistema, vendar spet brez njegovih upravnih pravic.

Dodajanje uporabnika skupini

Zdaj pa poglejmo, kako dodati uporabnika v skupino (na primer skrbnika) v sistemu Windows 10. Če želite to narediti, morate najprej zagnati sistemsko orodje z vnosom kombinacije lusrmgr.msc v "Run" konzolo (Win + R). Najprej izberemo uporabniško mapo in v osrednjem polju v meniju z desnim klikom uporabnik doda nov uporabniški niz. Nato vnesete potrebne informacije in pritisnete gumb za ustvarjanje. Po tem se izbere članski del v skupinah, preko PCM-ja se izbere vrstica za dodajanje zapisa o registraciji in določi želena skupina (na primer "Administrators").

Imenovanje pravic

Ker ima novi uporabnik po registraciji pravice, tako rekoč, ptic, jih je mogoče razširiti s spremembo vrste registracije na skrbnika. Ena metoda je bila že obravnavana (članstvo v skupinah), vendar lahko to storite drugače. Ko ustvarite uporabnika v razdelku parametrov, preprosto pojdite v meni drugih uporabnikov in kliknite spremembo vrste računa. Na seznamu je izbran "Administrator", po katerem se shranijo spremembe. Ponovno je dostop do spremembe teh parametrov mogoč preko običajne "nadzorne plošče".
Pri izvajanju operacij za dodajanje novega uporabnika iz ukazne vrstice lahko te pravice tudi dodelite. Za toukaz za lokalno skupino uporabljajo skrbniki NAME /add, pri čemer je NAME ime novega uporabnika.

Sklep

To je pravzaprav vse, kar zadeva ustvarjanje nove registracije za Windows 10. Kateri način vsega zgoraj navedenega je težje povedati. Tukaj vsak izbere tistega, s katerim je bolj primeren za delo, čeprav je glede na učinkovitost in rezultat popolnoma enakovreden. Vendar, če greš iz praktičnih razlogov, ko morate dodati uporabnika hkrati, in mu dati upravne pravice, najlažji način za uporabo ukazne konzole. Za potovanje skozi različne oddelke in menije bo potrebno vsaj manj časa.

Sorodne publikacije